واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 6 دهه جنايت،60 سال مقاومت/معرفي گروههاي مبارز ؛"حماس" و تاكيد بر بعد اسلامي مبارزه (1)
خبرگزاري مهر-گروه بين الملل: از زمان تاسيس رژيم غاصب صهيونيستي در سال 1948 تاكنون، مردم فلسطين با حداقل امكانات به مبارزه با اشغالگري پرداخته اند؛ حماس و جهاد اسلامي از جمله اين گروهها به شمار مي روند.
شكل گيري جنبش حماس:
جنبش مقاومت اسلامي فلسطين(حماس" يكي از برجسته ترين گروههاي مقاومت فلسطين به شمار مي رود.
اگرچه جنبش حماس بيانيه اعلام موجوديت خود را در 15 دسامبر 1987 منتشر كرد، اما ريشه هاي شكل گيري اين جنبش به دهه 40 قرن گذشته باز مي گردد. در واقع بايد گفت حماس امتدادي از گروه اخوان المسلمين به شمار مي رود.
اخوان المسلمين پيش از اعلام موجوديت حماس، اسامي ديگري براي بيان مواضع سياسي خويش در برابر مسئله فلسطين از جمله "المرابطون علي الارض الاسرا"(كساني كه در سرزمين اسرا و معراج زندگي مي كنند) و "جنبش مبارز اسلامي" استفاده كرده بود.
در حقيقت بايد گفت شكل گيري جنبش حماس نتيجه فعل و انفعال عوامل متعددي است كه ملت فلسطين از فاجعه اشغال سال 1948 به طور عام و شكست سال 1967 به طور خاص به آن دچار شده و اين عوامل از دو عامل اصلي نشات مي گيرند كه عبارتند از: تحولات سياسي فلسطين و شرايطي كه تا پايان سال 1987 ايجاد شده بود و ديگري بيداري اسلامي در فلسطين و اوضاعي كه در نيمه هاي دهه هشتاد ميلادي پديد آمده بود.
گردانهاي عزالدين قسام شاخه نظامي جنبش حماس:
جنبش حماس در راستاي مبارزه با اشغالگري و مقابله با تجاوزات رژيم صهيونيستي در سال 1991، شاخه نظامي خود را موسوم به گردانهاي عزالدين قسام به فرماندهي افرادي همچون "صلاح الشحاده"، "ابوابراهيم"(يحي السنوار)، "ياسر النمروطي"، "عماد عقل" و "جميل وادي" و... تاسيس كرد.
مهمترين فعاليتهاي نظامي اين گردان مبتني بر عمليات استشهادي، پرتاب موشك، به اسارت گرفتن نظاميان صهيونيست و تبادل آنها با اسراي فلسطيني است.
اين گردان مسئوليت انجام بيشترين عملياتهاي نظامي بر ضد رژيم اشغالگر قدس را بر عهده گرفته است به گونه اي 2/47 درصد كل عمليات مسلحانه انجام شده توسط مبارزان فلسطيني در 5 سال نخست انتفاضه را گردانهاي عز الدين قسام انجام داده اند.
علاوه براين 2/54 درصد از مجموع صهيونيستهاي به هلاكت رسيده توسط مبارزان اين گردان صورت گرفته است.
گردانهاي عزالدين قسام در حملات موشكي خود اغلب از موشكهاي ياسين، هاون، آرپي جي، بتار و قسام استفاده كرده اند.
گردانهاي عزالدين قسام فرماندهان نظامي بسياري در مناطق مختلف فلسطين دارد كه محمد ضيف فرمانده كل گردانهاي مذكور به شمار مي رود.
رهبران معروف ترور شده توسط رژيم صهيونيستي:
شيخ احمد ياسين:
بنيانگذار جنبش حماس در تاريخ 22 مارس 2004. وي در حالي كه بر روي ويلچر نشسته بود و به همراه دوستان خود پس از اداي نماز صبح از مسجد به سمت منزل خويش باز مي گشت؛ هدف موشكهاي يك بالگرد رژيم صهيونيستي قرار گرفت.
عبدالعزيز الرنتيسي:
ترور رنتيسي در مدت كمتر از يكماه پس از شهادت شيخ احمد ياسين رخ داد. وي پس از ترور بنيانگذار جنبش حماس با كمك خالد مشعل رهبري اين جنبش را بر عهده گرفت.
اسماعيل ابوشنب:
وي يكي از برجسته ترين بنيانگذاران و رهبران جنبش حماس به شمار مي رود كه 10 سال از عمر خويش را در زندانهاي رژيم صهيونيستي گذراند.
وي پس از آنكه مدتي تحت تعقيب نظاميان صهيونيست بود، درتاريخ 21 آگوست سال 2003 به همراه دو تن از محافظانش هدف چند فروند موشك قرار گرفت و به شهادت رسيد.
شيخ صلاح شحاده:
شحاده از سال 1987 پس از آغاز انتفاضه نخست(سنگ) فعاليتهاي گسترده مبارزاتي خود را شروع كرد و فرماندهي گردانهاي عزالدين قسام را بر عهده گرفت. بنابراين از همان تاريخ به بعد هدف هميشگي سرويسهاي امنيتي رژيم صهيونيستي قرار گرفت.
رژيم اشغالگر قدس پس از آنكه بارها شحاده را بازداشت كرد، سرانجام در تاريخ 23 ژوئن سال 2003 با هدف قرار دادن منزل وي در محله الدرج غزه، شحاده را به همراه همسر و شماري از شهروندان فلسطيني را به شهادت رساند.
ابراهيم مقادمه:
وي از رهبران برجسته حماس و از بنيانگذاران شاخه نظامي گروه اخوان المسلمين در شهر غزه موسوم به "مجد" به شمار مي رفت.
مقادمه در تاريخ هشتم مارس 2003 هدف موشكهاي چند بالگرد آپاچي رژيم صهيونيستي قرار گرفت و همراه سه مبارز و يك كودك فلسطيني كه از نزديك خودروي حامل وي عبور مي كرد به شهادت رسيد.
محمود ابوهنود:
وي يكي از برجسته ترين فرماندهان نظامي حماس به شمار مي رفت كه از مشهورترين عملياتهاي نظامي تحت رهبري ايشان مي توان به انفجارهاي سال 1997 در قدس غربي اشاره كرد كه در نتيجه آن 19 صهيونيست به هلاكت رسيدند.
ابوهنود چندين بار از ترور ارتش رژيم صهيونيستي جان سالم به در برد، اما در نهايت در تاريخ 23/11/2001 خودروي وي هدف موشكهاي بالگرد آپاچي رژيم صهيونيستي قرار گرفت كه باعث شد وي در سن 34 سالگي به شهادت برسد.
جمال منصور:
وي از جمله مبارزاني است كه سالهايي از عمر خويش را هم در اسارت رژيم صهيونيستي و هم در بند زندانهاي وابسته به تشكيلات خودگردان فلسطين به سر برده است.
منصور در سال 1992 به عنوان سخنگوي جنبش حماس در كرانه باختري انتخاب شد. رژيم صهيونيستي زماني كه در تاريخ 31/7/2001 توسط مزدورانش از حضور اين مبارز در دفتر كار خويش در كرانه باختري آگاهي پيدا كرد؛ فورا با يك فروند موشك دفتر ايشان را هدف قرار داد كه منجر به شهادت منصور و چند تن از همراهان وي شد.
يحيي عياش:
عياش از جمله مبارزاني بود كه در ساخت مواد منفجره فعاليت داشت. وي در سال 1990 با كنار گذاشتن بمب در يك خودرو، شماري از صهيونيستها را به هلاكت رساند.
رژيم صهيونيستي در تاريخ 5 ژانويه 1996 توسط يكي از مزدوران خويش در غزه توانست يك دستگاه تلفن همراه بمبگذاري شده را وارد محل كار ايشان كند و اين مبارز فلسطيني را به شهادت برساند.
رويكرد نظامي و سياسي گردانهاي عزالدين قسام:
- به رسميت نشناختن رژيم صهيونيستي
- تاكيد بر مقاومت تا آزادسازي كامل اراضي فلسطين
- مخالفت با توافقنامه ها و مصوبات بين المللي يكجانبه و حامي رژيم صهيونيستي
- تجهيز مبارزان به سلاحهاي پيشرفته
- تاكيد بر عمليات استشهادي
- تاكيد بر بعد اسلامي مبارزه با رژيم صهيونيستي
- حفظ اتحاد ميان گروههاي مختلف فلسطيني
ادامه دارد...
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 320]