واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفیر ترکیه: برای توسعه همه جانبه روابط تهران - آنکارا تلاش می کنیم تهران-ایرنا- "حاکان تکین" سفیر ترکیه در ایران امروز (چهارشنبه) در حاشیه دهمین نشست وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گفت: برای توسعه روابط تهران - آنکارا در همه زمینه های ممکن به شدت تلاش می کنیم.
"حاکان تکین"، که از شش هفته قبل ماموریت خود را به عنوان سفیر جدید ترکیه در به گفته خود "شهر بزرگ و زیبای تهران" آغاز کرده است، در مورد برنامه هایش برای تقویت روابط تهران- آنکارا به خبرنگار ایرنا گفت: ترکیه و ایران روابط قوی و ریشه ای دارند، در همه زمینه ها از جمله تجارت، اقتصاد، آموزش و فرهنگ روابط ریشه ای و مستحکم بوده است. وظیفه من به عنوان سفیر در ایران این است که همه تلاشم را برای ارتقای روابط در همه زمینه های ممکن به کار بندم.
وی ادامه داد: متاسفانه روابط در دو سال گذشته کمی تیره شده است؛ اما مطمئن هستیم این وضع موقت است و همانطور که روسای جمهوری دو کشور سقف رسیدن به تبادل تجاری 30 میلیارد دلار را برای سال 2015 تعیین کرده اند، امیدوارم به این هدف برسیم حتی اگر تا سال 2015 این هدف محقق نشود کمی بعد از آن باید به این رقم برسیم و این به نفع هر دو کشور است که روابط فعال تری داشته باشند.
سفیر ترکیه در تهران و رییس هیات این کشور حاضر در نشست در مورد تاثیر اجلاس در نزدیکی کشورهای اسلامی نیز گفت: این نشست بسیار مهمی است، اول از این جهت که رسانه ها نقش مهمی در دنیای امروز دارند و نقش آنها هر روز بیشتر می شود.
حاکان تکین یادآور شد: با توسعه دامنه فعالیت رسانه ها به دلیل ظهور رسانه های اجتماعی هر روزه نقش رسانه ها حتی از قبل هم مهم تر خواهد شد. اما موضوع این است که باید به شیوه کارآمدی از رسانه استفاده کنیم زیرا متاسفانه اخیرا شاهد استفاده از رسانه ها به ویژه رسانه های اجتماعی توسط گروه های خشن و افراطی بوده ایم که هم با استفاده از این رسانه ها نیروهای جدید را جذب می کنند و هم می خواهند در میان جوامع هدف خود ترس و ارعاب پدید آورند.
تکین افزود: ما باید با همکاری یکدیگر مانع از این نوع استفاده شویم. این نشست هم از جهت مقابله با افراط گرایی و هم از بابت حفظ چهره واقعی اسلام مهم است زیرا آنها با این اقدامات خود چهره واقعی اسلام را مخدوش می کنند.
سفیر آنکارا در تهران ادامه داد: متاسفانه گروه های مشخصی در سراسر جهان وجود دارند که از تمام فرصت ها برای بدنام کردن اسلام استفاده می کنند. این گروه ها افراط گرایان را نماینده اسلام معرفی می کنند و می خواهند بگویند اسلام دین افراط گرایی است که یقینا این درست نیست.
وی گفت: اسلام دین صلح است و این نشست باید همه تلاش خود را برای شکست این گروه ها انجام دهد. ما به عنوان کشورهای اسلامی با تمام ظرفیت های ملی و نشست های چندجانبه خود باید همه تلاش مان را به کار بگیریم تا آنها را شکست دهیم.
حاکان تکین در مورد بزرگ ترین مشکلات جامعه اسلامی یادآور شد: مهم ترین مشکل اسلام این است که اکنون از گروه های بی نام و نشان به عنوان دین خشونت معرفی شده است اما افرادی که این اقدامات شیطانی را مرتکب می شوند نماینده اسلام و مسلمانان نیستند و تنها اقلیتی جزئی در کل جهان هستند اما متاسفانه صدای خود را به جهان می رسانند. صداهای میانه رو و معتدل در جهان اسلام باید بیشتر و قوی تر شنیده شوند.
تاکنون 9 اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در کشورهای مختلف اسلامی برگزار شده است. از اجلاس نخست که در سال 67 در شهر جده عربستان سعودی برگزار شد جهان اسلام شاهد تحولات بسیاری بوده است. در آخرین اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی که در لیبرویل - جمهوری گابن برگزار شد تحولات رسانه ای و اطلاع رسانی کشورهای عضو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اجلاس تهران فرصتی برای بررسی ضرورت های اطلاع رسانی توسعه صلح پایدار در منطقه است. ظهور داعش و گروه های مشابه در منطقه می تواند نتیجه خلاء اطلاع رسانی درست و بموقع در این زمینه باشد از این رو کشورهای اسلامی برای رفع این دغدغه باید نسبت به تدوین نقشه جامع اطلاع رسانی منطقه ای همت گمارند.
دهمین اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی دهم تا سیزدهم آذرماه جاری در هتل آزادی تهران برگزار می شود. نشست وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی امروز (چهارشنبه/12 آذر) در تهران آغاز به کار کرد، نشست کارشناسان ارشد نیز 10 و 11 آذر(اول و دوم دسامبر) برگزار شد.
9157** 1337
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]