واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مشتريان هميشه وفادار ايراني
تكنولوژي- عميد نمازيخواه:
خيلي اوضاع خطوط تلفنهاي همراهمان خوب است، تازه وزير محترم ارتباطات و فناوري اطلاعات هم نويد اضافه شدن ۱۰ ميليون شماره جديد را ميدهد.
مسلماً مراكز و ارگانهايي كه در سيستم سودآوري خود به وجود مشتري وابسته اند، بايد مديريت بسيار قوي و هوشمندانهاي داشته باشند زيرا هر لحظهاي كه مشتريان از كيفيت و چگونگي ارائه خدمات ناراضي باشند، احتمال سقوط آن شركت ميرود.
اما جالب است كه در ايران هيچ وقت چنين اتفاقي روي نميدهد و همواره مشتريان پايبند به فروشندگان هستند، البته چارهاي هم جز اين ندارند.
يكي از مثالهاي خوب در اين مورد، موضوع خودرو و خودروسازي در ايران است. همگان مي دانند كه خودروهايي كه در ايران ساخته ميشود (آن دسته از خودروهايي كه قيمتشان زير ۲۰ ميليون تومان است) كيفيت خوبي ندارند و اگر اين خودروها به يك بازار رقابتي راه پيدا ميكردند مسلماً فروشي نداشتند.
اما بهدليل منحصر بودن وضعيت توليد آنها در ايران، خودروسازان هركاري كه بخواهند ميكنند و با هر كيفيت نامطلوبي محصولاتشان را به فروش ميرسانند و از طرف ديگر تعرفه واردات ۹۰ درصدي هم اين توليدكنندگان را چنان حمايت ميكند تا با خيالي آسوده خودروي بيكيفيتشان را با قيمتهاي گزاف بفروشند.
در وزارت ارتباطات هم چنين مسائلي به خوبي ديده ميشود. تا به حال فكر كردهايد كه چرا در ايام عيد نميتوانيد پيامك ارسال كنيد؟ جوابش مشخص است، بهدليل اينكه ميزان بارگذاري زيادي نسبت به تجهيزات در ايران انجام شده است و به زباني ديگر يعني اگر با اين تجهيزات بايد ۱۰۰۰ عدد خط تلفن واگذار ميكرديم، ۲۰ هزار تا واگذار كرديم.
دو سال پيش وزير ارتباطات سابق آقاي دكتر معتمدي نيز از چنين موضوعي گلايه داشتند و ميگفتند در آن زمان ما هم ميتوانستيم يك ميليون خط اضافي بفروشيم ولي كيفيت ارتباطات بسيار كم ميشد و به همين خاطر از اين موضوع حذركرديم.
به تازگي به گفته وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات اپراتور اول تلفن همراه براي واگذاري ۱۰ ميليون شماره جديد تا پايان سالجاري آمادگي دارد.
محمد سليماني با بيان اينكه بحث تلفن همراه در كشور يكي از نيازهاي اساسي محسوب شده و از سال ۷۳ كار خود را آغاز كرد، گفت: در اكثر كشورهاي منطقه نيز شروع تلفن همراه از سال ۷۳ بود و ما از نظر زماني خوب شروع كرديم اما از نظر رشد همراه با اين كشورها پيشرفت نداشتيم؛ بهعنوان مثال تعداد مشتركان تلفن همراه در سال ۷۹ به حدود ۴۵۰ هزار نفر رسيد درصورتي كه كشور تركيه كه با ما شروع كرد، در سال ۷۹ تعداد ۶ ميليون مشترك داشت.
ولي بايد از ايشان بپرسيم كهاي استاد بزرگوار آيا وضعيت كيفيت تلفنهاي همراه در تركيه هم مانند ماست؟ آيا تعرفه مكالمات آنها هم مانند ماست؟ آيا تركها هم مانند ما ۱۰ سال است كه هنوز به اين نتيجه نرسيدهاند كه MMS ارائه كنند يا نكنند؟ آيا اپراتورهاي دولتي تركيه GPRS را ارائه ميدهند و اصلاً تركيه اپراتور دولتي دارد؟ و...
اگر صحبت از افزايش كميتي خطوط تركيه ميكنيم بايد به موضوع كيفيت هم توجه كنيم. در آنجا مديرانشان به فكر مشتريان هستند و به كيفيت خدمات و محصولاتي كه ارائه ميكنند، اهميت ميدهند.
در ايران چنين ارگانهايي، همچنان مشتريان وفاداري دارند زيرا مشتريانشان راهي به جز خريد از اين توليدكنندگان ندارند. پس توليدكننده هر كاري كه بخواهد با محصولش ميكند و فقط من و شماي مصرف كنندهايم كه براي ارسال يك پيامك در روزهايي مانند اعياد عمومي ۴ روز بايد منتظر بمانيم.
حالا باز هم خدا را شكر كه خود را با تركيه مقايسه ميكنيم اگر يك روز وزير ارتباطات محترم تصميم ميگرفت كه ايران را با كشورهايي مانند ژاپن مقايسه كند كه ديگر هيچ. يك دفعه احتمالاً ۱۰۰ ميليون خط واگذار ميكردند تا حال ژاپنيها را بگيريم و از لحاظ آماري با آنها برابريكنيم.
تاريخ درج: 23 ارديبهشت 1387 ساعت 19:21 تاريخ تاييد: 23 ارديبهشت 1387 ساعت 19:50 تاريخ به روز رساني: 23 ارديبهشت 1387 ساعت 19:43
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]