تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):همان گونه كه قوام جسم، تنها به جانِ زنده است، قوام ديندارى هم تنها به نيّت پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827229083




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه می توان پدیده داعش را نابود کرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چگونه می توان پدیده داعش را نابود کرد؟ تهران - ایرنا - سایت دیپلماسی ایرانی می نویسد :گراهام فولر نویسنده معروف در یادداشتی می نویسد:اکثریت مسلمانان رادیکالیسم، خشونت و تحریف ارزش ها و احکام اسلامی توسط داعش را محکوم می کنند.


دیپلماسی ایرانی: متحیر بودن از پدیده داعش همچنان ادامه دارد. این گروه نشان داده قابلیت استفاده از نارضایتی جمع شده ی مسلمانان را دارد. چه راه منطقی و عقلانی برای نابودی این گروه وجود دارد؟ چه راه حلی برای درمان این پدیده می توانیم ارائه دهیم؟ جنبش های اسلامی به اشکال مختلفی توانستند انحصار در زمینه مخالفت با دیکتاتوری در جهان اسلام – به ویژه درباره حاکمان دیکتاتور مورد حمایت غرب را در یک قرن اخیر کسب کنند. این جنبش ها به طور ثابتی بر ارزش های سیاسی و سنت اسلام بنیان نهاده شده اند – را در دست بگیرند، امری که جنبش های لیبرال سکولار خاورمیانه هیچ وقت به آن دست نیافتند. خشم جهان اسلام از امپریالیسم و مداخله گرایی غربی در دهه ها و حتی قرن های طولانی، منبع این جنبش ها بوده است.
انباشته شدن این خشم در نهایت در 11 سپتامبر منجر به حمله ی نظامی در خاک آمریکا شد – جنگ های بدون وقفه در بخش هایی از جهان اسلام از سال 2002، نیروهای نظامی آمریکا و وارد شدن خسارات عظیم به زیر ساخت ها و جان مسلمانان در افغانستان، سومالی، لیبی، عراق، سوریه، پاکستان و یمن – فضا را برای رادیکالیسم اسلامی آماده کرد. پدربزرگ این قبیل مشکل ها هم گرفتار شدن مردم فلسطین تحت اشغال ناگوار اسرائیل به مدت نیم قرن است. این سم همچنان در حال تراوش است و بیت المقدس در انتظار جرقه بزرگ دیگری است.
گرامر تروریسم در حال توسعه و پیشرفت است. القاعده خودش را به جهان این گونه معرفی کرد که مهارت زیادی در جنگ های چریکی دارد و در 11 سپتامبر جسورانه ترین ضربه را به آمریکا زد. برای بسیاری از مسلمانان ناتوان، القاعده نماد «ما می توانیم» بود و این که جهان اسلام در پاسخ دادن به قدرت نظامی بلند مدت غربی ها ناتوان نیست. این عملیات منجر به تولد شاخه های القاعده در بسیاری از نقاط جهان شد، حتی پس از مرگ بن لادن هم، هنوز این گروه مرگبار است. اما استراتژی القاعده ثابت مانده است و حملات جهادی علیه منافع ایالات متحده در همه جا را ادامه می دهد و شاخه ی افراطی اسلام را نمایندگی می کنند.
اما داعش «دولت اسلامی عراق و شام» فضای جدید را به وجود آورده است و علاوه بر مباحث رادیکال به دو جنبه عمده و جدید دست یافته و بر آنها تاکید دارد: قلمرو و خلافت. ادعای داعش مبنی بر خلافت، با دیده ی شک و تردید از سوی بسیاری از مسلمانان دیده می شود. با این وجود این اقدام بازخوانی تاریخ سیاسی اسلام است. آنها به دنبال ارائه ی مجدد دوران طلایی و باشکوه قدرت مسلمانان هستند، ولی نمی توانند موجب وحدت جهان اسلام شوند. خلافت هم احتمالاً نشان دهنده نماد عالی آرمان مسلمانان برای وحدت سیاسی و فرهنگی و دستیابی به حکومت عادلانه است.
در واقع من فکر می کنم که داعش نمی تواند به مدت طولانی از این اوضاع بهره مند شود. دلایل فروپاشی آن وابسته به وحشیگری، افراط گرایی و بیگانگی اجتناب ناپذیرشان در قبال دیگران است. چند نفر از جوانان مسلمان غربی این گروه می خواهند زنده به کشورشان بازگردند تا داستانشان را تعریف کنند؟ هیچ دولتی با آنها رابطه دیپلماتیک یا روابط اقتصادی و تجاری برقرار نمی کند. بن لادن قطعاً سال ها به گسترش القاعده، حتی زمانی که توانایی رهبری این قبیل گروه ها را از دست داده بود، کمک کرد.
اما شکی نیست که شرایط جنگی، تخریب فیزیکی، مرگ، پناهندگان، ضرب و شتم، جنگ داخلی، حضور نیروهای نظامی خارجی، حکومت های بد، همه منبعی برای پیشروی جهادی ها هستند. اکثریت مسلمانان رادیکالیسم، خشونت و تحریف ارزش ها و احکام اسلامی توسط داعش را محکوم می کنند. غرب هنوز شروع به حذف منابع اولیه این رادیکالیسم نکرده است.
واشنگتن باید بررسی کند که آیا نیروهای نظامی اش همیشه راه حل مشکلات هستند یا این که در بعضی اوقات آنها بخشی از مشکل هستند. ما چگونه می توانیم به فرآیند خشونت آمیز بیگانه ستیزی جوانان مسلمان از طریق این جنبش ها، پاسخ دهیم؟ حذف عینی ترین منبع این مشکلات – حضور نیروهای نظامی در خاک آن کشورها – شروعی اساسی برای پایان دادن به چرخه ی خشونت است. به نظر نمی رسد ما در این جهت باشیم.
منبع/ دیپلماسی ایرانی
اول **


12/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن