واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نطق رئيس فراكسيون اقليت
محمدرضا تابش، رئيس فراكسيون اقليت مجلس صبح امروز نطق پيش از دستور خود را ارايه كرد. متن كامل سخنان وي به اين شرح است:
وظيفه ميدانم از مردم شريف، پركار و كمتوقع حوزه انتخابيهام اردكان كه براي سومين بار بر من منت گذاشته و با اعتماد خويش مسئوليت سنگين نمايندگي مردم را در مجلس هشتم بر دوشم نهادند متواضعانه تشكر كنم. همچنين بايد رأي ارزنده و معنا دار مردم متدين يزد به اصلاحطلبان را صميمانه تبريك بگويم.
جا دارد كه مراتب تأسف خود را نسبت به محروم شدن نمايندگان شجاع و صاحبنظر فراكسيون اصلاح طلبان مجلس هفتم، از حق حضور و انتخاب شدن در مجلس هشتم اعلام دارم.
ايام پاياني مجلس هفتم و مسائل فراوان پيش روي كشور ايجاب ميكند كه در آستانه تشكيل مجلس هشتم نكاتي را به اختصار به عرض برسانم:
امسال در يكصدمين سال استخراج نفت و سيامين سال پيروزي انقلاب اسلامي ايران قرار گرفتهايم، درآمدهاي نفتي كشور بطور تصاعدي بالا و به همان ميزان قدرت خريد مردم پايين ميرود، فهرست بلندبالايي از آسيب پذيريهاي مادي و معنوي جامعه و بيپناهي و بيحرمتي شهروندان ايراني ميتوان عرضه داشت. اكنون جريان يكپارچهاي قدرت اجرايي كشور را در دست دارد. مسائل معيشتي، اجتماعي، فرهنگي مردم و تهديدهاي منطقهاي و بينالمللي را براي ايران اسلامي نميتوان پنهان كرد.
ما به عنوان نمايندگان مردم در قبال اين مسائل مسئول بوده و هستيم. لحظهاي درنگ كنيم :
1- نرخ تورم حدود بيست درصدي اعلامي توسط بانك مركزي در سال 1386 (در حالي كه بانك مركزي زمين و مسكن را كه طي چند سال اخير با افزايش قيمت شديدي روبهرو بوده است، در كالاي سبد مصرفي خانوارهاي ايراني محاسبه نمينمايد.) و گرانيهاي سرسامآور امان از مردم بريده است.
مردم با خط فقر شديد كشوري به ميزان چهارصد هزار تومان و در تهران هفتصد و هفتاد هزار تومان چگونه زندگي خود را اداره نمايند ؟ تحت پوشش قرار گرفتن جمعيت 6 ميليوني از سوي كميته امداد امام(ره) و سازمان بهزيستي كشور و 6 ميليون نفر در نوبت و سي و پنج درصد كشور زير خط فقر مطلق بسر بردن باعث تأسف نيست؟ آيا در كشوري كه مجموعآ دومين منابع نفتي و مخازن گازي دنيا را دارد و از مواهب خدادادي، شرايط اقليمي و منابع غني برخوردار است و افتخار ميكند كه پيرو مكتب انسان ساز اسلام است و مقتدايش مولا امام علي (ع) شهيد راه عدالت است، اين وضعيت اداره كشور جفاي به مردم نيست؟
حذف فلهاي هزاران نفر از مديران مجرب و كارشناسان نخبه اصلاح طلب كشور، رد صلاحيت كسترده نسل انقلاب در انتخابات، تنگ كردن دايره امنيت فكري و صنفي و شغلي دانشگاهيان و دانشجويان، گسترش دامنه اهانت و افتراء به مراجع عظام و خاندان و فرزندان فاضل حضرت امام (ره)، ترويج روزافزون خرافه و تحجر در سطوح رسمي، كشانيدن پاي نهادهاي فراگير ملي و انقلابي به ميدان مداخلههاي جناحي و سياسي، بخشهايي از واقعيتهاي نگرانكننده پيشروي كشور ماست. ما در برابر اين مسائل كه مسائل ملياند چه كردهايم؟ ترديد نكنيم كه تاريخ فارغ از گرايشهاي چپ و راست در باره ما قضاوت خواهد كرد. ما چقدر در راه تحقق آرمانهاي بلند اين انقلاب و بهرهگيري از ظرفيتهاي ملي و جهاني گام برداشتهايم و چقدر اين ظرفيتهاي معنوي و مادي را تلف كردهايم؟
2- تا امروز جريان سياسي غالب در كشور نه تنها دستاوردهاي عظيم دولتها و مجالس پيشين را چه در حوزه سياست و چه در حوزه اقتصاد، چه در حوزه فرهنگ و چه در حوزه بينالملل ناديده ميگرفت، بلكه در هر جا مورد سؤال بود انگشت اتهام را به سوي اصلاحات و اصلاحطلبان دراز ميكرد.
اكنون متأسفانه براي عبور از تنگناهاي مختلفي كه گاه خود بوجود آورده، راهي ديگر برگزيده است ؛ خرج كردن از مقدسترين سرمايههاي اسلامي و انقلابي در جهت مديريتهاي ناكارآمدِ مسائل مبتلابه جامعه و مقدس كردن پيش پا افتادهترين رفتارها و اقدامات اجرايي. ترديد نكنيم كه اين رويه با آنچه كه از انقلاب اسلامي ما حاصل شد و امام بزرگوار راحل ما بر آن تأكيد كرد فاصلههاي بسيار دارد. چنين است كه اگر راه اصلاحات و مردمسالاري در كشور تخطئه شود، بديلي مناسب و راهگشا براي پيگيري راه و آرمانهاي انقلاب اسلامي و حل مشكلات گوناگون كشور باقي نميماند.
3- براساس محاسبات انجام شده عايدي كشور در سالهاي 84 و 85 و 86 از محل فروش نفت و گاز و ميعانات گازي حدود دويست ميليارد دلار بوده است، بنابه گزارشهاي رئيس جمهور محترم هنگام تقديم لوايح بودجه ظرف سه سال گذشته منابع ارزي خرج شده توسط دولت هشتاد و پنج ميليارد دلار عنوان شده است .
مجلس و منتقدين دولت رقم خرج كرد دولت طي سالهاي 84 و 85 و 86 را حدود صد و پنجاه ميليارد دلار ميدانند. حق طبيعي مجلس و مردم است تا از ريز هزينههاي دولت آگاهي يابند و توضيح داده شود مابهالتفاوت رقم هشتاد و پنج ميليارد دلار تا دويست ميليارد دلار و يا صد و پنجاه ميليارد دلار تا دويست ميليارد دلار از كجا ناشي ميشود؟
4- از نظر علمي و عملي ساختار غلط قوه مجريه و ضعف بنيانهاي دولت و كاركرد آن توليد كننده رانت و مافياست، رئيس محترم دولت كه بايد ضعفها را مرتفع كند تا مافيا توليد نشود ميگويد در كشور مافيا داريم و رئيس محترم قوه قضاييه كه شناسايي رانتها و مافيا كار آن قوه است. ميگويد مافيا نداريم. تشتت بين قواي حاكم و اظهار نظرهاي مأيوس كننده باعث به هم خوردن فضاي كسب و كار و اقتصاد در جامعه ميشود و يأس و نوميدي در مردم ايجاد ميكند و پيامد وحدت و انسجام و اصلاح ساختارها و تمكين به قانون علائم مثبتي به افكار عمومي و مردم است كه آنها را به آينده كشور اميدوار ميسازد.
5- مجلس هشتم با تركيب متنوعي كه دارد از هم اكنون ميتواند مسئوليتها و اولويتهاي خود را در برابر اين مشكلات و تنگناها روشنتر كند. مجلس به فرموده امام بزرگوار ما بايد در رأس امور باشد، قانونگذاري و نظارت بر همه امور را وظيفه خود بداند و در پي آن باشد كه قدرت و نظارت قانوني خود را بجاي نهادهاي موازي قانونگذار و دخالتهاي فراقانوني مسئولان اجرايي بنشاند. مسئوليت كميسيونهاي مجلس و چگونگي كار فراكسيونهاي مختلف نمايندگان و تعامل ميان آنها حائز اهميت فراوان است.
اميدواريم كه مجلس هشتم به طور عام و فراكسيون اصلاحطلبان بطور خاص از هم اكنون به فكر ايفاي نقش مؤثر خود در قبال مسائل جدي مردم و كشور باشند.
خدايا چنان كن سرانجام كار تو خشنود باشي و ما رستگار
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]