واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرعامل آب منطقه ای:انتقال آب دریا به صرفه تر از سدسازی در سیستان و بلوچستان است زاهدان- ایرنا- مدیرعامل آب منطقه ای سیستان وبلوچستان گفت: انتقال آب دریا عمان(مکران) به صرفه تر از ساخت سد بر روی رودخانه ها در سراسر استان است.
به گزارش ایرنا، احمد عاقبت بخیر در دیدار با فرماندار نیکشهر که با موضوع بررسی مسائل و مشکلات حوزه آب منطقه ای در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار داشت: انتقال آب دریا که منبعی مطمئن و نعمتی خدادادی و تمام نشدنی است هزینه ای به مراتب کمتر از سدسازی دارد و باید برنامه ها و مطالعات را به این سمت سوق داد.
وی با بیان اینکه حوادث طبیعی گوناگون و پدیده خشکسالی و بی آبی یکی از مشکلاتی است که کل کشور با آن درگیر است، افزود: خوشبختانه با وجود دریای مکران نباید مردم و مسوولان این استان دغدغه بی آبی را داشته باشند.
وی بیان کرد: برای مطالعه و احداث هر سد میلیاردها تومان اعتبار نیاز است ولی برای انتقال آب دریا فقط آب شیرین کن و خط انتقال نیاز است.
مدیرعامل آب منطقه ای سیستان وبلوچستان اظهار امیدواری کرد با مطالعه و اختصاص اعتبارات لازم یکبار برای همیشه با انتقال آب دریا به تمام شهرستانهای سیستان و بلوچستان مشکل بی آبی مرتفع شود.
عاقبت بخیر افزود: تامین آب در سیستان و بلوچستان با هزینه ای گران انجام می شود بطوریکه گرانترین آب در کشور است.
وی ادامه داد: هر هزار لیتر آب 20 هزار ریال هزینه دارد این در حالی است که همین آب برای اینکه به مشترک شهری برسد کمتر از سه هزار ریال و برای مشترک روستایی کمتر از هزار ریال فروخته می شود.
مدیر عامل آب منطقه ای سیستان و بلوچستان بیان کرد: در سالجاری به منظور لایروبی رودخانه، مطالعه و اجرای طرح ساماندهی پایین دست سد خیرآباد و احداث سیل بند حفاظتی و تعیین تکلیف پروانه چاههای کشاورزی اعتباری بالغ بر 23 میلیارد ریال اختصاص پیدا کرده است.
وی با بیان این که از 146 هزار هکتار آبیاری تحت فشار که قرار است در سطح استان انجام شود 100 هزار هکتار آن به شهرهای منطقه بلوچستان اختصاص دارد افزود: تغییر الگوی کشت و کاشت محصولات کم آب بر می تواند قسمتی از مشکلات بی آبی را حل کند.
وی گفت: کشاورزان باید به سمت کشت محصولات صادراتی پیش بروند تا سود مناسبی بدست آورند.
فرماندار نیکشهر نیز در این دیدار با بیان این که بیش از 90 درصد سکونتگاهها و اراضی کشاورزی در حاشیه رودخانه ها قرار دارند، خاطرنشان کرد: احداث سد بر روی رودخانه های فصلی می تواند علاوه بر تغذیه سفره های زیرزمینی از خسارت احتمالی تخریب اراضی و واحدهای مسکونی جلوگیری کند.
صاحب گل صالحی با اشاره به این که در شهرستان نیکشهر فقط یک سد با نام خیرآباد با ظرفیت 27 میلیون مترمکعب احداث شده است، افزود: سالانه بیش از یک میلیارد مترمکعب آب بدون هیچ فایده ای پس از بجای گذاشتن خسارت بر کشاورزی و واحدهای مسکونی حاشیه رودخانه ها به دریا می ریزد.
وی خواستار ارتقای اداره منابع آب به امور آب شد و گفت: نیروی انسانی این اداره توانایی رسیدگی به حجم فعالیتها را ندارند.
وی همچنین خواستار تعیین تکلیف چاههای کشاورزی فاقد پروانه، احداث سیل بند حفاظتی و تسریع در مطالعه و ساماندهی پایین دست سد خیرآباد برای استفاده بهتر آب آشامیدنی و کشاورزی شد. ک/2
7306 / 653
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]