واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس مرکز اسناد بنیاد شهید: خاطرات مکتوب بیش از هشت میلیون ایثارگر ثبت ملی شد تهران - ایرنا - رییس مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: خاطرات مکتوب بیش از هشت میلیون و 700 هزار ایثارگر با همکاری کمیته ملی آثار جهانی در دو دفتر شهدای انقلاب و شهدای دفاع مقدس به ثبت ملی رسید.
«محبوب شهبازی» روز سه شنبه در جلسه پاسخ به سووالات جامعه ایثارگران و جانبازان که در سالن کنفرانس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد این مطلب را اعلام کرد.
وی افزود: تاکنون از 17 هزار نفر از والدین شهدا نیز خاطرات شفاهی گردآوری شده است.
شهبازی ادامه داد: تاکنون تاریخ نگاری خاطرات هفت هزار نفر از جانبازان و آزادگان نیز به صورت مصاحبه گردآوری شده است.
رییس مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: با تامین یک نرم افزار آرشیویی مناسب و پس از بررسی، خاطرات در اختیار علاقه مندان قرار خواهد گرفت.
شهبازی افزود: در دوران طلایی تاریخ شفاهی شهدا و ایثارگران هستیم و 117 هزار از والدین شهدا در قید حیات هستند.
به گفته وی، با توجه به اینکه هر روز تعدای از والدین شهدا به جمع فرزندانشان می پیوندند و اذهان و سینه های آنان پر از خاطرات شهدا است باید تا زنده هستند از وجود آنان استفاده و خاطرات شهدا را جمع آوری کنیم.
شهبازی ادامه داد: طرح جمع آوری خاطرات 100 هزار نفر از والدین شهدا در دستور کار قرار گرفته و طبق برنامه ریزی های انجام گرفته مقرر شد، این طرح طی چهار سال انجام شود.
وی تصریح کرد: براساس این طرح، مقرر شده سالانه خاطرات شفاهی 25 هزار نفر از والدین شهدا جمع آوری شود.
** بودجه گرددآوری خاطرات شفاهی شهدا اندک است
رییس مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: بودجه در نظر گرفته شده برای این طرح بسیار اندک است و فقط امکان جمع آوری خاطرات شفاهی دو هزار نفر از والدین شهدا در سال وجود دارد.
شهبازی گفت: اگر بودجه مورد نیاز برای جمع آوری خاطرات شفاهی شهدا از والدین تامین نشود با این بودجه 50 سال طول می کشد تا خاطرات آنان گردآوری شود در حالیکه سن والدین شهدا بالاست و شاید آنان فقط تا 15 سال دیگر زنده باشند.
رییس مرکز اسناد بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: چند سال است تلاش می کنیم یک نرم افزار مدیریت آرشیو دیجیتال از سوی بنیاد شهید برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دسترسی آسان علاقه مندان به این حوزه تهیه شود.
شهبازی تصریح کرد: تامین نرم افزار بر عهده بخش «آی تی» است. آنان گفته اند باید برای آرشیو اسناد یک برنامه مجزا نوشته شود درحالیکه برنامه مورد نظر در بازار موجود است.
وی ادامه داد: با وجود مخالفت های بخش «آی تی» برای استفاده از نرم افزارهای موجود در بازار، در مدت کوتاهی سایتی برای دسترسی 420 کاربر به اطلاعات آرشیویی اسناد شهدا راه اندازی شد اما پس از مدتی این سایت نیز قطع شد.
شهبازی تصریح کرد: امیدواریم نرم افزار مناسبی برای دسترسی سازمان های فرهنگی به فراخور نیاز آنها و افراد علاقه مند به حوزه ایثار و شهادت بزودی ایجاد شود.
وی گفت: مخزن اطلاعاتی اسناد ایثارگران مطابق مدیریت اطلاعات آماده شده و به محض راه اندازی نرم افزار بر روی پایگاه اطلاع رسانی قرار می گیرد.
شهبازی به سووالاتی که جانبازان و ایثارگران از طریق تماس های تلفنی، ایمیل و پیام کوتاه مطرح کرده بودند نیز پاسخ داد.
براساس هماهنگی های به عمل آمده با خبرگزاری حیات، سوؤالات و پاسخ های عمومی در این خبرگزاری درج و سایر موارد خصوصی به صورت پیامک و ایمیل به مخاطبان ارسال می شود.
مسوولان و مدیران بنیاد شهید در خدمتی جدید به طور مستمر و نظام مند، پاسخ گوی سوؤالات جامعه ایثارگری و خانواده های معظم آنان هستند.
جامعه ایثارگران و جانبازان می توانند سوؤالات، مشکلات و پیشنهادهای خود را از شنبه تا سه شنبه هر هفته در ساعات اداری از طریق شماره تماس 88828702، سیستم پیامکی 30001279 و پست الکترونیکی [email protected] مطرح کنند.
رییس دبیرخانه کمیسیون بنیاد شهید، مدیرکل درمان و توانبخشی، مدیرکل آموزش عالی و معاون تعاون و امور اجتماعی و مدیرکل تربیت بدنی بنیاد شهید و امور ایثارگران این نهاد در پنج جلسه گذشته به برخی سووالات جامعه ایثارگر در حوزه مربوطه پاسخ دادند.
اجتمام ** 7364 ** 1071
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]