واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روز جهانی معلولان؛ دستیار: ایران برای ورزشکاران معلول خود ارزش قائل است تهران - ایرنا - سرمربی ایرانی تیم بسکتبال با ویلچر تایلند گفت: جمهوری اسلامی ایران برای ورزشکاران جانباز و معلول خود ارزش قائل است و از این نظر نمی توان با هیچ کشوری مقایسه کرد.
محمدرضا دستیار در گفت وگو با ایرنا، ضمن تبریک 12 آذر روز جهانی معلولان به همه جانبازان و معلولان ایران، افزود: معلولین ایران به ویژه ورزشکاران جایگاه و ارزش خاصی در ذهن مسئولان نظام دارند که قابل مقایسه با کشورهای دیگر نیست.
وی که به مدت یک سال هدایت تیم ملی بسکتبال با ویلچر تایلند را بر عهده داشت و در بازی های آسیایی رتبه چهارم را با این تیم به دست آورد، تصریح کرد: نگرش به معلولیت در ایران بر گرفته از نگاه دینی، انسانی و ارزشی است که کمک زیادی به ایجاد انگیزه برای فعالیت در آنان می کند. در تایلند سازمان هایی مافیایی مسئولیت رسیدگی به معلولان را دارند که تنها به فکر منافع مادی خود هستند.
سرمربی سابق تیم بسکتبال با ویلچر جوانان ایران در ادامه افزود: بیشترین معلولیت ها در تایلند به خاطر وضعیت بهداشت نامطلوب و تصادفات خودرو است و هزینه های درمان نیز بالا است. همچنین معلولیت های مادرزادی به دلیل رعایت نکردن بهداشت در دوران بارداری زیاد دیده می شود.
وی با بیان اینکه ایران در زمنیه حمایت از ورزش معلولان در زمره کشورهای توسعه یافته محسوب می شود، گفت: شاید نسبت به عملکرد سازمان بهزیستی در حمایت از معلولان انتقاداتی وجود داشته باشد، اما حمایت از ورزشکاران معلول بسیار خوب است. البته بهزیستی نیز از گروه های متعددی در جامعه حمایت می کند و با بودجه اختصاصی نمی تواند، بیشتر از این کار انجام دهد.
وی یکی از مشکلات معلولان در کشور تایلند را خودداری خانواده ها از اعلام فرزند معلول دانست و گفت: در سالهای نه چندان دور خانواده های ایرانی نیز اینگونه بودند، اما پس از اثبات توانایی معلولان در زمینه های مختلف، دیگر این مشکل حل شده است. اما در تایلند خیلی از خانواده ها علاقه ای به معرفی فرزندان معلول خود ندارند. کودتا در تایلند و مشکلات آن نیز در چند سال اخیر رسیدگی به آنان را به مراتب کمتر کرده است.
دستیار در ادامه به فعالیت هیات های استانی ورزش جانبازان و معلولان در ایران اشاره کرد و گفت: فعالیت آنان باعث شناسائی استعدادهای همچون سیامند رحمان قویترین مرد معلول جهان از روستاهای آذربایجان شرقی و یا زهرا نعمتی از کرمان شد که نخستین طلایی ایران در بازی های پارالمپیک شد. اما در تایلند هیات های ورزشی استان ها ندارند و به همین دلیل استعدادیابی تقریبا در این کشور صفر است.
وی در ادامه به پاداش 55 میلیون تومانی تایلندی ها به طلایی های بازی های پاراآسیایی کشورشان اشاره کرد و گفت: این عامل برای ورزش معلولین کافی نیست زیرا آنان تنها برای به دست آوردن این مبلغ تلاش می کنند. یکی از مشکلات بزرگ ورزشکاران معلول تایلند استفاده زیاد از دخانیات و مشروبات الکلی است که متاسفانه با فلسفه ورزش مغایرت دارد.
سرمربی ایرانی تیم ملی بسکتبال با ویلچر تایلند از نبود برنامه ریزی برای ورزش معلولین این کشور خبر داد و گفت: در ایران برای 20 سال آینده ورزش جانبازان و معلولان برنامه وجود دارد، اما در تایلند اینگونه نیست.
وی در باره ادامه فعالیت خود در تیم ملی بسکتبال با ویلچر تایلند گفت: با مسئولین بسکتبال با ویلچر تایلند برای سال 2015 صحبت هایی کردیم و پیشنهادهایی از کره جنوبی، مالزی و عراق نیز دارم. اما اولویت کاری من همکاری با عباس آقا کوچکی سرمربی تیم ملی بسکتبال با ویلچر ایران است. اگر میسر نشد به سایر گزینه ها فکر می کنم.
ورزشی(4)**1379
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]