پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851024872
مدیریت خصوصی سازی و رهیافت های پنجگانه - دکتر فرزاد بزرگی*
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیریت خصوصی سازی و رهیافت های پنجگانه - دکتر فرزاد بزرگی* خصوصی سازی راهبردی است که مالکیت را منتقل، نظام مدیریت را متحول و هزینه های دولت را کاهش می دهد.
به عبارت دیگر، خصوصی سازی منطقی و نظام مند، بار مالی دولت را درعرصه اقتصاد ملی کاهش داده، فضای کسب و کار را شکوفا ساخته، انگیزه کار و تولید را بیشتر نموده و مشارکت مردم را در اداره امور گسترده تر می سازد که نتیجه و کارکرد این راهبرد هوشمندانه، منجر به افزایش کارآیی، بهره وری و بهبود کیفیت می شود.
*تاثیرخصوصی سازی بر اقتصاد ملی
خصوصی سازی فرآیندی است که درآن، ارزش اموال و دارائیها از" دولت" به " اشخاص حقیقی یا حقوقی، با ماهیت حقوق خصوصی" منتقل می گردد و با این، انتقال، حمایتهای مالی دولت در شرکتهای دولتی کاهش یافته و متعاقب آن، انگیزه مردم به مشارکت و مدیریت بیشتر شده و سبب می شود تا مصرف کننده بتواند کالا و خدمات مورد نیاز خود را، با کیفیت بهتر و قیمت مناسب تر فراهم نماید.
به همین دلیل است که خصوصی سازی را در برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، در قالب سیاست های" آزاد سازی اقتصادی"،" تعدیل اقتصادی" ،"بهبود فضای کسب و کار" ، " اصلاح ساختار اداری" و" توسعه اقتصاد رقابتی" مورد توجه قرار می دهند.
*خصوصی سازی هدفمند یا بی هدف
خصوصی سازی هدفمند و منطقی، شتاب دهنده نرخ سرمایه گذاری و رشد و توسعه اقتصاد ملی و برعکس، خصوصی سازی بی هدف و غیرمنطقی، سبب می شود تا برنامه های دولت در سرمایه گذاری و تخصیص منابع از ریل اجرایی و عملیاتی خارج شود. به عبارت دیگر، خصوصی سازی بی هدف، بوروکراسی اداری را بیشتر ، سرعت اجرای عملیات را کندتر و بار مالی دولت را اضافه می نماید و در نهایت منجر به تورم یا رکود و یا رکود تورمی می شود.
*میزان دخالت دولت دراقتصاد ملی
مکانیزم اقتصاد رقابتی و آزاد سازی اقتصادی و حداقل دخالت دولت در اقتصاد، بر پایه نظریه دست نامریی آدام اسمیت، منجر به برقراری موازنه اقتصادی و ایجاد اشتغال کامل می شود. اما طی سالهای گذشته، وقوع بحرانهای بزرگ اقتصادی در اروپا ، آمریکا و سایرکشورهای جهان، نشان داده است که مکانیزم اقتصادی بازار، به تنهایی نتوانسته، وضعیت بازار و قیمتها را کنترل و اشتغال کامل را ایجاد نماید. بلکه، این سیاستهای اقتصادی دولتها بوده که توانسته است، مازاد یا کمبود عرضه و تقاضا، دام نقدینگی، جذب سرمایه گذاری و خروج از رکود تورمی را مدیریت و کنترل نماید و اقتصاد ملی را به حالت تعادلی برگرداند.
در دنیای واقعیت، دخالت دولتها و حضور درعرصه اقتصاد ملی، به صورت "صفر" و "یک" نمی باشد، بلکه دولتهایی می توانند در عرصه اقتصاد ملی موفق عمل نمایند که نقش سیاست گذاری و نظارتی خود را به صورت "متعادل و متوازن" ایفاء نمایند. لذا حضور بیشتر دولت در حوزه هایی مثل: توسعه شبکه حمل و نقل، ایجاد شبکه های نیروگاهی، استقرار صنایع نوین، ایجاد زیرساختها، تقویت صندوق ها، بانک ها و سازمان های توسعه ای، و حضور کمتر دولت، در امر تصدی گری و تولید، می تواند نقش به سزایی در رشد و شکوفایی اقتصاد ملی داشته باشد.
*خصوصی سازی پرشتاب یا کم شتاب
برنامه خصوصی سازی هدفمند، نیازمند به سازماندهی مناسب با مدیریت عالمانه می باشد. خصوصی سازی را نمی توان با "سیاستهای پر شتاب"، بدون برنامه، با عجله و سطحی نگری، تدوین و عملیاتی نمود.
به عبارت دیگر، خصوصی سازی با رویکرد شتاب زده، سبب می شود تا سطح عمومی قیمتها و نرخ بیکاری افزایش یافته و کیفیت و بهره وری، کاهش یابد وعملاً در چنین شرایطی، خصوصی سازی می تواند به "رها سازی" مبدل گردد. برعکس، خصوصی سازی را نمی توان با "سیاستهای کم شتاب"، یا با فرآیندهای طولانی و سردرگم اجراء نمود. بدیهی است، خصوصی سازی که با "سیاستهای تدریجی و مستمر"، طراحی و اجراء گردد، موجب افزایش کارآیی، رشد اقتصادی، کاهش تورم و کاستن از بار مالی دولت می شود. اگر، عملکرد خصوصی سازی را با اهداف منظور شده در قانون بودجه مصوب سالانه و قانون اجرای سیاستهای کلی اصل(44) قانون اساسی، مقایسه نمائیم، می توان ملاحظه نمود که برنامه ریزان اقتصادی در ارتباط با فروش اموال و دارائیهای دولت و پرداخت هزینه های جاری، کمک ها و همچنین بازپرداخت بدهی و دیون، سیاستهای پر شتاب را اعمال نموده اند.
در مقابل، به منظور اجراء و تکمیل طرحهای نیمه تمام دولتی، بهبود فضای کسب و کار، بازسازی ساختاری، ایجاد زیربناهای اقتصادی و توسعه زیر ساختها، سیاستهای کم شتاب، مبنای کار قرارگرفته است.
*رهیافت های پنجگانه خصوصی سازی
خصوصی سازی، راهبردی است که اگر، به صورت منطقی و هدفمند تدوین و اجراء گردد، رهیافت های تحول زا و ارزش آفرینی را ایجاد می نماید. رهیافت های پنجگانه خصوصی سازی را می توان به شرح ذیل برشمرد:
رهیافت اول: نقش دولت را از انحصارگری یا تصدی گری، به سیاست گذاری و نظارت تغییر می دهد.
رهیافت دوم: بار مالی دولت را کم می کند.
رهیافت سوم: فضای کارآفرینی و رقابت پذیری را بهبود می بخشد.
رهیافت چهارم: باعث روان سازی، ساده سازی و کاهش بوروکراسی اداری می شود.
رهیافت پنجم: منجر به افزایش تولید ناخالص ملی و در نتیجه، رشد و شکوفایی اقتصاد ملی می گردد.
*نقش قانونگذار در روند خصوصی سازی
قانون می تواند تاثیرات اساسی در حل مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی داشته باشد. مصوبات قانونی، زمانی می توانند برای جامعه مفید و موثر و در رشد و شکوفایی اقتصاد ملی و حل مسائل عمومی تاثیرگذار باشند که بر پایه"سودمندی عمومی" وضع شده باشد.
به عبارت دیگر، سودمند بودن قانون، به مفهوم فایده عمومی و اجتماعی می باشد. وجود مواد قانونی مبهم و متعارض با سایر مواد قانونی و تفسیر پذیری زیاد و متناظر، می تواند ما را از اهداف قانون گذار دور سازد. قوانین مبهم و پیچیده، مسیر رسیدن به اهداف تولید و رشد اقتصادی را دور و سخت و برعکس، قوانین ساده و شفاف، مسیر رسیدن به اهداف مذکور را، نزدیک تر و ساده تر می سازد.
طی سالهای گذشته، در امر تولید، برخی از تفسیرهای حقوقی در قانون، بدون توجه به قوانین موجود یا مغایر با سایر مواد قانونی، صورت گرفته که با سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی و همچنین با متن و روح قانون سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی و قانون اصلاح قانون معادن کشور، همراستا وسازگار نمی باشند. بطورمثال، درقانون سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی، فعالیت های اقتصادی به سه گروه معین و مشخص تقسیم بندی شده است.
شرکتهای گروه یک، شامل شرکتهایی است که کلاً بایستی واگذار شوند. شرکتهای گروه دو، شامل شرکتهایی است که به منظور حفظ حاکمیت دولت، استقلال کشور وعدالت اجتماعی و رشد و توسعه اقتصادی 80% ارزش فعالیتهای اقتصادی بازار واگذارگردند و20% سهام، نزد دولت باقی بماند و گروه سه، نیز شرکتهایی هستند که منحصراً دراختیار دولت قراردارند.
بنابراین، حذف گروه دوم یا نادیده گرفتن آن و یا تفسیر منفصل وخاص آن، ضمن اینکه، محل اشکال قانونی است، ممکن است باعث خدشه دارشدن وظایف دولت برای هدایت ونظارت گردد.
یکی از شاخص های ارزیابی موفقیت اجرای قانون سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی، نسبت پرداختهایی که به استناد ماده (29) قانون یادشده، بابت زیربناهای اقتصادی، تقویت تعاونی ها، نوسازی و بهسازی ساختاری بنگاههای اقتصادی، سرمایه گذاری درحوزه های نوین با فناوری پیشرفته و تکمیل طرحهای نیمه تمام شرکتهای دولتی، انجام شده است به کل وجوه حاصل از واگذاریهای صورت گرفته، می باشد که طی سنوات گذشته این نسبت، بطورمیانگین، کمتر از 10% می باشد.
از اهداف قانون سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی، گسترش مالکیت در سطح عمومی، افزایش سهم بخش خصوصی و تعاون دراقتصاد ملی، تشویق اقشار مردم به پس انداز و سرمایه گذاری و بهبود درآمد خانوارها می باشد. درحالیکه، عملکرد خصوصی سازی نشان می دهد که حدود70% واگذاریها، عموماً به صورت معامله بلوکی و بابت رد دیون بوده است و اگرچه، این واگذاریها به لحاظ قانونی، به اشخاص حقوقی با ماهیت حقوق خصوصی منتقل شده است ولی در عمل مدیریت آنها، به صورت شبهه دولتی اداره می شوند. این شیوه خصوصی سازی سبب گردید که قانونگذار درسال1393، ماده (6) قانون اصلاح موادی از قانون اجرای سیاستهای کلی اصل (44) قانون اساسی را بشرح معنونه اصلاح نماید:" تسویه، تهاتر و تادیه بدهیهای قانونی دولت به نهادهای عمومی غیردولتی موضوع این ماده (ماده6 قانون سیاستهای کلی اصل44 قانون اساسی) و شرکتهای وابسته به بانکهای دولتی از طریق واگذاری سهام بنگاهها، اموال و دارائیهای دولت و شرکتهای دولتی ممنوع است".
*مدرس دانشگاه
اول**
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
بازسازی مناطق زلزله زده دشتستان الگویی موفق ازمدیریت بحران دولت یازدهم
بازسازی مناطق زلزله زده دشتستان الگویی موفق ازمدیریت بحران دولت یازدهم بوشهر- ایرنا- امروز هفتم آذر یکسال از زلزله دشتستان بوشهر می گذرد و بیشتر مردم آسیب دیده امیدوارتر از گذشته درخانه های خود ساکن شده اند سرعت عمل دربازسازی این مناطق زلزله زده نسبت به حوادث مشابه آن درگذشته بیگزارش تصویری - مراسم آغاز ایمن سازی واسکن پنجگانه با حضور رییس جمهور
مراسم آغاز ایمن سازی واسکن پنجگانه با حضور رییس جمهور عکس عبدالواحد میرزازاده - ایسنا سهشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۱با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی مرکز مدیریت راههای خراسان جنوبی افتتاح شد
با حضور معاون وزیر راه و شهرسازیمرکز مدیریت راههای خراسان جنوبی افتتاح شددقایقی پیش و با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی مرکز مدیریت راههای خراسان جنوبی افتتاح شد به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند معاون وزیر راه و شهرسازی ظهر امروز در مراسم افتتاح مرکز مدیریت راههای خراسان جنورئیس اداره زیباسازی مدیریت شهری جنوب شرق تهران خبر داد نورپردازی پل سواره بزرگراه امام رضا(ع) در جنوب شرق تهرا
رئیس اداره زیباسازی مدیریت شهری جنوب شرق تهران خبر دادنورپردازی پل سواره بزرگراه امام رضا ع در جنوب شرق تهرانرئیس اداره زیباسازی مدیریت شهری جنوب شرق تهران از اجرای نورپردازی پل سواره در بزرگراه امام رضا ع خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از جنوب استان تهران سیدسعید دادگستر پیشمراسم آغاز ایمن سازی واکسن پنجگانه با حضور رییس جمهور
شماره گزارش 1724419646511824542 زمان انتشار 1393 8 27 15 32 عکاس جام جم عنوان مراسم آغاز ایمن سازی واکسن پنجگانه با حضور رییس جمهور مراسم آغاز ایمن سازی واکسن پنجگانه با حضور رییس جمهور برگزار شد 1393 8 27 15 32نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ؛ خصوصی سازی مهم ترین راهکار برای توسعه کشور است
همدان نایب رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران خصوصی سازی مهم ترین راهکار برای توسعه کشور است نایب رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران معتقد است خصوصی سازی در حال حاضر بهترین راهکار برای توسعه اقتصادی کشور است صادقی در حاشیه همایش بین المللی سرمایه گخضوع دکترپاکنژاد در مقابل مردم نشان از خودسازی او داشت
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا خضوع دکترپاکنژاد در مقابل مردم نشان از خودسازی او داشت خبرگزاری پانا دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا گفت خضوع دکترپاکنژاد در مقابل مردم بویژه فقرا نشان از خودسازی او داشت ۱۳۹۳ چهارشنبه ۵ آذر ساعت 12 59 به گزارش خبرگزاریتا تسویهحساب کامل اقساط شرکتهای سرمایهپذیر مکلف به پرداخت سود سهام عدالت به سازمان خصوصیسازی شدند
تا تسویهحساب کامل اقساطشرکتهای سرمایهپذیر مکلف به پرداخت سود سهام عدالت به سازمان خصوصیسازی شدندمجلس شرکتهای سرمایهپذیر را مکلف کرد سود سهام عدالت تقسیمشده را تا تسویهحساب کامل اقساط از زمان تصویب قانون یادشده به سازمان خصوصیسازی پرداخت کنند به گزارش خبرنگار پارلمانی خبتراکتورسازی بهترین تیم ایران است/با اهداف بزرگی به تراکتورسازی آمدم
مهاجم جدید تیم فوتبال تراکتورسازی تراکتورسازی بهترین تیم ایران است با اهداف بزرگی به تراکتورسازی آمدم خبرگزاری پانا مهاجم جدید تیم فوتبال تراکتورسازی گفت تراکتورسازی در صدر جدول است و از بازیکنان خوبی هم بهره میبرد و من هم باید تمرینات زیاد و سختی انجام دهم تا خطیبی مرا ببیند چطرح ایمن سازی کودکان با واکسن پنجگانه در گلستان آغاز شد -
هنرور طرح ایمن سازی کودکان با واکسن پنجگانه در گلستان آغاز شد گرگان- خبرگزاری مهر رییس مرکز بهداشت استان گلستان گفت طرح ایمن سازی کودکان با واکسن 5 گانه در استان آغاز شد به گزارش خبرنگار مهر دکتر محمدرضا هنرور ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد طرح ایمن سازی واکسحرکت به سوي مديريت فرايندي با چابک سازي دستگاه ها صورت مي گيرد
۲۷ آبان ۱۳۹۳ ۲۰ ۵۹ب ظ حرکت به سوي مديريت فرايندي با چابک سازي دستگاه ها صورت مي گيرد معاون توسعه مديريت و پشتيباني وزارت آموزش و پرورش لازمه پيشبرد اهداف سند تحول بنيادين در آموزش و پرورش را حمايت و پشتيباني همه دستگاه هاي اجرايي ذکر کرد به گزارش خبرگزاري موج سيد محمد بطحاييلزوم ارائه بستههای اعتمادسازی بجای بروكراسیهاي دشوار به صنايع برتر/ تركش بانكها بر بدنه بخش خصوصي -
فنايی در گفتگو با مهر مطرح كرد لزوم ارائه بستههای اعتمادسازی بجای بروكراسیهاي دشوار به صنايع برتر تركش بانكها بر بدنه بخش خصوصي بزد ـ خبرگزاری مهر رئیس خانه صنعت معدن و تجارت استان یزد و خزانه دار خانه ایران پیشنهاد ارائه بسته اعتماد سازی به صاحبان صنایع برتر را مطرح کرد وبازسازی مناطق زلزله زده دشتستان الگویی موفق ازمدیریت بحران
بازسازی مناطق زلزله زده دشتستان الگویی موفق ازمدیریت بحران بوشهر- ایرنا- امروز هفتم آذر است و یکسال از زلزله دشتستان بوشهر می گذرد و بیشتر مردم آسیب دیده امیدوارتر از گذشته درخانه های خود ساکن شده اند سرعت عمل دربازسازی این مناطق زلزله زده نسبت به حوادث مشابه آن درگذشته کم نظیرشرکتهای سرمایهپذیر سود سهام عدالت را به سازمان خصوصی سازی پرداخت میکنند
سهشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۸ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز سه شنبه مصوب کردند که شرکتهای سرمایه پذیر سود سهام عدالت تقسیم شده را به سازمان خصوصی سازی پرداخت کنند به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به موجب ماده 3 طرح الحاق برخی مواسود سهام عدالت تا تسویه کامل اقساط به سازمان خصوصیسازی پرداخت میشود -
سود سهام عدالت تا تسویه کامل اقساط به سازمان خصوصیسازی پرداخت میشود شرکتهای سرمایه پذیر مکلف شدهاند سود سهام عدالت را تا تسویه حساب کامل اقساط به سازمان خصوصیسازی پرداخت نمایند به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس شورای اسلامی و در ادامه بررسی جزئیاتحمایت از ورود بخش خصوصی به صنعت واکسنسازی
شنبه ۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۱۵ قائم مقام رییس موسسه سرمسازی رازی از تدوین سیاستهای حمایتی نظام واکسن کشور در ستاد توسعه زیست فناوری خبر داد بهمن عابدی در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه البرز اظهار کرد با توجه به عزم جدی دولت در جهت خودکفایروحانی در مراسم طرح آغاز ایمن سازی با واکسن پنجگانه: طرح تحول نظام سلامت تا رسیدن به نقطه مطلوب ادامه مییابد
روحانی در مراسم طرح آغاز ایمن سازی با واکسن پنجگانه طرح تحول نظام سلامت تا رسیدن به نقطه مطلوب ادامه مییابدرئیس جمهور گفت طرح تحول نظام سلامت با وجود بار مالی سنگین برای دولت مرحله به مرحله پیش خواهد رفت و تا رسیدن به نقطه ای مطلوب متوقف نخواهد شد به گزارش حوزه دولت خبرگزاری-