واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فردای روشن پارلمان - جواد هروی* انتخاب روزی با عنوان «روز مجلس» و با هدف گرامی داشت نهاد قانونگذاری که در کشور ما از یکصد سال پیش به وجود آمده، نکته ای حائز اهمیت است.
هر نظامی برای بقا و پیشرفت به نهادی برای قانونگذاری نیازمند است تا بتواند با بی قانونی و فقدان انتظام اجتماعی به عنوان آسیب های در کمین نظام اجتماعی مقابله کند.
بر همین اساس نظارت بر روند انجام امور، تبیین راهکاری برای برون رفت از مشکلات و حرکت به سمت نظام مند شدن و انتظام اجتماعی اهداف روشنی هستند که از نهاد قانونگذاری در هر نظام و کشوری توقع میرود.
این چنین است که جوامع فاقد قانون مدون، عقب مانده و فاقد توسعه به شمار می روند و بالعکس، جامعه هایی که توانسته اند خود را به نظام قانونگذاری و قانونمندی کارآمد مجهز کنند در مسیر سعادت و عزت به شمار می روند.
از یکصد سال گذشته با تأسیس مجالس شورای ملی و پس از انقلاب با ادامه یافتن مسیر قانونگذاری در قامت مجلس شورای اسلامی، رهیافت های قانونی در کشور ما نیز از شکل ایده آل به شکل عملی تبدیل شد.
در مسیر صد ساله پدید آمدن مجلس به عنوان نهاد قانونگذاری در ایران ضمن رشد قانونگرایی، شاهد کمرنگ شدن و تضعیف جایگاه دیکتاتوری و استبداد در کشور بودهایم. همچنان که امروزه نیز تلقی ای که از وجود نهاد قانونگذاری در جهان می شود به منزله افت نظام استبدادی و دیکتاتوری است و به همین خاطر هرجایی که نظام قانونی و مجلس پدیدار می شود به منزله بایکوت شدن و تضعیف جایگاه فردگرایانه یا دیدگاه دیکتاتور مآبانه است.
مجلس شورای اسلامی در نظام ما جایگاه وزینی دارد. تا آنجا که به فرموده حضرت امام خمینی (ره) از آن تحت عنوان نهادی که در رأس همه امور قرار می گیرد نام بردند و این جایگاه کمی نیست.
اینکه در یک جامعه قوه ای به عنوان نهاد قانونگذار و ناظر در رأس همه قوا قرار می گیرد، اهمیت آن را از نگاه رهبران آن می رساند.
ما هم در گذشته با چنین نگاهی وارد بحث شده ایم و در ادامه مسیر با رشد قانونگرایی و رشد نخبگان در سطوح مختلف آموزش عالی به سمت قانونگرایی و تبعیت از قانون هر چه بیشتر حرکت می کنیم. به این جهت جامعه ایرانی به موازات رشد علمی و توسعه فکری در مسیر حرکت قانونمندانه و قانونگرایانه حرکت می کند.
به همین دلیل جایگاه مجلس در کشور ما هر چه به پیش می رویم اهمیت بیشتری پیدا می کند. برخلاف اینکه برخی مخالفان اعتقاد دارند که جایگاه مجلس نسبت به سال های گذشته در حال ضعف است اما در جامعه ای که رشد فکری آن به گونه بایسته ای در حال افزایش است انتظاری جز رشد و اقتدار نظام قانونی در کشور نمی توان داشت.
مجلس نهاد و سمبل اشتیاق و حضور مردم در جامعه است و از همین منظر رو به آینده ای روشن تر حرکت می کند.
*نماینده مجلس
*روزنامه ایران
اول**
10/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]