واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: "صادق المهدی" برای حضور در مذاکرات مخالفان دولت سودان به اتیوپی رفت تهران - ایرنا - رهبر "حزب ملی امت" سودان به منظور شرکت در مذاکرات مخالفان سیاسی این کشور وارد "آدیس آبابا" پایتخت اتیوپی شد.
به گزارش پایگاه خبری "سودان تریبیون"، المهدی و "سارا نجدالله" دبیرکل حزب امت سودان روز گذشته (شنبه) مورد استقبال نمایندگان ائتلاف مخالف "جبهه انقلابی سودان" از جمله "مینی میناوی" رهبر "جنبش آزادیبخش سودان" و "تام هاجو" معاون وی قرار گرفتند.
"مریم المهدی" معاون حزب امت سودان به این پایگاه خبری گفت: المهدی از آگوست (مرداد/شهریور) و امضای "بیانیه پاریس" در قاهره مستقر است، و در حاشیه نشست با گروه های مخالف سودان دیدار و گفت وگو خواهد کرد.
این نشست ها با میانجی گری "اتحادیه آفریقا" در حال انجام است.
مریم المهدی که از هفته گذشته در آدیس آبابا حضور دارد، امضای توافقنامه سیاسی میان گروه های شرکت کننده در مذاکرات را قریب الوقوع دانست.
گروه های مخالف سودان از چندماه قبل تاکنون در سری مذاکراتی با هدف ایجاد رویکرد سیاسی مشترک میان گروه های مخالف به منظور تحقق صلح و دمکراسی در سودان شرکت کرده اند.
ماه مه (اردیبهشت/خرداد) گذشته المهدی پس از آن که شبه نظامیان حامی دولت را به ارتکاب جرائم جنگی در دارفور متهم کرد، بازداشت شد.
وی پس از آزادی در ماه ژوئن (خرداد/تیر) تصمیم حزب متبوعش را برای لغو حضور در گفت و گوهای ملی تایید کرد.
در آگوست (مرداد/شهریور) 2014، وی و سران دیگر گروه های مخالف حکومت سودان "بیانیه پاریس" را امضا کردند و به موجب این بیانیه، گروه های تشکیل دهنده جبهه انقلابی سودان ضمن موافقت با شرکت در گفت وگوهای ملی، خواستار پایان دادن به خصومت ها و آغاز اعتمادسازی و نیز به تعویق انداختن انتخابات این کشور شدند.
"عمر البشیر" رییس جمهوری سودان اکتبر (مهر/آبان) گذشته ادعا کرد که توافق میان المهدی و جبهه انقلابی سودان را "یک میانجی صهیونیست" سازمان دهی کرده بود.
پیش تر نیز بشیر هشدار داده بود که حزب ملی امت سودان در صورت بازگشت به این کشور محاکمه خواهد شد.
این در حالی است که روز پنجشنبه گذشته، "مصطفی عثمان اسماعیل" دبیر سیاسی حزب حاکم "کنگره ملی" سودان گفت که اگر تحقیقات ثابت کند که المهدی در توطئه علیه سودان مشارکت نداشته، دولت آماده است به اشتباهاتش در قبال وی اذعان کند.
عثمان اسماعیل که خواستار بازگشت المهدی به سودان شده، گفت که دولت آماده است تا بیانیه پاریس را پس از بررسی و اصلاح برخی نکات بپذیرد.
حزب حاکم همچنین از آمادگی برای به تعویق انداختن انتخابات آتی و تشکیل دولت وحدت ملی در صورت بازگشت المهدی به سودان و شرکت در گفت وگوهای ملی خبر داد.
مریم المهدی درباره نیات و اظهارات حزب حاکم ابراز تردید کرده است.
صادق المهدی سال های 1966 تا 1967 و 1986 تا 1989 نخست وزیر سودان بود و در سال 1989 طی کودتایی به رهبری عمر البشیر از قدرت برکنار شد.
خاورم**9156**7074**1275
09/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]