واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 15 درصد تماسها با مرکز مشاوره تلفنی بهزیستی بی پاسخ می ماند مشهد - ایرنا - کارشناس مسوول مشاوره تلفنی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: 15 درصد تماسها با مرکز مشاوره تلفنی این استان بی پاسخ و بدون ارائه خدمات مشاوره باقی می ماند.
این اداره کل روز پنجشنبه به نقل از "طاهره علوی" در کارگاه آموزشی مشاوران تلفنی شش استان شرق کشور در مشهد گزارش داد: نیمه نخست امسال 13 هزار تماس با سامانه 1480 بهزیستی خراسان رضوی ثبت شد که 15 درصد آن به دلیل پایین بودن تعداد مشاوران نسبت به متقاضیان بی پاسخ مانده است.
وی گفت: در مرکز مشاوره تلفنی بهزیستی خراسان رضوی 16 کارشناس ارشد روانشناسی با گرایشهای مختلف مشغول پاسخگویی به مراجعین از سراسر استان هستند.
کارشناس مسوول مشاوره تلفنی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی افزود: در این میان یک سری تماسهای مزاحم نیز وجود دارد لذا مشاوران در این کارگاه با روشهای کشف و رد این نوع تماسها با استفاده از تکنیکهای روانشناسی و فنی آشنا می شوند.
وی گفت: به جهت اینکه مشاوره تلفنی تفاوت زیادی با مشاوره حضوری دارد مشاورانی که از طریق خط تلفن 1480 به مراجعین مشاوره می دهند باید از محدودیتها، مزیتها و مزایای این نوع مشاوره آگاهی کامل داشته و با تکنیکهای آن آشنا باشند.
مدرس کارگاه آموزشی مشاوران تلفنی شش استان شرق کشور نیز گفت: مشاوره تلفنی که در سطح کشورهای جهان سابقه 50 ساله دارد نخستین بار در انگلستان آغاز شد لذا این روش مشاورهی هم اکنون در بسیاری از کشورها جاری است.
"محمدرضا ترکمان" افزود: در ایران علاوه بر سامانه تلفنی 1480 در سراسر کشور، بسیاری دستگاههای اجرایی نیز بخشهای مشاوره را برای کارکنان، خانواده هایشان و نیز مراجعین و مردم راه اندازی کرده اند.
وی با بیان اینکه از لحاظ دسترسی آحاد مردم به سامانه های مشاوره تلفنی، تفاوت چندانی بین ایران و کشورهای پیشرفته وجود ندارد گفت: برخی تفاوتها در نوع و کیفیت سطح خدمات دیده می شود که به جهت نوپا بودن سامانه مشاوره تلفنی امری طبیعی است.
او افزود: در سالهای آینده با افزایش امکانات و اعتبارات این مشکلات نیز مرتفع می شود.
وی با بیان اینکه برای مثال در انگلستان سالانه شش میلیون نفر از طریق تلفنی مشاوره می گیرند گفت: خوشبختانه به دلیل پایین بودن مشکلات اجتماعی و بحرانهای خانوادگی در ایران مشاوره تلفنی در کل کشور به یک میلیون تماس در سال نمی رسد.
مدرس کارگاه آموزشی مشاوران تلفنی شش استان شرق کشور افزود: باید سطح تخصص، دانش و تجربه مشاوران تلفنی را بالا برد زیرا مشاورهی تلفنی بسیار پیچیده و سختتر از مشاوره حضوری است و چه بسا یک توصیه و یک راهکار اشتباه، مشکل مشاوره گیرنده را حادتر کند.
وی میزان آموزش ها برای این گروه از مشاوران را ناکافی ذکر و بیان کرد: در خیلی از کشورها آموزش این نوع مشاوران به صورت مستمر انجام می گیرد تا دانش و تخصص آنها متناسب با تغییرات آسیبهای خانوادگی و اجتماعی به روز شود.
ترکمان در خصوص برگزاری این کارگاه نیز گفت: در این چارچوب با توجه به محدودیتها، مضرات، مزایا و چگونگی مشاوره تلفنی 30 تکنیک و راهکار برای این نوع مشاوره مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.
وی افزود: همچنین مهارتهای مورد نیاز مشاورهی تلفنی به مشاوران استانها ارائه شد.
او همچنین گفت: با توجه به اینکه کارگاههای مشابهی در سطح استانها برگزار شده به نظر می رسد سطح تخصص مشاوران و استانداردسازی خدمات مشاوره تلفنی در خراسان رضوی بهتر از سایر استانها است.
وی بیان کرد: اداره کل بهزیستی خراسان رضوی تلاش کرده سطح علمی مشاوران را بالاتر از سایر استانها نگاه دارد که این امر شایان توجه است و در جریان کارگاه کنونی به خوبی قابل مشاهده بود.
کارگاه آموزشی مشاوران تلفنی منطقه یک کشور به سرگروهی خراسان رضوی با حضور 36 مشاور از استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سمنان، گلستان و سیستان و بلوچستان از پنجم آذر ماه به مدت دو روز در مشهد ادامه دارد.ک/1
7496/660
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]