واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
آبشار شاهاندشت؛ آمیزهای از تاریخ و هیجان +عکس
اگر فقط نیمنگاهی به عکسهای این منطقه انداخته باشید و یا از دوستان و آشنایان خود که به این منطقه سفر کردهاند پرس و جویی کرده باشید، درخواهید یافت که این منطقه بیشک بهشتی در قلب شمال کشور است.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، یقینا در میان طبیعت گردان و کسانی که هر هفته جمعه خود را در کوه و دشت می گذرانند نرفتن به آبشارهای شاهان دشت ،بزرگترین کلاهی باشد که بر سر این افراد خواهد رفت.اگر فقط نیمنگاهی به عکسهای این منطقه انداخته باشید و یا از دوستان و آشنایان خود که به این منطقه سفر کردهاند پرس و جویی کرده باشید، درخواهید یافت که این منطقه بیشک بهشتی در قلب شمال کشور است.آبشار شاهاندشت بزرگترین آبشار استان مازندران و دومین آبشار بلند ایران از نظر ارتفاع بوده که از آثار ملی کشور در فهرست آثار ملی ایران است.
این آبشار در در روستای شاهاندشت و در 96 کیلومتری جاده هراز و 65 کیلومتری شهر آمل قرار دارد و در بخش امیری قرار دارد که از سمت جاده نسبت به آن دید وجود دارد.این آبشار پرآب، دائمی و عظیم، درجانب جنوبی جاده و رودخانه هراز باشکوهی وصفناپذیر خودنمائی میکند که از کنار قلعه ملک بهمنبر روی یککوه هرمی شکل مشرف به روستای شاهاندشت به پایین میریزد.
در ارتفاعات مشرف به روستای شاهاندشت آبشار اصلی شاهاندشت با ارتفاع ۵۱ متربزرگترین آبشار استان مازندران به شمار میرود.
در بالای آبشار شاهاندشت قلعه ملک بهمن که به قلعه ملکه قلاع یا ملک بهمن مشهور است و نام تاریخی آن قلعه فرشته بوده است، واقع شده و از عظیمترین قلاع کوهستانی البرز ایران به شمار میرود.این قلعه مستحکم ساخته شده از سنگ و نوعی ساروج که مخلوطی از شیر و تخم مرغ و نوعی خاک میباشد است .قدمت این قلعه به سه هزار سال پیش می رسد.
مسیر
برای رفتن به کنار این آبشار می بایست ابتدا شیب تند روستای شاهاندشت را طی کرد که مسیری چهار کیلومتری بوده و از کنار رودخانه و کوه می گذرد.در ابتدای روستا برای پارک اتومبیل مکان مناسبی در نظر گرفته شده است و ادامه مسیر را از میان کوچه باغ ها و خانه های اهالی روستا بایستی پیاده پیمود. این مسیر از کنار یک قبرستان و مسجد قدیمی گذشته و تابلوهای کوچکی شما را به سمت آبشار راهنمایی می کنند.
از دو مسیر می توان جهت ادامه راه استفاده کرد: یکی مسیر شمالی از بالای روستا که شما را مستقیما به بالای آبشار و منظره روبروی آن میرساند. این مسیر کمی ناهموار بوده و وجود تخته سنگ های بزرگ و شیب تند جایی برای اطراق باقی نگذاشته است و بیشتر جهت بازدید به کار می رود. مسیر جنوبی روستا مسیر بهتری است که در انتها به پایین آبشار برمی خورد و مکان اطراق و حتی چادر زدن نیز وجود دارد. البته طول ایبن مسیر بیشتر است.
در هر دو حالت زیبایی و شکوه آبشار به خوبی نمایان است. شدت ریزش شلاق گونه آب از این آبشار پنجاه متری به حدی است که قطرات آب تمامی فضای پایین آبشار را فراگرفته و وجود ابری متراکم از آب! مانع از حرکت انسان از کنار آبشار می شود. البته همین امر باعث ایجاد شور و هیجان در گردشگران است. آبشار شاهاندشت به صورت دوپله ای بوده و گیاهان آبزی و خزه ها در میان دیواره های آن دیده می شوند.
هزینه
آبشار عمومی بوده و بازدید از آن رایگان است. درعینحال، مسافران و بازدیدکنندگان میبایست هزینههایی را برای پارکینگ و خوراک نیز بپردازند. برای کسانی که با وسیله نقلیه شخصی خود، قصد بازدید از این مکان را دارند، هزینهای بهمراتب کمتر از تور تمام میشود.هزینههای گردشگری این منطقه با تور متغیر و حدود 35 تا 50 هزار تومان است.
لوازم ضروری
خوراکی، کفش مناسب پیادهروی که خیس نشود، لباس مناسب و گرم، لباس اضافی برای بعد از خیس شدن، عینک آفتابی یا کلاه لبهدار، کولهپشتی، قاشق، چنگال و بشقاب، لیوان و بطری آب، غذای سبک و ترجیحاً ساندویچی، شناسنامه و ...
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۲:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]