واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: لاریجانی رهبر جدید جناح اصولگرایان؟ تهران- ایرنا- روزنامه «اعتماد» امروز -چهارشنبه- نوشت: علی لاریجانی را باید از باهوش ترین سیاسیون اصولگرا دانست. استاد فلسفه یی که از سال ٨٤ نشان داد خوب می داند چگونه می تواند پله های ترقی را طی کند. حالا با گذر زمان و افتادن گره های کور به کلاف اصولگرایی می شود پیش بینی کرد که او به درخواست نسل دومی های اصولگرا برای رهبری این جناح سیاسی، لبیک خواهد گفت.
اعتماد می افزاید: راه اندازی حزب از سوی رییس مجلس نشان از آن دارد که او در مقام یک سیاستمدار میانه رو اصولگرا می خواهد جناح اصولگرایی را با نوسازی اجباری مواجه سازد و این دقیقا همان چیزی است که نسل دوم اصولگرایان خواهان آن هستند. چهره های وابسته به این نسل همچون امیر محبیان و کاظم جلالی استمرار و ادامه مدیریت فعلی جناح راست با نسخه های امتحان پس داده را پایان اصولگرایی می دانند و معتقدند که اگر اصولگرایان هرچه سریع تر نسبت به بازخوانی گفتمانی و بازسازی تشکیلاتی خود اقدام نکنند، زودتر از آنچه گمان می کنند دچار انهدام و اتمام خواهند شد. بر همین اساس این چهره های جوان تر از اینکه بگویند رهبری جناح اصولگرایی و مدیریت کادر رهبری این جناح باید به چهره هایی همچون علی لاریجانی واگذار شود، ابایی ندارند. اینها معتقدند که انتخاب علی لاریجانی شاید بتواند از مرگ محتوم اصولگرایی جلوگیری کند. راه اندازی حزب از سوی نسل دومی های اصولگرا برای لاریجانی یقینا نخستین اقدام اصولگرایان جوان برای مجبور کردن دیگر اصولگرایان در جامعتین و تشکل های سنتی جناح راست برای پذیرش تغییرات جدید است. شاید همین مساله باعث شده تا محمدرضا باهنر دیروز در کنفرانس خبری بازهم واکنش منفی نسبت به تاسیس حزب با محوریت لاریجانی از خود نشان بدهد. عدم استقبال دیگر اصولگرایان از حزب علی لاریجانی نشان از آن دارد که کادر رهبری فعلی جناح اصولگرا با وجود شکست های پی در پی در انتخابات های گذشته قایل به تغییرات کلان در سبک تصمیم گیری و واگذاری رهبری واحد این جناح به چهره یی همچون علی لاریجانی نیست و همین موضوع می تواند بر ضریب انشقاق و واگرایی میان اصولگرایان تا پیش از انتخابات مجلس دهم بیفزاید. این پیش بینی از آنجایی قابل حصول و وصول است که تشکل های اصولگرا با بحران های مدیریتی مواجه هستند تا جایی که جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به گفته شیخ محمد یزدی در دوران انتخابات ریاست جمهوری به دلیل اختلاف سلایق بر سر حمایت از روحانی، قالیباف و ولایتی نتوانست به نتیجه مشخصی برسد و کار تا انشعاب جامعه مدرسین هم پیش رفت. جامعه روحانیت مبارز هم که حال و روز خوشی ندارد و روحانیون سیاستمدار این تشکل سیاسی - مذهبی هنوز نتوانسته اند جانشینی برای آیت الله مهدوی کنی انتخاب کنند. در جبهه پیروان خط امام و رهبری اگرچه محمدرضا باهنر جایگزین مرحوم حبیب الله عسگراولادی شده است اما به گفته یکی از اعضای این تشکل (محسن کوهکن) نتوانسته همچون عسگراولادی عمل کند. جبهه پایداری هم که انشعاب خورده و به دو شاخه قم و تهران تبدیل شده است. جمعیت ایثارگران، رهپویان و موتلفه هم که هر کدام راه خود را می روند. با توجه به چنین اوضاع آشفته یی در اردوگاه اصولگرایان و فرصت یک سال و نیمه تا انتخابات مجلس دهم، علی لاریجانی و حامیانش می خواهند خود را از این وضعیت نجات داده و در همین تحرک جدید شاید بتوانند کادر رهبری جناح راست را با پوسته شکنی مواجه کنند اما اینکه آیا علی لاریجانی با تاسیس حزب می تواند نیروهای جوان تر و خسته از مدیریت فعلی اصولگرایان را به سمت خود جذب کند نیازمند گذر زمان است. ولی پالس های موجود بیانگر ان است که میانه روهای اصولگرا این مساله را متوجه شده اند که اگر سرنوشت خود را از سرنوشت دیگر گروه های اصولگرا جدا نکنند، به سختی از این پس می توانند به حیات سیاسی خود ادامه دهند و بر این اساس می توان گفت حزب لاریجانی چیزی نیست جز یک انشعاب جدید در اردوگاه اصولگرایان، انشعابی برای باقی ماندن و بازیگری در فضای سیاسی کشور.
* از محوریت لاریجانی در حزب استقبال می کنیم
کاظم جلالی، رییس فراکسیون رهروان مجلس درباره برخی اخبار مبنی بر تشکیل حزب از سوی علی لاریجانی اظهار کرد: برخی مباحث مطرح شده و تیتر رسانه ها مبنی بر حزب شخصی آقای لاریجانی نمی تواند درست باشد زیرا حزب یک حرکت دسته جمعی است. جلالی اظهار کرد: تشکیل حزب قرار است با محوریت لاریجانی پیش برود که از این موضوع استقبال می کنیم.
منبع: اعتماد
اول**1368**
05/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]