محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827683299
در طولانی ترین خیابان خاورمیانه حق با مسافر نیست
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در طولانی ترین خیابان خاورمیانه حق با مسافر نیست تهران - ایرنا - اگر روزی براساس یک فرهنگ نانوشته، اتوبوس مختص قشر ضعیف و کم درآمد بود، این روزها این رویه پوست انداخته است؛ اتوبوس های تندرو در پایتخت با خودشان این فرهنگ را هم آوردند که برای زودتر رسیدن به مقصد بویژه در مسیرهای خاص، بهتر است خودرو را از خانه بیرون نیاورید.
حالا بسیاری از شهروندان طبقه متمول هم برای آنکه زودتر و راحت تر به کارشان برسند خودروهایشان را جایی پارک می کنند و با اتوبوس های تندرو که دیگر امکانات گرمایشی و سرمایشی مناسب تری نسبت به گذشته دارند، به مسافرت درون شهری خود می پردازند.
اگرچه روزآمدی در چرخه سامانه اتوبوس های درون شهری هنوز نیازمند کارهای بسیار است، اما در عمل، ایده اتوبوس های تندرو همراه باخود آهسته اهسته فرهنگ استفاده از اتوبوس را نیز گسترش داد؛ مشکلی که بسیاری از کارشناسان شاید برای تغییر الگوی فرهنگی آن باید سال ها وقت می گذاشتند.
اهمیت توسعه وسایل حمل و نقل عمومی بویژه این روزها که ترافیک و آلودگی هوا همه ابعاد زندگی مردم را در سیطره خود گرفته بیش از هرزمانی نمایان است؛ در این شرایط اما آیا منطقی است که با وجود یک مشکل در بخشی از این سامانه بزرگ به نوعی کل طرح زیرسئوال برود؟
بنا بر اعلام مسئولان شهری روزانه بیش از 300 هزار مسافر در مسیر راه آهن- تجریش، طولانی ترین خیابان خاورمیانه با اتوبوس های تندرو جابه جا می شوند اما شواهد نشان می دهد این تعداد مسافر در این خط، حق آن را پیدا نمی کنند که برای رسیدن به مقصدشان براساس یک زمان مشخص برنامه ریزی کنند.
شاید باورش کمی سخت باشد که خیابان 17.9کیلومتری ولی عصر (عج) صرفنظر از همه ویژگی های منحصر به فردی مثل چنارهای بلندقامت و تاریخی اش میزبان چندصدهزار مسافردرهرروز باشد؛ اما این واقعیت دارد و واقعیت دیگر اینکه اغلب این مسافران هرروز برای رفتن به سر کار یا بازگشت به منزل باید معطلی غیرمتعارف در صف اتوبوس ها و دیگر تبعاتش را تحمل کنند.
از وقتی اتوبوس های تندرو یا همان "بی آر تی"ها به کمک سامانه های حمل و نقل عمومی در پایتخت آمدند بسیاری از مشکلات حل شد و این ایده، در عمل توانست به یکی از مولفه های موفقیت شهرداری در حوزه مدیریت شهری بدل شود.
چندین خط تندرو در نقاط مختلف شهر ایجاد شده که مسافران با استفاده از آنها براحتی در کوتاهترین زمان ممکن و با هزینه کمتر خود را به مقصد می رسانند؛ از میان این خطوط اتوبوس های تندرو خیابان ولی عصر و چند خط دیگر با سایر خط ها مثل تهرانپارس –آزادی یا خاوران – آزادی کارکردی متفاوت دارند.
برخلاف سایر خطوط اتوبوس های تندرو که رانندگان در کار اخذ کرایه از مسافران مشارکت ندارند، در خط اتوبوس خیابان ولی عصر بخش خصوصی به طور مستقیم با مسافران ارتباط دارد و دقیقا از همین جا، مشکلات هم شروع می شود.
مشکلی که درسال های گذشته باوجود اطلاع رسانی های مکرر حتی توسط صداوسیما نه تنها حل نشده بلکه روز به روز دامنه های متعددی هم پیدا کرده است.
بسیاری از مسافران این خط اینک به این باور رسیده اند که مشکل اصلی هم از همین فعالیت بخش خصوصی نشات می گیرد؛ درواقع سیاست خصوصی سازی با این هدف بوده که کارها بهتر انجام شود اما در عمل می بینیم که بخش خصوصی منافع شخصی خود را بر حقوق و وقت مسافران و حتی سرمایه های ملی خود و شهر ارجح می دانند.
انگار در این خط اتوبوسرانی، فلسفه وجودی بخش خصوصی اولا رساندن مردم به مقصدشان و ارائه خدمات مناسب به آنان نیست، بلکه این فلسفه ابتدا در کسب درآمد تعریف شده؛ حالا اگر مجالی باقی ماند مسافران هم به هرطریقی که شد، به مقصد برسند.
انعکاس مشکلات به مسئولان هم در سال های گذشته راهگشا نبوده است؛ یکبار مجبور شدم به علت رخدادهای ناشایستی که چندروز پشت سرهم در اتوبوس شاهد باشم( و باعث شد که دیگر کمتر از اتوبوس در این مسیر استفاده کنم)، به مسئولان بازرسی در مجموعه مدیریت شهری رجوع کنم که در نهایت با این پاسخ که شکایت ها زیاد است سعی می کنیم با راننده خاطی برخورد و خطش را عوض کنیم، مواجه شدم.
برخی رانندگان اتوبوس وقتی با گلایه های مسافران مواجه می شوند خیلی راحت می گویند: همین که هست، هرکاری دلتان می خواهد بکنید به هرکجا می خواهید شکایت کنید".
توصیف مشکل خیلی پیچیده نیست؛ رانندگان از آنجا که یا خود مالک اتوبوس هستند یا برای مالکان اتوبوس کار می کنند، تلاش دارند در هر ایستگاه اتوبوس در هر شرایطی، تعداد بیشتری از مسافران را به داخل هدایت کنند.
اصرار رانندگان بر این موضوع سبب می شود اتوبوس بیش از حد متعارف (حتی زمانی که مسیر عبور باز و سبز است) پشت چراغ های راهنمایی و رانندگی در تقاطع ها توقف داشته باشد و سبب می شود که در برخی چهارراهها مثل مولوی، جمهوری، ولیعصر-انقلاب و نیایش صف اتوبوس های متوقف شده طولانی شود.
در این موارد بسیاری از مسافران که برای زودتر رسیدن سوار اتوبوس تندرو شده اند، لب به گلایه می گشایند و چون بموقع به کارهایشان نمی رسند شکایت می کنند؛ تازه مشکل بعدی اینجا آغاز می شود که گاه به توهین یا درگیری فیزیکی با راننده هم می انجامد.
با استمرار این مشکل در چند سال گذشته در بعضی ایستگاههای خاص تعدادی از ماموران همان شرکت های خصوصی که اتوبوس هایشان در خط فعالیت دارد مستقر می شوند تا از توقف غیرمتعارف رانندگان اتوبوس جلوگیری کندن اما درعمل این اقدام هم کارآیی لازم را ندارد زیرا بیشتر مواقع این ماموران و رانندگان باهمدیگر آشنا هستند یا مقید به انجام وظیفه نیستند، چون ضمانت اجرایی لازم وجود ندارد.
منافع شخصی بعضی رانندگان گاه تا آنجا می رود که اندکی تامل نمی کنند این توقف بیش از اندازه یعنی صف طویل اتوبوس ها پشت سر هم، معطلی مسافران، اتلاف سوخت و دهها مشکل دیگر.
حال تصور کنید در شرایطی که بیشتر مسافران گلایه هایشان از معطلی بی مورد پشت چراغ های سبز است، بعضی وقت ها این مشکل روی دیگری به خود می گیرد. شب ها وقتی مسافران از ساعت 20 به بعد می خواهند به سمت راه آهن بروند، بعضی مواقع با رانندگانی مواجه می شوند که برای رفتن به منزل عجله دارند و با سرعت زیاد و خارج از عرف و توقف نکردن در ایستگاهها، گلایه مسافران را در می آورند که می تواند خطرساز هم باشد.
بعد از معطلی مسافران، مشکل دیگر نحوه گرفتن کرایه است که تبعات بسیار بیشتری دارد؛ برخی رانندگان یا شاگردانشان کرایه هایی بیشتر از مبلغ اعلام شده دریافت می کنند. به طور مثال کرایه خطی اگر 430 تومان باشد، راننده 500 تومان دریافت می کند و می گوید پول خرد ندارم؛ جالب اینکه برای هیچیک از مسافران پول خرد ندارد.
در این گذر هردوسوی ماجرا متضرر می شوند؛ بعضی مسافرانی که مشاهده شده هنگام پیاده شدن کارت نمی زنند و رانندگانی که کرایه های اضافه دریافت می کنند؛ سامانه معیوب اخذ کرایه هردوطرف را درگیر کرده است. اگرچه بارها بر استفاده از کارت الکترونیکی تاکید شده اما همواره درصدی از مسافران کارت ندارند.
افزایش دریافت کرایه بسیاری از مواقع موجب مشاجره هایی بین رانندگان و مسافران می شود متفاوت تر از مشاجره های مربوط به معطلی. برخی شهروندان خسته از این شرایط روزانه، پای سایر نهادها را هم وسط می کشند و از ضعف نظارت و اقدام خودسرانه بخش خصوصی چه حرف ها که نمی زنند.
در سایر خطوط اتوبوس های تندرو که رانندگان دخالتی در گرفتن کرایه ها ندارند، مردم به غیر از زمان های پیک ترافیک که با انبوه مسافران در اتوبوس ها مواجه هستند، مشکل خاص دیگری ندارند وتقریبا می توانند برنامه ریزی کنند در چه محدوده زمانی به مقصدشان برسند.
مسافران در این خطوط پیش از وارد شدن به ایستگاه یا کارت می زنند یا کرایه های نقدی خود را به متصدی جایگاه تحویل می دهند؛ به طور معمول گلایه ها در این خطوط از اخذ کرایه اضافی کمتر است.
حال، در این شرایط که خطوط اتوبوس های تندرو توانسته اند به عنوان یک بال بزرگ توسعه در حمل و نقل درون شهری به کمک مترو بیاید و بار عظیمی از جابه جایی مسافر را به دوش بگیرد؛ انتظار می رود متولیان شهری برای حل این مشکل بزرگ در خط راه آهن - تجریش نیز چاره جدی بیندیشند.
معطلی مسافران و مشاجره با یکدیگر یا راننده از نظر روانی آستانه تحمل افراد را پایین می آورد، فرد را ممکن است مجبور به هر کاری یا اقدامی کند که بی شک، صرفنظر از خسارت های مادی این ماجرا، خسارت های معنوی و اجتماعی بسیاری را به دنبال دارد.
بعضی مسافران که روزانه در این خط تردد می کنند وقتی می بینند گلایه هایشان به راننده بخش خصوصی راه به جایی نمی برد دامنه اعتراضشان را به سمت مسئولان شهرداری می کشانند که اگر مدیران، این مشکل را در حد و اندازه اش که وقت و انرژی و سرمایه های مادی و معنوی را اتلاف می کند می دیدند، به طور قطع در این مدت راه چاره ای موثر می اندیشیدند.
باتوجه به اینکه توسعه خطوط اتوبوسرانی در پایتخت در سال های گذشته ضمن جابه جایی میزان قابل ملاحظه ای از مسافران توانسته فرهنگ استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را هم تقویت کند، انتظار می رود مدیران ارشد شهرداری شخصا خودشان یک یا چندبار در هفته از اینچنین خط هایی که دارای مشکل است استفاده کنند تا پس از حضور میدانی، بتوانند ایده های عملیاتی تری برای حل مشکلات ارایه کنند.
*داود میاندهی خبرنگار ایرنا
اول**
04/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]
صفحات پیشنهادی
از «سفر به آمادای» تا قدم زدن در طولانیترین خیابان خاورمیانه
پنجشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۲۴ فیلم مستند سفر به آمادای جدیدترین ساخته فرشاد افشینپور که به بررسی سیمای طبیعی و گونههای کمنظیر جانوری استان همدان اختصاص دارد در بخش مسابقه ملی مستندهای بلند هشتمین دوره جشنواره بینالمللی سینماحقیقت به نمایش درمیآید به گزارش گروه دریافتمروري بر مهم ترين عنوان هاي خبري آفريقا و خاورميانه 2
۲۰ آبان ۱۳۹۳ ۲۰ ۲۰ب ظ مروري بر مهم ترين عنوان هاي خبري آفريقا و خاورميانه 2 گروه بين الملل خبرگزاري موج - کشته شدن يک تن در انفجار مين در استان حضر موت يمن- حمله گسترده ارتش سوريه به مواضع داعش در اطراف جبل شاعر- امير قطر برادرش را به عنوان جانشين خود منصوب کرد- کاهش قيمت طلا ومروري بر مهمترين عنوان هاي خبري آفريقا و خاورميانه 1
۲۷ آبان ۱۳۹۳ ۱۱ ۵۵ق ظ مروري بر مهمترين عنوان هاي خبري آفريقا و خاورميانه 1 گروه بين الملل خبرگزاري موج - رژيم صهيونيستي جبهه خلق براي آزاد فلسطين را مسئول عمليات استشهادي اعلام کرد - بانوان مسلمان ترکيه خواستار لغو سفر پاپ فرانسيس به ترکيه شدند - هلاکت 5 صهيونيست نتيجه طبيعيبهره برداری از بزرگترین معدن طلای خاورمیانه در غرب کشور
بهره برداری از بزرگترین معدن طلای خاورمیانه در غرب کشور کارخانه طلای زرشوران تکاب بزرگترین معدن طلای خاورمیانه امروز با حضور معاون اول رئیس جمهور به بهره برداری می رسد به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر این کارخانه نخستین مجتمع تولید طلا در جهان است که با روش منحصر به فرد وفلسطین طولانی ترین گفت وگوی رادیویی در جهان را افتتاح کرد
فلسطین طولانی ترین گفت وگوی رادیویی در جهان را افتتاح کرد تهران-ایرنا- رامی حمد الله نخست وزیر دولت وفاق ملی فلسطین روز دوشنبه از آغاز طولانی ترین گفت وگوی رادیویی جهان برای دفاع از حقوق ملت فلسطین در تشکیل کشور مستقل خبر داد به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع حمد الله در جریاعرضه کل طلای بزرگترین معدن خاورمیانه در بورس کالای ایران
جمعه ۳۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۰ هفته گذشته معدن طلای زرشوران با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و مهدی کرباسیان رییس سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ایمیدرو به عنوان بزرگترین کارخانه طلای خاورمیانه افتتاح شد که به نظر میرسد این طلا قرار است در بورس کالایبزرگترین کارخانه تولید طلای خاورمیانه در تکاب به بهره برداری رسید -
با حضور معاون اول رئیس جمهوری بزرگترین کارخانه تولید طلای خاورمیانه در تکاب به بهره برداری رسید ارومیه – خبرگزاری مهر طرح طلای زره شوران تکاب بزرگترین کارخانه طلای خاورمیانه صبح امروز شنبه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نعمت زاده وزير صنعت معدن و تجارت و جمعی ازطولانی ترین شعر عهد باستان ترکیه پیدا شد -
در 121 بند طولانی ترین شعر عهد باستان ترکیه پیدا شد شعری 121 بندی در میان کتیبههای عهد باستان ترکیه پیدا شد به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورلد بولتین شعری شامل 121 بند در میان سنگنوشتههای باستانی منطقه میلاس پیدا شد این شعر که قدمتش بیش از 2400 سال تخمین زده شده است طیدریادارسیاری: ایران امنترین کشور خاورمیانه است
دریادارسیاری ایران امنترین کشور خاورمیانه استتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۱ ۳۵ دریادار سیاری ادامه داد امروز نیروهای مسلح جمهوری اسلامی توانمندتر از گذشته آماده دفاع از کیان اسلامی در برابر هرگونه تجاوزی هستد و ملت بزرگ ایران نیز همواره پشتیبان و حامی نیروهای مسايران مقتدرترين و امن ترين کشور در خاورميانه است
۲۸ آبان ۱۳۹۳ ۷ ۱۳ق ظ امير دريادار حبيب الله سياري ايران مقتدرترين و امن ترين کشور در خاورميانه است به گفته دريادار سياري امروز جمهوري اسلامي ايران با توجه به شاخص ها مقتدرترين و امن ترين کشور در منطقه خاورميانه است و اين امر حاصل ايستادگي و مقاومت و دستاوردهاي دوران دفاع مقدمهمترین عناوین روزنامههای صبح امروز کشور توافق، تمدید، تخریب؛ مذاکرات در 3 راهی/انفصال دائم سعید مرتضوی از م
مهمترین عناوین روزنامههای صبح امروز کشورتوافق تمدید تخریب مذاکرات در 3 راهی انفصال دائم سعید مرتضوی از مسئولیتهای قضایی گشایش بزرگترین مجتمع طلای خاورمیانهبرخی از روزنامههای صبح امروز کشور مهمترین عناوین خبری خود را به مطالبی چون توافق تمدید تخریب مذاکرات در 3 راهی انافتتاح بزرگترین سالن تئاتر خاورمیانه در تهران تا پایان سال
چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰ ۵۸ معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با حضور در غرفه ایسنا از افتتاح بزرگترین سالن تئاتر خاورمیانه در تهران خبر داد حجتالاسلام والمسلمین میثم امرودی در گفتوگو با خبرنگار شهری خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اشاره به اینکه تا پایان سال این سال«مورالس» رکورد طولانیترین دوره ریاست جمهوری را خواهد شکست
مورالس رکورد طولانیترین دوره ریاست جمهوری را خواهد شکسترئیس جمهور بولیوی پس از برگزیده شدن در سومین دوره ریاست جمهوری خود اعلام کرد که سال آینده موفق به کسب رکورد طولانیترین دوره ریاست جمهوری بدون وقفه در این کشور خواهد شد به گزارش خبرنگار دفتر منطقهای فارس در آمریکای لاتین بمسافران از تازهترين جهنم ولوو نجات يافتند
۲۰ آبان ۱۳۹۳ ۱۲ ۳۵ب ظ مسافران از تازهترين جهنم ولوو نجات يافتند سخنگوي سازمان امداد و نجات گفت يک دستگاه اتوبوس ولوو صبح امروز در ملاير دچار حريق شد اما خوشبختانه تمامي مسافران نجات يافتند به گزارش خبرگزاري موج حسين درخشان با اشاره به اينکه ساعت ۴۵ دقيقه بامداد امروز يک دبهرهبرداری از بزرگترین و طولانیترین مسیر پیادهروی کشور
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۷ شهردار منطقه 18 تهران از احداث بزرگترین و طولانیترین مسیر پیاده روی کشور در سطح این منطقه خبر داد وحید نوروزی در گفتوگو با خبرنگار شهری خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در خصوص فعالیت صنایع آلاینده در سطح منطقه 18 بیان کرد طی ماههای اخیر تلاشهابزرگترین کارخانه طلای خاورمیانه به بهره برداری رسید
با حضور معاون اول رییس جمهوری بزرگترین کارخانه طلای خاورمیانه به بهره برداری رسید تکاب مهاباد – اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری که به آذربایجان غربی سفر کرده است مجتمع بزرگ طلای زره شوران تکاب از جمله طرح های مهم معدنی کشور و بزرگترین کارخانه طلای خاورمیانه را افتتاح کردایران امن ترین کشور منطقه و خاورمیانه است
ایران امن ترین کشور منطقه و خاورمیانه است ایلام - ایرنا - مسوول حفاظت اطلاعات سپاه استان ایلام گفت جمهوری اسلامی ایران امروز با هوشیاری و آمادگی نیروهای مسلح و بسیج امن ترین کشور منطقه و خاورمیانه است به گزارش خبرنگار ایرنا سرهنگ پاسدار حشمت الله ابراهیمی دوشنبه شب در همایش م-
گوناگون
پربازدیدترینها