واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: افزایش طول عمر مبتلایان به سرطان مغز با تحریک الکتریکی یا مغناطیسی
استادیار علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در نوعی سرطان مغز خطرناک وقتی جریان الکتریکی به مغز فرد مبتلا وارد میشود به طور متوسط طول عمر او حدود 15 ماه نسبت به بیمارانی که جریان الکتریکی دریافت نکردهاند افزایش مییابد.
به گزارش نامه نیوز، علی یونسی، اظهار داشت: تحریک خفیف الکتریکی یا مغناطیسی اولین بار توسط ابنسینا با نوعی ماهی الکتریکی که در رود کارون وجود داشت برای درمان سردرد در مبتلایان به این اختلال انجام می شد.
وی افزود: ابنسینا این ماهی را بر پیشانی افرادی که سردرد مزمن داشتند قرار میداد و توسط آن سردرد را درمان میکرد.
یونسی گفت: ظرف 20 سال اخیر توجه به این روش درمانی در دستور کار پزشکان قرار گرفته است.
وی افزود: سلولهای مغزی موقع فعالیت از خود جریان الکتریکی تولید میکنند که موجب ایجاد جریان مغناطیسی میشود در نتیجه وارد کردن جریان الکتریکی یا مغناطیسی اضافه موجب میشود تا عملکرد مغز تحت تأثیر قرار گیرد به این معنی که در نقطه خاصی کم یا زیاد شود.
وی ادامه داد: مطالعهای به تازگی نشان داده است در نوعی سرطان مغز خطرناک به نام گلیوبلاستوما وقتی جریان الکتریکی علاوه بر درمانهای معمول به مغز فرد مبتلا وارد میشود به طور متوسط طول عمر او حدود 15 ماه نسبت به بیمارانی که جریان الکتریکی دریافت نکردهاند افزایش مییابد.
استادیار علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در این روش دو الکترود روی سطح جمجمه فرد قرار میگیرد و جریان بسیار ضعیفی که معمولاً حدود یک میلی آمپر است بین این دو الکترود جریان پیدا میکند و بر اساس اینکه کدام الکترود منفی و کدام یک مثبت باشد آن قسمت از مغز میتواند تحریک یا مهار شود.
وی گفت: این روش همچنین در درمان بیماریهایی نظیر سوء مصرف مواد مخدر، وسواس، پارکینسون، وزوز گوش، تنبلی چشم و بازتوانی بیماران سکته مغزی موثر است.
یونسی افزود: مبتلایان به اختلالات افسردگی، اضطراب و اسکیزوفرنیا یا روانپریشی نیز توسط جریان الکتریکی یا مغناطیسی بهبودی نشان میدهند.
وی ادامه داد: این روش بیخطر است و تاکنون گزارشی از عوارض جانبی آن اعلام نشده است.
استادیار علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تحریک خفیف الکتریکی یا مغناطیسی کاربردهای دیگری نیز دارد که از آن جمله میتوان به افزایش تمرکز و توجه و بهبود عملکرد در کسانی که بازیهای رایانهای انجام میدهند اشاره کرد.
وی ادامه داد: تحریک مغناطیسی مغز نیز روش دیگری برای تحریک مهار مغز با استفاده از پالسهای مغناطیسی است که توسط یک سیمپیچ مغناطیسی شده در نزدیکی مغز استفاده میشود. مزیت این روش نسبت به جریان الکتریکی این است که نیازی به تماس با سطح پوست ندارد اما هزینه آن بالاتر و قابلیت جابه جایی دستگاه نیز کمتر است.
یونسی گفت: عبور جریان الکتریکی از این سیمپیچ موجب ایجاد میدان مغناطیسی قوی شده که بسته به شدت و فرکانس تحریک میتواند آن قسمت از مغز را تحریک یا مهار کند.
استادیار علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: اثرات این 2 روش شبیه یکدیگر است و به نظر میرسد این روشها امیدهای تازهای در درمان بیماریهایی که تاکنون بهبودی نداشتهاند ایجاد کند اما استفادههای بالینی این روش نیاز به بررسی بیشتر دارد.
منبع: فارس
۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]