تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك عالم برتر از هزار عابد و هزار زاهد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831485883




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علوم دریایی و اقیانوس شناسی در کشور ما مغفول مانده است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: رییس اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی کشور:
علوم دریایی و اقیانوس شناسی در کشور ما مغفول مانده است
صدری نسب گفت: در طول تاریخ بحث دریا، علوم دریایی و اقیانوس شناسی در کشور ما مغفول واقع شده است و به همین خاطر در علوم دریایی، ما حرکت چشم گیری نداشتیم.


مسعود صدری نسب رییس اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی کشور در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران گفت : دریاها اهمیت ویژه و فوق العاده ای در توسعه اقتصادی هر کشور دارند واقعیت این است که توانمندی در عرصه دریایی قدرت جهانی را برای کشورهای پیشرو در این زمینه به همراه داشته است و ثابت شده که اکثر کشورهای ابر قدرت از نظر اقتصادی، در جوار دریاها واقع شده اند. 


وی افزود : با این وجود، کشور ما متاسفانه علیرغم برخورداری از بیش از 5000 کیلومتر خط ساحلی به لحاظ تاریخی از استفاده از این نعمت الهی مهجور و مغفول مانده است. جمهوری اسلامی ایران در جنوب به خلیج فارس و از طریق دریای عمان به اقیانوس هند راه دارد که این یک موقعیت راهبردی برای ایران در نظر گرفته می شود. 


صدری نسب تصریح کرد : با توجه به این که دانشگاه های متعددی در سطح کشور رشته های مرتبط با علوم دریایی راه اندازی کرده اند، اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی به منظور هماهنگی و گسترش تعامل آموزشی و پژوهشی میان دانشگاه ‌ها و مراکز پژوهشی دریایی کشور و نیز ارتقای سطح علوم دریایی در جهت پیشبرد اهداف راهبردی جمهوری اسلامی ایران، در سال 1386 به پیشنهاد پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی تشکیل شدو دبیرخانه اتحادیه در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی مستقر و دبیری این اتحادیه را دکتر عبدالعلی شرقی عهده دار است و تاکنون شانزده نشست با حضور کلیه اعضای اتحادیه برگزار شده است. 


وی اظهار داشت : در طول تاریخ بحث دریا،  علوم دریایی و اقیانوس شناسی در کشور ما مغفول واقع شده است و به همین خاطر در علوم دریایی، ما حرکت چشم گیری نداشتیم. گسترش رشته های علوم و فنون دریایی و کارهایی که در حوزه علوم دریایی و اقیانوس شناسی انجام شده همه بعد از انقلاب اتفاق افتاده است.  


وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی براینکه شانزدهمین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی که در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی برگزار شد چه دستاوردی را در پی داشت، اظهار کرد : این نشست، نشست بسیار خوبی بود ودر این نشست مقرر شد که یک پروژه کلان ملی تعریف شود که اتحادیه بتواند با دانشگاه های عضو این پروژه کلان ملی را به سرانجام برساند.
  
صدری نسب تصریح کرد: دیدگاه کلی اتحادیه دیدگاه ملی است ما باید بتوانیم فرهنگ دریایی را در بین مسولان طراز اول نظام نهادینه کنیم که بیش از پیش توجه این عزیزان به حوزه دریا متمرکز شود. 
وی در خصوص فعالیت ها و دستاوردهایی که در اتحادیه محقق شده است، گفت :سال 1386 این اتحادیه راه اندازی شد و به طور کلی هر سال اتحادیه دو نشست برگزار کرده است. ما توانسته ایم بسیاری از دانشگاه هایی که در جوار سواحل هستند تشویق و ترغیب کنیم که دانشکده های دریایی یا رشته های دریایی ایجاد کنند که خوشبختانه در طی سه و چهار سال گذشته این امر تحقق پیدا کرده است و در شمال و جنوب کشور دانشکده های علوم دریایی در دانشگاه های هم جوار با سواحل کشور راه اندازی شده است. 


رییس اتحادیه در پاسخ به این سوال که آیا اتحادیه در عرصه بین المللی فعالیتی داشته است، گفت: در عرصه بین المللی اخیراً مصوب کرده ایم که با اتحادیه دانشگاه های دولتی کشورهای حاشیه دریای خزر ارتباط به وجود آید تا بتوانیم ارتباطات تنگاتنگی برای توسعه علوم دریایی در شمال کشور دنبال کنیم. 


صدری نسب ارتباط اتحادیه با دانشگاه های کشور را مفید خواند و تصریح کرد : خوشبختانه یکی از اهداف این نشست ها کمک کردن به دانشگاه های است که در صدد راه اندازی رشته های دریایی هستند. درهمین راستا، ما کارگروهی در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نام کارگروه علوم و فنون دریایی به منظور راه اندازی رشته های دریای ایجاد کرده ایم و مجوزهای لازم برای آن کارگروه اخذ شده است. اتحادیه می تواند در این کارگروه  کمک کند و همچنین در خصوص فعالیت های آزمایشگاهی، آیین نامه استفاده مشترک اعضا از خدمات آزمایشگاهی یک دیگر در نشست های پیشین شورای عالی مطرح و سازوکار آن تدوین شده است تا یک انسجام ملی در کشور بوجود آید. 


صدری نسب در ادامه  با بیان این که این اتحادیه شاید تنها اتحادیه ای باشد که بین دانشگاه های کشور وجود دارد خواستار توجه مسوولان شد و تصریح کرد : انتظار می رود که مسوولان وزارت علوم تحقیقات و فناوری و وزارت خانه های دیگر، از نظر مادی و معنوی اتحادیه را کمک و حمایت کنند تا وظایف ذاتی اتحادیه برابر با اساسنامه به خوبی انجام پذیرد. ما هر چه بیشتر به دریاهای اطراف مسلط شویم و آشنایی و آگاهی پیدا کنیم از نظر تولید ملی می توانیم وابستگی بودجه کشور به نفت را به تدریج به منابع خدادای که در دریاهای شمال و جنوب کشور است، سوق دهیم و از این منابع خدادادی استفاده کنیم.  


وی در ادامه گفت : اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی کشور در حال حاضر دارای هیجده عضو شامل دانشگاه های خلیج فارس، مازندران، هرمزگان، گیلان، گلستان، علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، دريانوردي و علوم دريايي چابهار، گنبد کاووس، تربیت مدرس ، صنعتي اميركبير ، علوم و فنون دریایی خرمشهر، علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، صنعتی نوشیروانی بابل، شهید چمران اهواز، علوم دریایی امام خمینی(ره) – نوشهر، صنعتی اصفهان، دانشگاه صنعتی مالک اشتر است. 


صدری نسب در خصوص نحوه عضویت دانشگاه ها یا مراکز پژوهشی در اتحادیه،اظهار داشت :  اتحادیه دارای وب گاه به نشانی اینترنتی  http://inio.ac.ir/ucmurc است. روش عضو شدن در اتحادیه در این وب گاه وجود دارد. دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در صورت دارا بودن شرایط لازم می توانند درخواست خود را به دبیرخانه اتحادیه ارسال کنند تا اتحادیه در اولین فرصت در جلسه شورای عالی مطرح کند، انشالله با موضوع موافقت خواهد شد. 
 








انتهای پیام/








تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن