تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804066970




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشف يکي از نادرترين پديده هاي دوره ساساني در فارس


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲ آذر ۱۳۹۳ (۱۳:۲ب.ظ)
مدير کل ميراث فرهنگي و گردشگري استان فارس خبر داد: کشف يکي از نادرترين پديده هاي دوره ساساني در فارس مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس از کشف يکي از نادرترين پديده هاي باستان شناسي دوره ساسانيان در کاوش هاي باستان شناسي تل قلعه سيف آباد کازرون خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، مصيب اميري با اعلام اين خبر افزود: تل قلعه سيف آباد يکي از مهمترين سايت هاي باستان شناسي فارس است که کاوش هاي باستان شناسي اين محوطه تاريخي از ابتداي مهر ماه جاري زير نظر اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس توسط رضا نوروزي، پارسا قاسمي و عزيزالله رضايي از کارشناسان باستان شناس استان آغاز و مطالعات تکميلي آن همچنان ادامه دارد.
اميري افزود: بررسي‌هاي اوليه نشان داد که تل قلعه بخشي از يک محوطه ساساني است که بيش از 100 هکتار وسعت دارد و در سطح آن تعدادي تپه کوچک ديگر، بنا و آثار شاخص وجود دارد.
وي افزود: مهمترين ويژگي کاوش ها و اکتشافات به دست آمده در اين سايت کشف تعداد زيادي اثر مهره هاي گلي و يافت شدن دانه هاي خرما در خمره هاي بدست آمده در داخل فضاهاي معماري است که در نوع خود يکي از پديده هاي نادر در باستان شناسي دوره ساساني است.
اميري ادامه داد: اين براي نخستين باراست که در کاوش هاي باستان شناسي از اين محوطه يافت شده و نشان دهنده اين است که اين محوطه در جمع آوري و صادرات اين محصول نقش اساسي ايفا مي کرده و تل قلعه يک مرکز فعال اقتصادي و بازرگاني دوره ساساني بوده است و نقش اساسي در تبادلات اقتصادي و بازرگاني ايفا مي کرده است.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فارس تأکيد کرد: آنچه در طي يک فصل کاوش در اين محوطه يافت شد اثر مهرهاي گلي فراواني است که بعد از قصر ابونصر و تخت سليمان بيشترين تعداد را داراست و نشان دهنده اهميت تجاري و اقتصادي اين محوطه است که اميد است با مطالعه مواد فرهنگي به‌دست‌آمده از اين محوطه؛ به خصوص اثر مهرهاي گلي ارتباطات اقتصادي اين محوطه با ديگر نقاط امپراتوري ساساني مشخص مي شود.
اميري همچنين به تنوع فراوان سفال هاي ساساني به دست آمده از اين سايت بزرگ ساساني اشاره کرد و گفت: سفال هاي بدست آمده در محوطه نشان ديگري از تبادل و فعاليت هاي اقتصادي در اين منطقه است و علاوه بر سفال ظروف شيشه اي، فلزي و سنگي زيادي از اين محوطه يافت شده که در نوع خود نادر است و بقاياي معماري آشکار شده در اين فصل از کاوش شامل فضاهاي کوچک است که ديوارهاي حمال آن از مصالح سنگ و گچ و ديوارهاي داخلي آن از مصالح خشت و آجر است.
گفتني است، محوطه تل قلعه سيف‌آباد به فاصله 500 متري شمال روستاي سيف‌آباد کازرون واقع‌شده است اين محوطه در سال 1362 درنتيجه انتقال لوله گاز از کازرون به شيراز به‌طور اتفاقي نمايان و بخش مياني آن به دليل انتقال لوله گاز تخريب شد.
در سال 1385 در راستاي بررسي‌هاي باستان‌ شناسي منطقه کازرون اين محوطه توسط پارسا قاسمي مورد بررسي دقيق قرار گرفت و محوطه با کد 92 ثبت شد.
به دليل اهميت اين محوطه از جنبه پژوهشي و باستان شناسي، کاوش در اين محوطه توسط اداره کل ميراث فرهنگي فارس از اواسط مهرماه امسال آغاز و تا کنون ادامه دارد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن