واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دوربرگردان توافق! تهران- ایرنا- «دوربرگردان توافق!»عنوان یادداشت روز روزنامه «حمایت» به قلم «جعفر قناد باشی» است که در آن می خوانیم: فردا یعنی سوم آذر، مهلت چهار ماهه ایران و 1+5 برای رسیدن به توافق جامع به پایان می رسد و مذاکرات هسته ای در حالی ساعات حساس خود را پشت سر می گذارد که محافل نزدیک به تیم های گفت وگو کننده در وین، از احتمال تمدید مذاکرات، تحت عنوان «توافق کلی» خبر می دهند.
توافقی که در واقع، دنباله توافقنامه پر ابهام و یکطرفه ژنو خواهد بود. آنچه که مسئولین کشور ما و طرف های غربی پیش از دور جدید گفت وگوها اعلام کرده بودند، مذاکره برای بحث بر روی جزئیات بود اما هر چه به گردنه حساس و تعیین کننده برای حصول «توافق نهایی» نزدیک تر می شویم، اعتبار حقیقت ذکر شده روشن تر می شود.
به عبارت بهتر، دشمن سعی دارد یک دور باطل و تکراری نظیر آنچه در توافق ژنو شاهد آن بودیم را به ما تحمیل کند، زیرا ترجیع بند تعلیق- و نه لغو- تحریم ها و اعطای حق کاریکاتوری غنی سازی هسته ای، به طور دائم در سخنان و اظهاراتشان تکرار می شود. شاهد این مدّعا، جلسه اخیر سه نفر از مشاوران اوباما با نمایندگان دموکرات کنگره است که طی آن، نظر اوباما مبنی بر تمدید مذاکرات مطرح شده و تاکید کرده اند که طرح تمدید مذاکرات «انتظار معقولی» است!اکنون باید دید که مضرات توافق کلی و مذاکرات ژنوگونه برای ایران چیست؟ باید به این نکته ظریف توجه کرد که اصرار طرف غربی بر کاهش غنی سازی ایران و بی توجهی به مسئله لغو تحریم ها در مذاکرات مسقط و وین، این فرضیه را تقویت می کند که آمریکا در پی آن است تا به واسطه فرسودگی و مستهلک شدن قطعات و دستگاه های هسته ای از یک سو و نیز عقب افتادن از فناوری روز از سوی دیگر، عملاً ایران را از پیگیری صنعت هسته ای باز دارد و صرفاً وعده لغو تحریم ها را در حد شعار و در جهت نیل به اهداف خود مطرح کند.
اگر این طرح آنان عملی شود، ضرر ناشی از آن، به گونه ای نیست که کشوری هوشیار و حساس به آرمان هایش آن را نادیده انگارد. اما بخش خطرناک توافق کلی و نیز تمدید مذاکرات که فرضیه ای احتمالی و نزدیک به واقعیت می باشد این است که ظاهرا توافقنامه پرابهام ژنو، غرب را برای رسیدن به اهداف شوم خود حریص تر کرده و با توجه به مفاد توافقنامه فوق، آمریکا در پی آن است تا مرحله متوقف سازی صنعت هسته ای را با توافق اقدام مشترک انجام دهد و برای تمدید مذاکرات و دوره تمکین، مرحله معکوس سازی صنعت هسته ای عملیاتی شود و در پایان به بهانه طول قرنطینه، برای برچیدن تحریم ها در یک دوره 10 تا 20 ساله، عملاً مرحله سوم، یعنی برچیده سازی برنامه هسته ای ایران را اجرایی کند.
نکته قابل تأمل دیگر در استمرار تمدید مذاکرات، تحقق بخشی دوباره و به بیانی روشن تر، تمدید پروژه جنگ روانی ناشی از تحریم ها در میان آحاد مردم است. پیش از آغاز تحریم های گسترده، هنگامی که صدای طبل جنگ اقتصادی جدّی غرب به گوش رسید، بسیاری از خنّاسان، از التهابی که جامعه در آستانه آن قرار داشت، سوء استفاده کرده و مشکلات جدیدی را در عرصه های مختلف از جمله اقتصادی و سیاسی به وجود آوردند. پذیرش تمدید گفت وگوها که مذاکره کنندگان هسته ای کشورمان با فراست به استقبال عدم قبول آن رفته اند به معنای پیروزی جنگ روانی دشمن علیه اقشار مردم، پیش از قطعیت یافتن اهداف آنان است.
مثالی که می تواند به روشن شدن این حقیقت کمک کند، تبلیغات گسترده گروه تروریستی داعش پیش از تصرف شهرهاست به نحوی که هر گاه قصد هجوم به منطقه ای را داشتند، مردم، پیش از ورود این جانیان، خانه و کاشانه خود را از ترس کشته و یا ذبح شدن رها کرده و فرار می کردند. در واقع آنان قبل از اینکه پیروز میدان باشند، در جنگ تبلیغاتی و روانی پیروز و کامیاب شده بودند.
آنچنان که «اسکات پترسون« نویسنده روزنامه کریستین مانیتور در تحلیل خود تصریح می کند، تحریم ها بیش از آنکه تاثیر واقعی و محسوس داشته باشند، صرفاً دارای تاثیر روانی بوده اند.لطیفه دیگری که اشاره به آن در اینجا خالی از لطف نیست سکوت معنادار و شک برانگیز رژیم صهیونیستی در برابر گزارشات مربوط به تمدید مذاکرات است. به یاد داریم، هر جا که کشورمان در آستانه پیشرفت در زمینه های گوناگون بوده، «سگ هار نجس منطقه» شروع به پارس کردن کرده و هم پیمانان خود را نسبت به اوج گرفتن ایران آگاه می کرد.
بنابراین سکوت این سگ وحشی و خطرناک، بدین معنی است که تهدیدی در کمینش نیست، با فراغ بال آفتاب گرفته و منتظر اتفاقات بعدی است. به عبارت دیگر، این سکوت مرموز، نشانه این واقعیت است که تمدید مذاکرات، به نفع رژیم صهیونیستی است، زیرا سکوت علامت رضاست!لذا تن دادن به این خواسته دشمن یعنی تمدید مذاکرات، موفقیت های زیادی را به لحاظ سیاسی، اقتصادی و اجتماعی برای آنان به همراه خواهد داشت.
در یک کلام، مسئولین کشور ما نه باید تمدید مذاکرات را بپذیرند و نه منتظر حاتم بخشی طرف های غربی باشند. آمریکا و غرب دیگر چگونه باید به ما ثابت کنند که قابل اطمینان نیستند ؟ تاریخ ثابت کرده آنان، تا زمانی که از برآورده شدن منافع خود یقین حاصل نکنند، اقدامی در جهت منافع ما انجام نخواهندداد . بنابر این باید اینگونه نتیجه گیری کرد که تنها انتظار ملت بزرگ ایران از تیم مذاکره کننده در وین این است که با اتّکا به قدرت لایزال الهی و پشتوانه مردمی، تن به زیاده خواهی و خواسته های غیرمعقول دشمن نداده و رهنمودهای مقام معظم رهبری را در این مذاکرات حساس، نصب العین خود قرار دهند.
منبع: حمایت
اول**1368**
02/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]