تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): کسی که در پی برآوردن نیاز برادر مسلمان خود باشد، تا زمانی که در این راه است خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834056631




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مجلس همچنان در آچمز


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲ آذر ۱۳۹۳ (۹:۵ق.ظ)
سياست روز: مجلس همچنان در آچمز
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه سياست روز چنين نوشت:
رئيس جمهور محترم در اجراي اصل يکصد و سي و سه قانون اساسي آقاي دکتر محمد فرهادي را به عنوان "وزير علوم و تحقيقات و فناوري" براي راي اعتماد به مجلس شوراي اسلامي معرفي کرد. دبير کل فعلي جمعيت هلال احمر - دکتر محمد فرهادي - صدارت بر وزارت فرهنگ و آموزش عالي دولت دوم مهندس موسوي و وزارت بهداشت دولت اول سيد محمد خاتمي و رياست بر دانشگاه تهران و همچنين مشاورت وزير و دبير شوراي آموزش پزشکي را در کارنامه اجرايي خود دارد. دکتر فرهادي چهارمين گزينه انتخابي رئيس جمهور براي تصدي وزارت علوم و تحقيقات فناوري است. دکتر جعفر ميلي منفرد، دکتر محمود نيلي احمد آبادي و دکتر فخرالدين احمدي دانش آشتياني سه گزينه قبلي پيشنهادي رياست جمهوري نتوانستند از سد مجلس نهم - که هر نوع ارتباط و نقش افراد معرفي شده در "فتنه ۸۸" را به عنوان خط قرمز مجلس اعلام کرده بود - عبور نمايند لذا با عدم راي قاطع نمايندگان مجلس اصول گرا مواجه شدند.
برخي قراين و شواهد و بعضي اظهار نظرهاي مجلسيان اينطور بر مي آيد که وزير معرفي شده اين بار با راي قاطع از مجلس نهم راي اعتماد خواهد گرفت.
دکتر نصيرپور، معاون نظارت و هماهنگي معاونت پارلماني رئيس جمهور گفت: امروز زماني که نامه معرفي دکتر فرهادي در مجلس قرائت شد بحمدلله شاهد بوديم که همه جريانات داخل مجلس استقبال خوبي کردند. از رفتار نمايندگان متوجه شدم که دکتر فرهادي براي اخذ راي اعتماد مشکل جدي پيش رو نخواهد داشت. (پايگاه خبري آفتاب ۲۸/۸/۹۳)
محمد دهقان از فراکسيون اصولگرايان و عضو هيات رئيسه مجلس: برداشت ما اين است محمد فرهادي زمينه راي را دارد {...} از آنجايي که سابقه وزارت را دارد و فرد متديني است زمينه راي آوري از مجلس را خواهد داشت. (باشگاه خبرنگاران جوان ۲۸/۸/۹۳)
سيد شريف حسيني نماينده مردم اهواز و عضو هيات رئيسه: وزير علوم {محمد فرهادي} با راي بالا موفق به جلب اعتماد نمايندگان مردم خواهد شد (پايگاه خبري شوشان ۲۸/۸/۹۳)
قاسم جعفري سخنگوي کميسيون آموزش و تحقيقات: هنگامي که نامه معرفي آقاي فرهادي در صحن علني قرائت شد مجلس سيگنال مثبتي در مورد اين انتخاب ارسال کرد که مي توان بر اساس آن برداشت هايي درباره نظر نمايندگان به دست آورد. (فرارو ۳۰/۸/۹۳)
کمال الدين پير موذن نماينده استان اردبيل: وقتي نام آقاي فرهادي به عنوان وزير پيشنهادي قرائت شد نمايندگان با فرياد "چهار - چهار" از اين انتخاب استقبال کردند. (فرارو ۳۰/۸/۹۳)
گفتني است هفته گذشته زماني که از تريبون مجلس نامه معرفي دانش آشتياني در صحن علني مجلس قرائت شد نمايندگان مجلس با فرياد "دو - دو" اعتراض خود را به اين انتخاب نشان دادند پژواک اين فرياد اعتراضي هم روز سه شنبه ۲۷/۸/۹۳ با راي عدم اعتماد نمايان شد. علاوه بر قراين و شواهدي که ذکر شد سيد شريف صيفي نماينده اهواز در مجلس نهم تصريح کرد: فضاي مجلس براي راي اعتماد به دکتر فرهادي آماده است. به نظر مي رسد نه تنها فضاي مجلس بلکه موکلين نمايندگان نيز انتظاري به جز راي اعتماد به وزير پيشنهادي نداشته باشند در اين رابطه آيت الله دري نجف آبادي نماينده ولي فقيه در استان مرکزي و امام جمعه اراک مي گويد: شايسته دولت و مجلس نيست که پنجمين وزير پيشنهادي براي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري که معرفي شده است، راي اعتماد نگيرد (فرارو ۳۰/۸/۹۳)
بنابراين پيش بيني مي شود روز چهارشنبه، پنجم آذر ماه با راي قاطع نمايندگان مجلس شوراي اسلامي دکتر محمد فرهادي راهي وزارت علوم و تحقيقات و فناوري شوند! و بعيد به نظر مي رسد تعداد راي مجلس نهم به وي کمتر از مجالس گذشته - ۲۱۷ راي مجلس سوم و ۲۱۶ راي مجلس پنجم - شود اگر بالاتر نباشد.
جاي سوال اينجاست که با قاطعيت مثال زدني که مجلس نهم در عدم راي اعتماد به چهار وزير پيشنهادي رئيس جمهور که هر يک به نحوي با فتنه ارتباط داشتند براي تصدي وزارت علوم و تحقيقات مي بايد که رئيس قوه مجريه به حالت آچمز درآمده و نهايتا کسي را به مجلس معرفي مي کرد که با خطوط قرمز تعيين شده توسط مجلسيان مطابقت مي داشت که البته در نهايت نيز همين اتفاق افتاد. حال چگونه است که به جاي رئيس دولت، مجلس در حالت آچمز قرار گرفته و يک راه بيشتر در پيش رو ندارد؟
درست است که بعد از چهار بار رفت و برگشت بين دو قوه مجريه و مقننه بالاخره رئيس جمهور محترم در آخرين فرجه قانوني که نيازي به استفاده از حکم حکومتي براي تمديد حکم سرپرستي وزارتخانه نباشد - فرد واجد شرايطي را معرفي کرد تا با استقبال مجلسيان مواجه شود که به قطع يقين از راي بالايي نيز برخوردار خواهد بود اما آيا رئيس جمهوري مي توانست فرد ديگري از جنس نفرات قبل را معرفي کند يا خير؟ و اگر نفر معرفي شده ويژگي هاي قبل را دارا بود آيا مجلس قادر به عدم راي اعتماد بود؟ مسلما عقل و منطق و همچنين مطالبات عمومي اقتضا مي کرد که مجلس از موضع خود کوتاه بيايد و در يک مصلحت انديشي عقلاني کشور را با بحران مواجه ننمايد چرا که بحث هاي داغ مجلس مسئله مردم ما نبوده و نيست. بنابراين مجلس راهي جز تمکين - که اتفاقا عقلاني نيز بوده - نداشت.
سوال ديگر اينکه آيا رئيس جمهور نمي توانست و يا نمي دانست که دکتر فرهادي را به عنوان اولين انتخاب خود به مجلس معرفي کند - بنابر گفته خود دکتر فرهادي تا وقتي مسئله معرفي وزير علوم مي شود نامي نيز از او برده مي شود - و قال قضيه را بکند و اين همه حرف و حديث نيز براي دولت نوپاي يازدهم ايجاد نکند و متهم به سياسي کاري و يا حرکت غير اخلاقي معرفي اشخاصي براي عدم راي اعتماد و يا تلاش مشاورين رئيس جمهور براي راي نياوردن نشود. اگر چنين تصوري داشته باشيم يا دکتر روحاني را بعنوان رجل سياسي و مذهبي نشناخته ايم و يا ساده انديشي کرده ايم.
به نظر مي رسد که رئيس جمهور محترم يا علم به حساسيت هاي مجلس نهم و شناخت عميقي که از کارگزاران حاکم بر قوه مقننه را داشت حرکت کاملا هوشمندانه و سياستمدارانه اتخاذ نمود تا با برگ به ظاهر برنده مجلس نهم بازي دو سر برد را بازي کند. دکتر روحاني هيچ يک از وزرا را براي عدم راي اعتماد به مجلس معرفي نکرد. چراکه هر نوع برخورد مجلس با وزراي پيشنهادي چه راي اعتماد مي داد و چه نمي داد - که نداد - در زمين بازي کرده بود که طراح و مديريت آن با قوه مجريه بود اگر راي مي داد که خوب رئيس جمهور محترم به وعده اي که به بدنه اجتماعي - سبد راي دولت يازدهم قشر متوسط به بالاي جامعه است - خود در شعارهاي انتخاباتي داده بود جامه عمل مي پوشاند و اگر راي اعتماد نمي داد - که نداد - ناهماهنگي مجلس را با دولت "تدبير و اميد" در رابطه با موضوعي که مسئله مردم نيست به اثبات رسانده بود و نسبت به انتخابات سال آينده مجلس شوراي اسلامي بسترسازي کرده بود - اکثر مشاورين تلويحا و يا بعضا ناشيانه صراحتا ضرورت هماهنگي مجلس آينده يا دولت را بارها گوشزد نموده اند - که البته در هر دو زمينه بخت با او و دولتش يار بوده چرا که دوستان اصولگراي ما ازروي صدق و صفا و البته کمي سادگي پيوسته مسائل را با يک فرمول حل مي کنند. لذا در مقابل کانديداهايي که مرتبط با فتنه بودند قاطعانه ايستادند و راي اعتماد بالايي دادند تا نه تنها براي دولت يازدهم بلکه براي تاريخ نيز درس عبرتي باشد؟!
آيا هيئت رئيسه محترم مجلس راه چاره ديگري از نوع امکان تعامل با رئيس محترم دولت را داشت يا خير؟ از قرار اطلاع و انتقادي که برخي از نمايندگان مجلس به زبان آوردند در معرفي وزراي پيشنهادي براي وزارتخانه مذکور دولت عملا و اصولا کمترين رايزني و تعاملي را با مجلس نداشته است. در چنين شرايطي هيات رئيسه مجلس مي توانست با استفاده از چهره هايي مرضي الطرفين همچون آقاي علي اکبر ناطق نوري که مورد وثوق هر دو - مجلس و دولت - مي باشند از طرف هيات رئيسه محترم مجلس دعوت به ميانجي گري و معرفي فردي مانند دکتر محمد فرهادي در اولين انتخاب رئيس دولت به مجلس مي شد و بي جهت از سرمايه هاي اجتماعي - که اعتماد عمومي - باشد بي مهابا ولخرجي نمي شد.
و اما نکته آخر پيشنهادي نصيحت گونه به رئيس محترم دولت "تدبير و اميد" که به گفته خويش حقوقدان است و سرهنگ نيست ولو آنکه بيشترين عمر مديريت خود را در بالاترين نهاد امنيتي کشور - شوراي عالي امنيت ملي - گذرانده باشد. حال که دولت يازدهم با شعار "اعتدال" و بکارگيري نيروهاي با تجربه و کارکشته و کاربلد باعث اميدواري بيشتر جامعه به آينده ايران اسلامي شده است و با پشتوانه اعتماد عمومي و حمايت رهبري معظم انقلاب اسلامي براي دفاع از حقوق ملت بازي برد - برد را با کشورهاي بزرگ دنيا آغاز کرده است که اميدواريم با لغو کامل تحريم ها و ادامه غني سازي - پژوهشي و صنعتي - شاهد پيروزي دولت محترم در صحنه هاي بين المللي باشيم. انتظار مي رود در مواجهه با مسائل داخلي نيز "حد اعتدال" رعايت گردد و بي جهت از سرمايه هاي اجتماعي هزينه نشود و در بازي هاي سياسي داخلي نيز همانند صحنه هاي بين المللي بازي برد - برد مد نظر باشد چراکه در مسائل داخلي باخت از هر طرف - دولت يا ملت - به زيان منافع ملي تمام خواهد شد و هرگز چنين مباد.
نويسنده:حسن اختري













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن