واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دو دیپلمات کهنه کار آمریکایی توافق هسته ای با ایران حاوی امتیازهایی بزرگ برای آمریکا تهران- ایرنا- پایگاه خبری "لوبلاگ" اعلام کرد، دو دیپلمات برجسته آمریکایی، با تایید روند دیپلماتیک برای حل مساله هسته ای ایران، گفتند، دستیابی به توافق هسته ای با ایران حاوی امتیازاتی بزرگ برای آمریکا و غرب است.
این پایگاه خبری آمریکایی نوشت، همزمان با تلاش ایران و شش قدرت بزرگ برای دستیابی به توافق بر سر برنامه هسته ای ایران تا مهلت تعیین شده (24 نوامبر)، واشنگتن شاهد جنبش و جوش رویدادهای دقیقه نودی در حمایت یا ضدیت با ادامه روند دیپلماتیک با تهران است.
لوبلاگ با اشاره به استدلال های مخالف و موافق هفته گذشته در کنگره آمریکا درمورد ادامه روند دیپلماتیک با تهران، افزود، دو تن از سفیران برجسته سابق آمریکا در نشستی به میزبانی اندیشکده
"شورای آتلانتیک" اعلام کردند که توافق قدرت های بزرگ و ایران بر سر برنامه هسته ای این کشور حاوی امتیازاتی بزرگ است.
بر اساس این گزارش، "استوارت ایزنشتات" که در دوره ریاست جمهوری "جیمی کارتر" و "بیل کلینتون" نقشی کلیدی در اعمال تحریم ها علیه ایران داشت، ضمن تایید روند دیپلماتیک با ایران، گفت، معتقدم توافق با ایران مهم است و رسیدن به توافق در راستای آنچه ما شاهد تکوین آن هستیم، امتیازاتی بزرگ برای آمریکا و غرب دارد.
آیزنشتات همچنین بر پیامدهای شکست امضای توافقنامه با ایران تاکید کرد و گفت، در صورت نرسیدن به توافق، همیشه باید پرسید،
راه چایگزین چیست؟ نرسیدن به توافق با ایران یعنی استفاده بدون محدودیت ایران از سانتریفیوژها، ادامه فعالیت تاسیسات پلوتونیم در اراک، حذف بازرسی های سرزده آژانس بین المللی انرژی اتمی، از بین نرفتن اورانیوم 20 درصد غنی شده ایران و .. از این رو، باید گفت، پیامدهای این امر، فوق العاده و کلان است.
لوبلاگ افزود: "توماس پیکرینگ" که زمانی فرستاده ارشد واشنگتن در مناطقی حساس مانند مسکو، سان سالوادور، لاگوس، تل آویو و سازمان ملل بود، ضمن تاکید بر حل مساله ایران از طریق مذاکره، گفت، کسی تصور نمی کند که استفاده از زور، یک راه حل تضمین شده و منتهی به نتیجه است. توافق، باب احتمالات بیشتر را در زمینه همکاری آمریکا- ایران در مسایل منطقه ای خواهد گشود و بیشتر از همه، به برنامه رئیس جمهوری (باراک اوباما) برای تضعیف و نابودی نیروهای گروه (داعش) در عراق و سوریه و برقراری ثبات در افغانستان کمک خواهد کرد.
پیکرینگ افزود، من صرفا بر مبنای این واقعیت که افراد منطقی و معقول می توانند به توافق برسند، همچنان خوش بین هستم.
وی از سیاست های داخلی دو کشور (آمریکا و ایران) به عنوان موانع پیش روی توافق نهایی یاد کرد و گفت، مشکل واقعی این است که مخالفت های بی دلیل فراوانی در هر دو کشور با این توافق وجود دارد و این امر بر اوضاع تاثیر گذاشته است. مخالفت های بی دلیل در آمریکا ریشه در کنگره دارد، جایی که اعضای کلیدی مجالس نمایندگان و سنا از موضع اسرائیل حمایت می کنند که می گوید هرگونه توافقی با ایران باید زیرساخت هسته ای ایران را به طور کامل یا تقریبا کامل برچیند.
پیکرینگ خاطر نشان کرد، مساله لغو تحریم ها همچنان مساله اصلی و مهم مذاکرات است. ایران خواستار لغو فوری تحریم ها پس از امضای توافقنامه است و گروه پنج به علاوه یک بر حفظ برخی تحریم ها بر ایران تاکید می کنند. البته، در مقطع کنونی، عقب نشینی از مذاکرات برای دو طرف تقریبا غیرممکن است.
پایگاه خبری لوبلاگ در پایان به نقل از "یوزی ایلام" مدیر کل سابق اداره اروپای وزارت جنگ رژیک صهیونیستی نوشت: "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل به این ایده که ایران در چارچوب توافقنامه جامع برخی از توانمندی غنی سازی اش را حفظ خواهد کرد، خو گرفته است. توافقنامه ای که شامل نظارت آژانس بین المللی هسته ای و تعهد کشور ثالث به فراوری اورانیوم غنی شده ایران به سوخت باشد و مسوولیت پسماند راکتور را بپذیرد، حتی با وجود برنامه غنی سازی فعال ایران، این امر برای رفع نگرانی های امنیتی اسرائیل کفایت می کند.
1549
01/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]