تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 2 خرداد 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همه گناهان گذشته كسى كه از روى ايمان و براى رسيدن به ثواب الهى معتكف شود، آمرزي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

سرور اختصاصی ایران

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

سایت نوید

کود مایع

سایت نوید

Future Innovate Tech

باند اکتیو

بلیط هواپیما

بلیط هواپیما

صمغ های دارویی

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799957912




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محافظت از آثار تاریخی به کمک فناوری نانو


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران اعلام کرد؛ محافظت از آثار تاریخی به کمک فناوری نانو تهران-ایرنا- محققان کشوربا بهره گیری از فناوری نانو، اقدام به طراحی و ساخت ویترین های نمایش آثار تاریخی در موزه ها و کتابخانه ها کردند، استفاده از این ویترین ها می تواند آثار تاریخی با قدمت بالا را در برابر عوامل آسیب رسان حفاظت کرده و از تخریب آن جلوگیری کند.


به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، حفاظت و نگهداری از آثار تاریخی و فرهنگی امری بسیار مهم و ضروری است، این آثار ارزشمند با گذشت زمان تخریب پذیر می شوند لذا برای بقا، نیاز به بکارگیری روش های حفاظتی پیشگیرانه دارند.
هدف این محققان طراحی و ساخت محفظه های نگهداری مناسب برای نمایش این آثار تاریخی در موزه ها و کتابخانه ها بوده است.
مریم افشارپور در خصوص اهداف دنبال شده در این طرح گفت: تلاش ما بر این بوده تا روشی نوین در امر حفاظت و نگهداری آثار تاریخی معرفی شود، به ترتیبی که دخل و تصرف مستقیمی بر روی آثار انجام نگیرد.
وی افزود: برای این منظور صرفا شرایط جدیدی برای نگهداری و نمایش آثار طراحی شده است، جلوگیری از عواملی مانند آسیب های شیمیایی و فیزیکی ناشی از نور، آسیب های ناشی از اکسیداسیون سلولز و رنگ پریدگی در دراز مدت و آسیب های ناشی از حمله قارچ ها و باکتری ها، مد نظر بوده است.
وی ادامه داد: طراحی محفظه ها به گونه ای صورت گرفته که با بهینه کردن شرایط محیطی و مقابله با عوامل آسیب رسان، به نگهداری و حفظ آثار کمک می کند، برای این منظور از خواص منحصر به فرد نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم بهره گرفته شده که به صورت لایه بیرونی بر روی سطح شیشه قرار گرفته اند.
افشارپور افزود: این محفظه ها کاملا شفاف بوده و به دلیل دارا بودن خواصی همچون فیلتر کردن اشعه UV، خواص ضد قارچی و تجزیه ی آلاینده های هوا ‎باعث کاهش آسیب های محیطی و افزایش طول عمر اثر( به ویژه کتب و دست نوشته های تاریخی) می شود.
وی گفت: نتایج حاکی از توانایی این سیستم در جلوگیری از تخریب ناشی از اکسید اسیون سلولز، رنگ پریدگی، تخریب ناشی از قارچ برای مدت طولانی است، از نتایج این طرح، که به شماره 72004 ثبت اختراع شده است؛ می توان در مخازن و سالن های نمایش موزه ها، کتابخانه ها و گالری ها استفاده کرد.
افشارپور سایر مزیت های این روش را بیان کرد و افزود: صرف نظر از آسیب های وارده به آثار تاریخی، مرمت و درمان این آثار نیازمند زمان و هزینه بسیاری است، از آنجایی که حجم آثار در کتابخانه ها وموزه ها بسیار زیاد است، متاسفانه تا قبل از مرمت دچار تخریب های بسیاری می شوند.
وی ادامه داد: با استفاده از این سیستم می توان سرعت تخریب را به میزان قابل توجهی کاهش داد و به غیر از حفظ اثر، در زمان و هزینه مرمت این آثار نیز صرفه جویی کرد.
وی گفت: جهت دستیابی به اهداف مد نظر ابتدا نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم به روش سل- ژل سنتز شد. پس از لایه نشانی نانو ذرات به روش افشانه پیرولیز بر روی سطح شیشه و ساخت ویترین، آزمون های پیر سازی تسریع شده حرارتی - رطوبتی، نوری و بیولوژیکی بر روی نمونه کاغذ استاندارد صورت گرفت، برای مقایسه ، این آزمایش ها بر روی نمونه های موجود در ویترین معمولی نیز صورت گرفت.
در این گزارش آمده است که نمونه کاغذی نگهداری شده در ویترین طراحی شده با کمک فناوری نانو، در مقایسه با ویترین معمولی، فرایند اکسیداسیون سلولز را در طی دوره پیرسازی به شدت کاهش داده است.
استحکام فیزیکی کاغذ نیز بعد از پیر سازی همچنان حفظ شد، به علاوه رشد قارچ و باکتری در این سیستم به میزان قابل توجهی کاهش یافته و رنگ پریدگی ناشی از نور در پیر سازی نوری مشاهده نشده است.
به طور کلی اثر در یک دوره صد ساله پیرسازی به خوبی در برابر عوامل آسیب رسان مختلف شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی حفاظت می شود.افزودن قابلیت های بیشتر و ارتقا ی کیفیت فعلی این سیستم در دستور کار این گروه تحقیقاتی قرار دارد.
این تحقیقات حاصل همکاری مریم افشارپور- عضو هیات علمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و محمد حدادی- دانشجوی دکترای مرمت آثار دانشگاه هنر اصفهان است که نتایج آن در مجله Journal of Cultural Heritage (جلد 15، شماره 5، سال 2014، صفحات 569 تا 574) به چاپ رسیده است.
علمی ( 1 ) **9014**1569


29/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن