واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ آبان ۱۳۹۳ (۲۱:۲۴ب.ظ)
تبديل بازار کهنه قم به بازارچه صنايع دستي بازار کهنه قم با تصويب اعضاي کارگروه گردشگري استان تبديل به بازارچه صنايع دستي مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج از قم ، معاون برنامه ريزي و اشتغال استانداري قم در جلسه کارگروه گردشگري که در استانداري قم تشکيل شد اظهار داشت: اگر زمينه را براي رونق اقتصادي در اين بازار فراهم کنيم به طور حتم کسبه آن نيز استقبال مي کنند، همچنين با فعال شدن هيات مديره آن و ساماندهي صنوف غيرمرتبط مي توان آن را به بازارچه صنايع دستي تبديل کرد.
سيد حسن رضوي با بيان اينکه لازم است براي ساماندهي آن اعتباري نيز در نظر گرفته شود، افزود: لازم است با همکاري شهرداري و شوراي اسلامي شهر و اعمال نقطه نظرات کارشناسي بستر را براي ايجاد يک بازارچه صنايع دستي در خور و شان قم فراهم کرد که امر اين نيازمند برنامه ريزي است و در اين زمينه بايد از ظرفيتهاي استان استفاده کنيم.
وي با بيان اينکه مسوولان در حد توان خود در اين مساله همکاري مي کنند، اظهار کرد: از آنچه که موجب حفظ هويتهاي فرهنگي و هنري استان شود استقبال مي کنيم اما اين امر نيازمند طرح و برنامه ريزي است تا در يک بازه زماني مشخص و با برنامه ريزي اين کار صورت گيرد.
معاون برنامه ريزي و اشتغال استانداري قم با بيان اينکه بايد از تجربه هاي موفق استانهاي ديگر مانند قزوين در اين زمينه استفاده کرد، گفت: مهم سياستگذاري است و نهادها و ادارات ديگر نيز در اين زمينه همراهي و کمکهاي لازم را انجام مي دهند.
مديرکل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري قم نيز در اين جلسه با اشاره به اينکه قم شهري زائرپذير و نيازمند مکاني مشخص براي عرضه صنايع دستي است، گفت: اين بازار 120 باب مغازه دارد که 40 باب آن به مشاغل صنايع دستي مشغول و بقيه مشاغل نيازمند ساماندهي هستند.
عيسي رضايي خاطر نشان کرد: براي ساماندهي اين بازار به همکاري شهرداري، شوراي اسلامي شهر و ساير ادارات مرتبط نياز داريم و براي انتقال برخي از مشاغل موجود در اين بازار هم نيازمند تسهيلاتي هستيم.
وي گفت: در حال حاضر در اين بازار 9 کارگاه الياف رنگ سنتي فرش داريم و برخي از صنايع دستي مانند؛ منبت، منبرسازي، خراطي و مسگري در اين بازار فعاليت مي کنند که احياي اين بازار مي تواند يک مسير گردشگري براي زائران حرم مطهر کريمه اهل بيت (س) ايجاد کند و از سوي ديگر مرکزي براي احياي آموزش صنايع دستي از طريق استاد و شاگردي باشد.
مديرعامل سازمان زيباسازي شهرداري قم نيز دراين جلسه گفت: بازار کهنه قم، توانمندي و ظرفيت مناسبي براي صنايع دستي و گردشگري استان دارد و نمونه اين کار در شهرهاي قزوين و اصفهان نيز انجام شده که مثمرثمر بوده است و شهرداري آمادگي همه گونه همکاري در اين زمينه دارد.
اسماعيل فتحي خاطرنشان کرد: براي تحقق اين امر و استفاده بهينه از اين ظرفيت بايد مديريت و برنامه ريزي خوبي در اين زمينه صورت بگيرد و برندهاي خاص به بازار کهنه قم منتقل شوند.
* بازار کهنه
اين بازار سرپوشيده از خيابان 45 متري عمار ياسر شروع شده و به ميدان کهنه و نزديک خيابان آيت الله طالقاني (آذر) ختم مي شود، امروزه بيشتر به کارگاه ها اختصاص يافته است، قدمت آن به دوران صفوي و قاجار مي رسد و به شماره 1937 ثبت ملي شده است.
طول راسته بازار کهنه حدود يک کيلومتراست و خانه هاي مسکوني در ميان آن وجود ندارد، سقف اين بازار از پوشش گنبدي ساخته شده، اين بازار داراي يک سراي بدون نام و سرايي به نام کاروانسراي ملا حسين است.
در قسمت انتهايي بازار کهنه، ميدانگاهي مستطيل شکل قرار دارد که به نام ميدان کهنه مي باشد و فضايي باز است که دور تا دور آن را مغازه هاي مختلف در بر گرفته است.
در وسط اين ميدان، دستفروشان به فروش ميوه و تره بار مشغول هستند. اين قسمت داراي سقف کاذبي است که توسط دستفروشان ايجاد شده است. در ميدان کهنه مسجدي هم به همين نام وجود دارد که داراي برجي تاريخي است
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]