تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848050659




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چانه زنی برای آب/ کشاورزان خوزستانی دیگر توان ضرر ندارند -


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبری/
چانه زنی برای آب/ کشاورزان خوزستانی دیگر توان ضرر ندارند

کشاورزی خوزستان


اهواز - خبرگزاری مهر: با وجود تمامی وعده هايی كه دولت برای تامين آب به كشاروزان خوزستاني داده ولی چانه زنی برای تامين آب كشت كشاورزان اين استان از سوی دستگاه ها و نهادهای مختلف ادامه دارد و ظاهرا بايد در انتظار خسارت های سنگين كشاورزان خوزستان به دليل نرسيدن آب به مزارعشان باشيم. به گزارش خبرنگار مهر، اخیرا سخنگوی دولت از تخصیص ۲۱۰  میلیارد تومان برای جبران خسارات ناشی از عدم کشت در حوزه رودخانه زاینده رود خبر داد. همچنین  ۸۰ درصد از اعتبارات بخش حوادث استان اصفهان به عنوان خسارت به کشاورزان این منطقه پرداخت شده است. این در حالی است که مسئولان استان خوزستان همچنان بر تخصیص آب کافی برای حوزه کرخه و مارون چانه می زنند و خبری از پرداخت خسارت نیست.مسعود اسدی در این باره گفت: به سازمان آب و برق سه روز مهلت می‌دهیم که آب کافی برای کشاورزان شهرستان‌های اهواز، ماهشهر، شادگان، هندیجان، هویزه و دشت آزادگان  تامین کند. با این مقدار آبی که سازمان آب و برق برای کشاورزان در نظر گرفته است حتی یک قطره آب به هویزه نمی رسد.رئیس انجمن صنفی کشاورزان در عین حال به کشاورزان اطمینان داد پیگیری ها توسط مسئولان به ویژه استاندار برای تامین آب کشاورزان این شهرستان ها درحال انجام است.اسدي همچنین اظهار کرد: ما در جایی زندگی می کنیم که در مرز عراق است و فقیرترین مردم کشور در آن زندگی می کنند. كشاورزان هویزه نمی توانند یک هکتار بکارند. آنها هم بچه دارند، خانواده و مشکلات خاص خودشان را دارند و چه کسی باید پاسخ آنها را بدهد؟
کشاورزی خوزستان
کشاورزان دیگر تاب و توان ضرر ندارنداگر چه سه رودخانه كرخه، دز و شاوور از شهرستان شوش مي گذرند اما تمام مسير بياباني است و شن هاي روان پيشروي زيادي كرده اند و از جنگل هاي انبوه كرخه كه روزي زيستگاه شير و گوزن زرد بوده هيچ اثري نيست. كم آب شدن كرخه باعث شده بخش زيادي از درختان نابود شود، قسمتي را اهالي براي كشاورزي تسطيح كرده اند و چون از لوله كشي گاز هم محرومند، بخشي را هم به عنوان هيزم مصرف كرده اند. در همسايگي كرخه، عطش حرف اول را مي زند.رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به کمبود آب در بخش کشاورزی استان گفت: پرداخت خسارت به کشاورزان بسیار ناچیز است و کشاورزان دیگر تحمل ضرر ناشی از این کمبود را ندارند.کیخسرو چنگوایی با اشاره به بارندگی مهرماه گفت: بارندگی های اخیر تاثیر چندانی در کشت محصولات کشاورزی سال جاری نخواهد گذاشت و تنها منجر به آمادگی زمین زراعی می شود. البته این نکته نیز قابل ذکر است که بارندگی مهر ماه برای ذخیره سازی آب پشت سد های استان نیز مناسب است.چنگلوائی تاکید کرد: کشاورزان سهم خساراتی که از شرکت های بیمه دریافت می کنند، یک دهم ضرر و زیانشان هم نیست. اخیراً حدود ۵۰ هزار تن به تولیدات ما خسارت وارد شده و به ازای هر روز تاخیر در کاشت، ۳.۱ درصد ضرر وارد می شود.
کشت پاییزی گندم وجو
وی افزود: انتظار از خوزستان بیش از این است و باید با توجه به حساسیتی که رئیس جمهور به موضوع کشاورزی استان دارد توجه بیشتری به بخش کشاورزی شود. ما با ۶۰ و ۸۰ درصد راضی نیستیم. دشت آزادگان و هویزه ۷۵ هزار هکتار کشت گندم دارد در صورتی که در کل استان تنها ۱۱ هزار هکتار آبیاری شده است.چنگلوائی تصریح کرد: کشت محصول گندم با کیفیت، نیازمند حداقل پنج مرتبه آبیاری است در صورتی که در برخی نقاط استان به دلیل کمبود آب تنها دو یا سه مرتبه زمین های گندم را آبیاری می کنند.رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان اظهار کرد: بارندگی های سال جاری به نسبت سال گذشته بهتر بوده به همین دلیل سازمان آب و برق باید هر چه سریع تر قرار دادهای اختصاص آب  باشرکت های توزیع را منعقد کند تا کشاورزان بدون آب نمانند.سرنوشت زاینده رود در انتظار کرخهرئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان پیش از این گفته بود: با سدهایی که در بالادست کرخه احداث شده، سرنوشت زاینده رود در انتظار این رودخانه است.در صورت تامین نشدن آب کشاورزان غرب کرخه، بی شک بخش زیادی از محصولات زمین های کشاورزی نابود می شوند و اولین ضربه به اقتصاد شهرستان شوش وارد می شود.
کشت پاییزی گندم وجو
در پی هشدارهای رئیس سازمان جهاد کشاورزی و رئیس انجمن صنفی کشاورزان در خصوص کم آبی در برخی شهرستان ها مديرجهاد كشاورزي اميديه نیز از كاهش رهاسازي آب در اراضي كشاورزی شهرستان انتقاد كرد و گفت: اين وضعيت خسارات زيادي را در فصل كشت محصولات به بخش كشاورزي وارد كرده است.همچنین معاون بهبود توليدات گياهي جهاد كشاورزي خوزستان گفت: ‌با تاخیر دو ماهه در كشت محصولات پاييزه به دليل محدوديت منابع آبي، پيش‌بيني مي‌شود ۲۰۰ ميليارد تومان خسارت به بخش كشاورزي استان وارد شود.
 
 به گزارش مهر، عدم تامين آب در حوضه‌هاي مارون و كرخه موجب كاهش كشت چغندر از یك هزار و ۵۰۰ هكتار به ۵۰ هكتار شده است. كشت اين محصول از سال گذشته احيا شده بود اما امسال به دليل محدوديت منابع آبي دوباره كنار گذاشته شد. باید منتظر ماند و دید آیا کشاورزان امسال را نیز با بی آبی می گذرانند؟
-------------------
گزارش: قاسم منصور آل كثير
 



چهارشنبه ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن