تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه‏دار هنگام افطار مستجاب مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798385358




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاریخچه مختصری از مذاکرات ایران و آمریکا


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تاریخچه مختصری از مذاکرات ایران و آمریکا
بیل کلینتون و جورج دبلیو بوش، دو رئیس جمهور سابق آمریکا در دوران ریاست جمهوری خود تلاش هایی مبنی بر ترمیم و بازسازی روابط آمریکا و ایران کردند که هر دو در این مسیر ناکام ماندند. این بار اما باراک اوباما در طول دوران ریاست جمهوری خود توانست نسبت به آن دو به پیشرفت های قابل توجهی در این باره برسد.
آفتاب-سرویس سیاسی: بیل کلینتون و جورج دبلیو بوش، دو رئیس جمهور سابق آمریکا در دوران ریاست جمهوری خود تلاش هایی مبنی بر ترمیم و بازسازی روابط آمریکا و ایران کردند که هر دو در این مسیر ناکام ماندند. این بار اما باراک اوباما در طول دوران ریاست جمهوری خود توانست نسبت به آن دو به پیشرفت های قابل توجهی در این باره برسد. با این وجود اوباما از رسیدن کامل به هدف خود، فاصله زیادی دارد. به طور مثال جنگ های بی رحمانه و پرخشونت عراق وسوریه نشان دهنده عدم موفقیت کامل اوباما هستند.


به گزارش آفتاب به نقل از واشنگتن پست، مهلت مذاکرات حساس ایران و آمریکا درباره برنامه ی هسته ای ایران در تاریخ 3 آذرماه به پایان می رسد و نمایندگان6 قدرت جهانی و وزرای خارجه ایران و آمریکا این هفته در وین گرد هم جمع می شوند تا سرانجام مذاکرات را مشخص کنند. اما در این میان سابقه تاریکی که میان روابط دو کشور وجود داشته و همچنین مذاکرات بی نتیجه ای که پیش از این میان دو کشور برقرار بوده است بسیار به چشم می آید.


پیشرفت گروه داعش در سوریه و عراق ، فشارهای گروه های تندروی داخلی ایران و آمریکا و مخالفت های اسرائیل هم پیمان دیرینه آمریکا باعث شده است که نتوان به راحتی چشم انداز مثبت و روشنی را از مذاکرات ارزیابی کرد.


این مسائل باعث شده است شانس کسب توافق در روز یکشنبه پائین بیاید.مقام های رسمی می گویند در صورت لزوم می توان مذاکرات را تمدید کرد، اما تمدید مذاکرات و تعلل در این زمینه می تواند پیچیدگی ها و موانع را بیشتر کند. دیپلمات های هر دو طرف مذاکره علی رغم تندروهایی که در دو طرف میز مذاکره وجود دارد، برای ملاقات و کسب توافق تا قبل از پایان مهلت تعیین شده بسیار مشتاق هستند.


اوباما و مشاوران ارشد او اعلام کرده اند در مذاکرات تمام تمرکز خود را برای رسیدن به توافق با ایران به کار گرفته اند زیرا به خوبی آگاهند که رسیدن به این توافق می تواند روابطشان را بهبود ببخشد. موردی که گزارش شده است در نامه اوباما به مقام معظم رهبری ایران نیز قید شده است.


علاقه مشترک ایران و آمریکا مغلوب کردن گروه سنی دولت اسلامی است اما فقط در حاشیه این مذاکرات به صورت گذرا مطرح شده است.


با وجود این وجه اشتراک، ایران و آمریکا بر سر ماندن ونماندن رژیم بشار اسد با یکدیگر اختلاف نظر دارند. به طوری که آمریکا معتقد است اسد مشروعیت خود را از دست داده است و باید برود.


در حالی که اوباما محتاطانه گام برمی دارد، بسیاری از افراد کابینه و کنگره از او می خواهند با جدیت بیشتری واکنش نشان دهد. اما اوباما در یک کنفرانس خبری در استرلیا که از او خواسته شد کمک های خود را برای سرنگونی رژیم اسد بیشتر کند، پاسخ " نه" قاطعی را می دهد.


بی اعتمادی و تردیدی که دهه ها بر روابط میان ایران و آمریکا سایه انداخته بود، امروز روند پیشرفت مذاکرات را بسیار آهسته و کند کرده است. تسخیر سفارت آمریکا در سال های ابتدایی انقلاب جمهوری اسلامی ایران و سرنگونی محمد مصدق نخست وزیر ایران توسط حمایت های آمریکا نمونه بارز خصومت هایی هستند که در دهه های گذشته میان ایران و آمریکا وجود داشته است.


دولت کلینتون در انتخابات ریات جمهوری سال 1376 در ایران تلاش کرد با حمایت از رئیس جمهور اصلاح طلب ایران، سید محمد خاتمی، برخی از تحریم ها را از میان بردارد.


اما در دوران ریاست جمهوری بوش، علی رغم ادعاهای خود مبنی بر تمایل به کاهش تنش با ایران، در مذاکرات هسته ای کشورهای اروپایی با ایران حضور نیافت. وزیر سابق امور خارجه آمریکا، کاندولیزا رایس در سال 2008 اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا دفتر حفاظت منافعی را در تهران بازگشایی کرده است.


پس از آن دوره، با آغاز دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، روابط میان آمریکا و ایران بار دیگر نگران کننده و مخاطره آمیز شد. سیاست های او سبب شد اوباما در سال 2009 تحریم های علیه ایران را بیشتر از گذشته کند.


انتخابات ریاست جمهوری 1392 و پیروزی حسن روحانی، رئیس جمهور اعتدال گرای ایران، سرآغاز از سرگیری مذاکرات ایران و غرب شد. روند مذکرات با پیشرفت خوبی همراه بود که سبب شد برخی تحریم ها برداشته شود. مکالمه تلفنی روسای جمهوری ایران و آمریکا، اوج تعاملات دو کشور در طول سال های پس ازانقلاب جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.


برای بازگشتن روابط و تعاملات دو کشور به سطح عادی، چیزی بیشتر از یک توافق هسته ای مورد نیاز است. اما تا همین اندازه هم، طرفین بیم تخلف طرف مقابل را دارند. که همین عدم اعتماد کامل ممکن است در آینده با روی کار آمدن رهبران جدید هرگونه پیمان و قراردادی را فسخ کند.


منبع: واشنگتن پست






تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن