واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ آبان ۱۳۹۳ (۰:۵۶ق.ظ)
مديرکل منابع طبيعي قم: 98 هزار هکتار کانون بحران ريزگرد در قم شناسايي شد مديرکل منابع طبيعي و آبخيزداري قم، گفت: مجموع کانون هاي بحراني شناسايي شده و منشا ايجاد پديده ريزگردها در اين استان 98 هزار هکتار است.
به گزارش خبرگزاري موج ازقم، مديرکل منابع طبيعي قم در گفت و گو باخبرنگارما اظهار داشت: اين ميزان هکتار 470 هزار هکتار از اراضي استان را تحت تاثير خود قرار داده است.
وي افزود: سه کانون بحران به ترتيب منطقه کوه نمک، حسين آباد ميش مست و دشت مسيله است، که البته اين دشت به خاطر فاصله زيادي که با شهر دارد تاثير کمتري بر آن مي گذارد.
احمد عفتان کاهش بارندگي و فرسايش بادي را به عنوان مهمترين عوامل پديده ريزگردها عنوان کرد، و با اشاره به سياست هاي اجرايي در نظر گرفته شده براي مقابله با اين پديده،افزود: فرهنگ سازي عمومي و انجام اقدامات قانوني از جمله آن به شمار مي رود.
وي وجود آلاينده هاي صنعتي از جمله کوره هاي آجرپزي و کارگاه هاي توليد آهک و آسفالت و همچنين مراکز تخليه نخاله هاي ساختماني را از ديگر عوامل پيدايش ريزگردها خواند، و افزود: چراي بي رويه دام از جمله شتر و همچنين استفاده بيش از حد از سفره هاي آب زيرزميني در نفوذ ريزگردها به قم تاثير زيادي داشته است.
عفتان همچنين کنترل فرسايش بادي در محدوده کانونهاي بحران و همچنين فراهم آوردن زمينه مشارکت هر چه بيشتر مردم در برنامه هاي اجرايي را ضروري توصيف کرد، و افزود: جامع نگري در تهيه و اجراي برنامه ها با رويکرد حوزه آبخيزداري و همچنين استفاده از فرصت ها و امکانات طبيعي و خدادادي براي کاهش خشکسالي براي مقابله با اين پديده زيست محيطي از اهميت بسياري برخوردار است.
وي با اشاره به برخي اقدامات پيشگيرانه انجام شده، ايجاد بادشکن در اطراف مزارع و زمين هاي کشاورزي با کمک و همکاري مردم و کشاورزان استان را از جمله آن خواند، و افزود: کاشت نهال و توسعه جنگل هاي دست کاشت از ديگر کارهايي بوده که در اين راستا انجام پذيرفته است.
مديرکل منابع طبيعي قم همچنين با تبيين برخي از راهکارهاي نتيجه بخش براي ممانعت از نفوذ اين پديده عدم صدور مجوز براي فعاليت واحدهاي توليدي آلاينده صنعتي نظير کارگاه هاي شن و ماسه و کنترل معادن موجود در مسير بادهاي غالب از مهمترين راهکارهاي موثر کوتاه مدت و بلند مدت جهت پيشگيري از اين پديده به شمار مي رود.
وي پديده ريزگردها را يکي از مشکلات زيست محيطي استان برشمرد، و افزود: از خرداد ماه سال جاري تا اواسط شهريورماه روزانه 500 تن ذرات معلق در هوا بر چهره قم نشسته، که بدون شک پيگيري اقدامات پيشگيرانه و همچنين توجه به راهکارهاي پيشنهادي مشاوران و محققان براي مقابله با اين پديده بسيار مهم است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]