تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834569880
شوکهای پیدرپی بازار میوه وتره بار
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: شوکهای پیدرپی بازار میوه وتره بار
شوک قیمتی در بازار محصولات کشاورزی ادامه دارد. حالا بعد از نایاب شدن سیب زمینی و ١٢ هزار تومانی شدن لیموترش، قیمت گوجه فرنگی در بازار تهران، ناگهان از ١٥٠٠ تومان به ٨ هزار تومان رسیده که البته این داستانی تکراری برای مصرف کنندگان ایرانی است.
آفتاب: یک روز پیاز کیمیا می شود و روز دیگر کمبود سیب زمینی بیداد می کند. از بازار سبزی و صیفی جات که بگذریم نارنگی هم حداقل ٢٠ درصد افزایش قیمت داشته است. این در شرایطی است که تا ماه گذشته موز ٢ هزار تومانی به ٨ هزار تومان رسیده بود و کمی پیش تر از آن و درست در آستانه عید نوروز قحطی سیب آمد و یک سین از هفت سین نوروز، این بار با قیمتی گزاف به سر سفره بزرگترین جشن ایرانی ها نشست.
در این میان ماجرای نوسانات شدید قیمتی در بازار محصولات کشاورزی هر بار با توجیهی، به هم پیچیده شده و تمام می شود و دوباره در مدت کوتاهی این شوک قیمتی برای محصولی دیگر تکرار می شود. یکبار سرما به باغ مرکبات شهریار می زند و میوه را می خشکاند و روز دیگر بازی دلال ها برداشت سیب از باغ های دماوند را از توجیه اقتصادی می اندازد و محصول را سر درخت پلاسیده می کند. یک روز سیب زمینی در انبارها می گندد و خوراک دام می شود و روز دیگر مسئولان وزارت کشاورزی با مقامات پاکستانی وارد مذاکره می شوند تا سیب زمینی موردنیاز مردم را از کشاورزان خارجی تأمین کنند و حالا داستان، داستان گوجه فرنگی است.
تفاوت ٧٤٠٠ تومانی قیمت از زمین کشاورزی تا بازار
«حسین مهاجران»، رئیس اتحادیه میوه و سبزی فروشان تهران درباره علت کمبود گوجه فرنگی می گوید: در آبان هر سال گوجه فرنگی های شهری و گلخانه ای تمام می شود و باید منتظر رسیدن بارهای میوه از مزارع روستایی شد. وی اضافه می کند: تا چند روز آینده بار گوجه فرنگی از بندرعباس می رسد و قیمت ها کمتر می شود. از اواخر آذرماه که گوجه فرنگی چابهار به تهران می رسد، این محصول در بازار فراوان شده و قیمت ها دوباره به ١٥٠٠ تومان بازمی گردد. مهاجران پیش از این به سرمازدگی مزارع گوجه فرنگی جیرفت اشاره کرده و گفته بود این موضوع باعث دیررسی محصول شده و به کمبود آن در بازار دامن زده است. این در شرایطی است که «مجتبی شادلو»، رئیس اتحادیه باغداران کشور معتقد است سرمازدگی آن قدر شدید نبوده است که به کمبود گوجه فرنگی در بازار منجر شود و مجموعه ای از عوامل در گرانی این محصول دخیل است. شادلو، افت تولید گوجه فرنگی را ناشی از به صرفه نبودن کشت آن می داند و می گوید: کشت گوجه فرنگی در نیمه دوم سال در مناطق گرمسیری مانند خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و... انجام می شود و مسافت طولانی بین بازار هدف تا مزارع تولید کننده باعث می شود کرایه حمل ونقل قیمت نهایی محصول را بالا ببرد.
به گفته کشاورزان هرکیلوگرم گوجه فرنگی درحال حاضر تنها با قیمت ٦٠٠ تومان از کشاورز خریداری می شود و اختلاف قیمت عرضه در بازار مصرف تا قیمت خرید از کشاورز مربوط به هزینه حمل ونقل و سود دلال ها و واسطه هاست. بنابراین هرکیلو گوجه فرنگی از سرزمین کشاورزی تا زمانی که به دست مصرف کننده برسد ٧٤٠٠ تومان افزایش قیمت پیدا می کند.
کمبود گلخانه عامل اصلی نوسانات قیمتی در بازار
سناریوی کمبود گوجه فرنگی در بازار تهران، سال گذشته در ماه اردیبهشت رخ داد و قیمت آن را به ٣ تا ٦ هزار تومان رساند. «حسن خدنگی»، مسئول دفتر سبزی و صیفی وزارت کشاورزی دراین باره به فارس گفته بود: به دلیل سرمای منطقه جیرفت و همین طور بارندگی شدید در جنوب کرمان، محصول گوجه فرنگی به موقع رنگ نگرفته و به بازار عرضه نشده است. علاوه بر این کندی سیستم حمل ونقل نیز مزید برعلت شده و به گرانی گوجه فرنگی در بازار دامن زده است.
خدنگی با اشاره به این که راهکار حل این مشکل توسعه گلخانه هاست تأکید کرده بود: در مقطعی از سال محصولی در منطقه سردسیر تولید نمی شود و فاصله رسیدن این محصول از مناطق گرمسیر به بازار باعث ایجاد خلأ شده و به کمبود آن در بازار منجر می شود. براین اساس راهکار این مشکل توسعه گلخانه های تولید سبزی و صیفی در کشور است. این درحالی است که در سال ٩٢ سطح زیر کشت گلخانه های تولید سبزی و صیفی تنها ٣٨٠ هکتار بوده است.
شوک های مداوم قیمتی در بازار هیچ توجیهی ندارد
از گوجه فرنگی که بگذریم، چنین مشکلی در بسیاری از محصولات پرتقاضا در بازار وجود دارد. برهمین اساس علت کمبود نارنگی در بازار به سرمازدگی باغ های مرکبات اطراف تهران ربط داده شده و گفته شده که گرانی موز نیز به ناهماهنگی و اختلال در واردات این محصول مربوط بوده است. این در شرایطی است که مسئولان اتحادیه های صنفی کشاورزی چند ماه پیش علت کمبود سیب زمینی را رویگردانی کشاورزان از کشت این محصول اعلام کردند. در این بین اما، کارشناسان فارغ از علل کمبود دوره ای محصولات کشاورزی در بازار، شوک های قیمتی ایجاد شده را ناشی از سوءمدیریت مسئولان می دانند.
«عباسعلی ابونوری»، کارشناس اقتصاد کشاورزی دراین باره به «شهروند» می گوید: علت کمبود عرضه محصولات کشاورزی هرچه که باشد، نمی تواند شوک های قیمتی مداوم در بازار را توجیه کند و این موضوع نشان از ضعف مدیریتی در بدنه وزارت جهاد کشاورزی است.
او در ادامه تأکید می کند: به طور معمول مسئولان برای کمبود محصولات کشاورزی در بازار به ٢دسته علت اشاره می کنند. یکی علل طبیعی است که در اقتصاد کشاورزی به آن عوامل نااطمینانی تولید می گویند و دسته دیگر مسائل مربوط به مدیریت تنظیم بازار است که شامل دلایلی مانند مشکلات حمل و نقل، رعایت نکردن الگوی کشت توسط کشاورزان و... می شود. در بخش علل طبیعی معمولا یخبندان هایی که بتواند حجم قابل توجهی از محصولات کشاورزی را از بین ببرد یا حمله پیش بینی نشده آفات به ندرت اتفاق می افتد و شاید بتوان دوره رخداد آن را هر ١٠ سال یکبار تعریف کرد. به گفته وی، سایر عوامل طبیعی نیز نمی تواند توجیه کننده شوک های قیمتی به بازار باشد زیرا یک مدیر کشاورزی باید براساس شناختی که از اقلیم طبیعی تحت مدیریت خود دارد و مطالعات شناخت و آفات منطقه، تولید و واردات را برنامه ریزی کند. اما درباره علل مربوط به تنظیم بازار، ضعف های مدیریتی آشکارتر است. بنابراین از نظر کارشناسی شوک های مداوم در بازار محصولات کشاورزی نمی تواند توجیه منطقی داشته باشد.
کشاورزان بدون برنامه می کارند
علاوه بر علل طبیعی و سوء مدیریت توزیع محصولات کشاورزی که مهم ترین بهانه های شوک قیمتی در بازار محصولات کشاورزی ایران به شمار می آیند، رعایت نکردن الگوی کشت یکی از مهم ترین معضلات و چالش های بخش کشاورزی و تنظیم بازار به شمار می آید. این موضوع به آن معناست که کشاورزان ایرانی از هیچ گونه برنامه ریزی تولید براساس نیاز بازار داخلی پیروی نمی کنند و به گفته «حسن خدنگی» مسئول دفتر سبزی و صیفی وزارت کشاورزی، آنها برنامه ریزی کشت محصول را به صورت کاملا شخصی و براساس قیمت خرید محصولات انجام می دهند. این موضوع سبب شده است که یک نقطه کویری مانند سمنان و گرمسار قطب تولید محصول آب بری مانند خربزه شود و در شرایطی که در تولید هندوانه رتبه چهارم تولید در جهان را از آن خود کرده ایم در مورد محصولات اساسی مانند دانه های روغنی تا ٩٠ درصد وابسته به واردات هستیم. همین مسأله بود که در چند ماه گذشته باعث شد ایران از صادر کننده سیب زمینی به وارد کننده آن تبدیل شود و برای تأمین نیاز بازار داخلی خود و کنترل قیمت افسارگسیخته این محصول دست به دامان پاکستان شود. زیرا در مقاطعی کشت مازاد بر نیاز بازار باعث کاهش شدید قیمت خرید از تولیدکنندگان و در نتیجه فساد گسترده این محصول شد. پس از این رخداد کشاورزان از کشت سیب زمینی رویگردان شده و کمبود شدید آن در بازار قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی در بازار تهران را به ١٠ هزار تومان نیز رساند.
به گزارش روزنامه شهروند، «حبیب برومند»، عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی کشور با اشاره به افزایش ١٩٦ درصدی قیمت سیب زمینی به خانه ملت گفته بود: بدون شک این موضوع چیزی جز سوء مدیریت نیست. او با اشاره به این که ایران در تولید سیب زمینی دارای مزیت است تأکید کرده بود چطور ممکن است وزارت جهادکشاورزی انبار مناسبی برای نگهداری از این محصول نداشته باشد و حجم عظیمی از تولید به دلیل رعایت نشدن شرایط نگهداری فاسد و بازار داخلی با کمبود مواجه شود؟
به گفته ابونوری، کارشناس اقتصاد کشاورزی، در این شرایط که اصولی ترین مسائل تولید و تنظیم بازار کشاورزی رعایت و مدیریت نشده است، هربار با کوچکترین تنشی باید منتظر ایجاد شوک قیمتی در بازار مصرف بود.
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]
صفحات پیشنهادی
برپایی طرح نسیم بهشت در میادین اصلی میوه وترهبار
صفوی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران برپایی طرح نسیم بهشت در میادین اصلی میوه وترهبار مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و فرآودههای کشاورزی از اجرایی شدن طرح نسیم بهشت در میادین اصلی این سازمان خبر داد سید احمد صفوی مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و فرآودههامعاون فرمانداری کرج تأکید کرد ضرورت ساماندهی بهداشتی و زیستمحیطی بازار میوه و ترهبار میدان کرج
معاون فرمانداری کرج تأکید کردضرورت ساماندهی بهداشتی و زیستمحیطی بازار میوه و ترهبار میدان کرجمعاون سیاسی ـ انتظامی فرماندار کرج بر ضرورت ساماندهی بهداشتی و زیستمحیطی بازار میوه و ترهبار کرج تأکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از کرج علیرضا عسگری ظهر امروز در جلسه کارگروه سلامترئیس اتحادیه میوه و ترهبار مشهد خبر داد افزایش 100 درصدی قیمت گوجه فرنگی در مشهد / رکود بازار میوه در ایام مح
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار مشهد خبر دادافزایش 100 درصدی قیمت گوجه فرنگی در مشهد رکود بازار میوه در ایام محرم و صفررئیس اتحادیه میوه و ترهبار مشهد از افزایش 100 درصدی قیمت گوجه فرنگی خبر داد و گفت پیش از ایام محرم و صفر به دلیل برگزاری مجالس مختلف در سطح شهر تقاضای میوه و ترهمعاون برنامهریزی و اشتغال استانداری تهران: بازار میوه و ترهبار پس از 20 سال ساماندهی شد/فروشندگان میوه بدون
معاون برنامهریزی و اشتغال استانداری تهران بازار میوه و ترهبار پس از 20 سال ساماندهی شد فروشندگان میوه بدون فاکتور مشخص جریمه میشوندمعاون برنامهریزی و اشتغال استانداری تهران از ساماندهی بازار میوه و ترهبار پس از 20 سال خبر داد و گفت از شنبه هفته آینده فروشندگانی که بدون فاکتمدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری قزوین خبر داد راهاندازی روزبازار جدید در قزوین
مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار شهرداری قزوین خبر دادراهاندازی روزبازار جدید در قزوینمدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری قزوین از راهاندازی روزبازار جدیدی در شهرک دانش توسط این سازمان خبر داد حسین عمویی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس دررئیس اتحادیه میوه و ترهبارفروشان زنجان: قیمت مرکبات فعلا در بازار گران است
رئیس اتحادیه میوه و ترهبارفروشان زنجان قیمت مرکبات فعلا در بازار گران استرئیس اتحادیه میوه و ترهبارفروشان زنجان گفت هماکنون قیمت مرکبات در بازار بالاست چراکه در تولید برخی از میوهها با کمبود مواجه هستیم مرتضی هاشمی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در زنجان با اشاره به مرغوبگفتوگو تفصیلی فارس با خطیبی درباره آغاز رایزنیهای کنترل بازار نفت قبل از اجلاس آذرماه اوپک باید اتفاق نظر ای
گفتوگو تفصیلی فارس با خطیبی درباره آغاز رایزنیهای کنترل بازار نفتقبل از اجلاس آذرماه اوپک باید اتفاق نظر ایجاد شود دعا میکنم سناریوهای افزایش عرضه نفت محقق نشود زیان دو جانبه روسیه از شرایط فعلی بازار نفتمدیر سابق امور اوپک وزارت نفت با استقبال از آغاز رایزنیهای دیرهنگام ایاتمام پذیرهنویسی موسسه اعتباری آرمان از طریق بازار فرابورس
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶ ۱۶ پذیرهنویسی سهام در دست انتشار شرکت اعتباری آرمان ایرانیان سهامی عام در شرف تأسیس در نماد معاملاتی وآرمان۱ از طریق شبکه کارگزاری فرابورس ایران به اتمام رسید به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا در این پذیرهنویسی حدود یک هزار و۴۰۰ میلیارد ریال برای افزااستقرار ایستگاههای پایش رایگان قند خون در مساجد، ایستگاههای مترو و میادین میوه و تره بار
از سوی اداره سلامت منطقه 22 صورت می گیرد استقرار ایستگاههای پایش رایگان قند خون در مساجد ایستگاههای مترو و میادین میوه و تره بار معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه 22 گفت اداره سلامت حوزه معاونت اجتماعی و فرهنگی منطقه 22 همزمان با فرا رسیدن روزجهانی دیابت 23 آبان ماه 93 ایستگابازار پررونق میوه در جنوب کرمان
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۸ همه فضا آکنده از بوی معطر میوههاست درختان پربار مرکبات در هر گوشه و کناری با زیبایی مثال زدنی خودنمایی میکنند سبدها یکی پس از دیگری از پرتقال لیموشیرین پر میشوند در گوشه دیگری فرش سبز رنگ کاهو و کلم و خیار سبز در مزارع جنوب استان کرمان گستردهترفارس گزارش میدهد قیمت میوه و ترهبار + جدول
فارس گزارش میدهدقیمت میوه و ترهبار جدولگزارش میدانی فارس از سطح شهر حاکی از آن است که قیمت میوه با ورود به فصل پاییز متعادلتر شده و اندکی کاهش یافته به طوری که متوسط قیمت میوه درجه یک در نقاط مختلف شهر رقمی بین ۳ تا ۴ هزار تومان است به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارستجربه منفی احداث بازارچه میوه در اردبیل مانع استقبال از طرح های جدید است -
بدری تجربه منفی احداث بازارچه میوه در اردبیل مانع استقبال از طرح های جدید است اردبیل – خبرگزاری مهر شهردار اردبیل معتقد است تجربه منفی احداث بازارچه میوه در بلوار بعثت این شهر از موانع استقبال از طرح های جدید است به گزارش خبرنگار مهر صدیف بدری شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای اسدست واسطه ها از بازار ذرت کهگیلویه و بویراحمد کوتاه شد/کمبود زیرساختهای انباری در استان -
گوهرگانی عنوان کرد دست واسطه ها از بازار ذرت کهگیلویه و بویراحمد کوتاه شد کمبود زیرساختهای انباری در استان یاسوج – خبرگزاری مهر مدیرکل جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت دست واسطه ها از بازار ذرت در این استان کوتاه شد به گزارش خبرنگار مهر جعفر گوهرگانی عصر یکشنبه در نشست سمعاون خدمات شهری شهرداری قزوین: احداث میدان میوه و ترهبار جدید در دستور کار شهرداری قزوین است
معاون خدمات شهری شهرداری قزوین احداث میدان میوه و ترهبار جدید در دستور کار شهرداری قزوین استمعاون خدمات شهری شهرداری قزوین گفت احداث میدان میوه و ترهبار جدید از مهمترین پروژههای در دستور کار این نهاد است حمیدرضا الموتی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین اظهار کرد میقیمت طلا و سکه در بازار امروز |اخبار ایران و جهان
قیمت طلا و سکه در بازار امروز کد خبر ۴۴۷۰۷۶ تاریخ انتشار ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۳ - 05 November 2014 در بازار امروز هر گرم طلای 18 عیار به قیمت 93 هزار و 176 تومان و سکه تمام به قیمت 915 هزار تومان داد و ستد می شود به گزارش ایسنا بر این اساس قیمت نیم سکه 461 هزار و 300 تومان و هرساماندهی ورود و خروج بار به میدان مرکزی میوه و تره بار
عبدالهی خبر داد ساماندهی ورود و خروج بار به میدان مرکزی میوه و تره بار معاون خدمات شهری شهرداری تهران از ساماندهی ورود و خروج بار به میدان مرکزی میوه و تره بار با نصب فیبر نوری خبر داد به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران مجتبی عبدالهی معاون خدمات شهرعرضه چای کهنه و فاسد به بازار |اخبار ایران و جهان
عرضه چای کهنه و فاسد به بازار حدود 54 هزار تن از چای سنواتی که در اختیار سازمان چای قرار داشت در هجدهم بهمن 92 به اشخاص حقیقی فروخته شد ده هزار تن دیگر از این چای نیز اسفند سال گذشته فروخته شد که این کار درواقع به غیر از پراکنده کردن محصول فاسد شده در بازار داخلی حاصل دیگری ندار-
گوناگون
پربازدیدترینها