واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نمایندگان اردوی نطنز را به شرکت در صحن علنی ترجیح دادند تهران - ایرنا - سایت تابناک نوشت :خلاصه آنکه فضایی که اکنون در مجلس حاکم است، بیشتر به فضای دبیرستان یا مدرسه راهنمایی شبیه است. همه به یاد دارند در زمان مدرسه، دانش آموزان برای اینکه یک روز به مدرسه نیایند، چقدر از اردوهای آموزشی استقبال می کردند. فضای موجود در مجلس امروز نیز بی شباهت به این اردو ها نیست؛ مثلا...
نمایندگان اردوی نطنز را به شرکت در صحن علنی ترجیح دادنداز جمله انتقاداتی که در روزهای اخیر، بیش از هر چیز دیگری به رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی می شود، حضور نداشتن نمایندگان در صحن علنی و تعداد افراد غایب در این جلسات است؛ بار ها شده که مهم ترین و اصلی ترین نهاد تصمیم گیری کشور، معطل یک نفر است تا جلسه به رسمیت برسد.
به گزارش «تابناک»، در بیشتر جلسات تعداد غایبان یا شاید بهتر است بگوییم، تعداد کرسی های خالی در آغاز جلسه علنی، بیش از 85 عدد است. این تعداد عدم حضور ـ که چیزی حدود 30 درصد از تعداد کل نمایندگان را در بر می گیرد ـ غالبا به بهانه های مختلف، از حضور در صحن علنی مجلس خودداری می کنند.
اما انتشار شمار غایبان صحن در روزهای گذشته، با واکنش برخی از مسئولان مجلس همراه شده است، به طوری که یکی از مدیران مجلس با حضور در تابناک درباره عدم حضور این وکلا در مجلس توضیحاتی داد. این مدیر ارشد مجلس بر این باور است، حضور و غیاب نمایندگان در مجلس با دقت زیادی انجام می شود.
وی همچنین افزود: امکان ندارد نماینده ای در صحن حاضر نشود و کسی از آن اطلاعی نداشته باشد. نام غایبان و حتی کسانی که با تأخیر به صحن می رسند نیز به دست هیأت رئیسه می رسد و در ابتدای جلسه توسط هیأت رئیسه قرائت می شود. افراد دیگری هم که در صحن حاضر نیستند، یا از قبل مرخصی گرفته اند و یا در مأموریت های داخل کشور و یا خارج کشور هستند.
اما نکته قابل تأمل اینجاست که چه کار مهمی می تواند در کشور باشد که از کار قانون گذاری ارجح تر است؟
خلاصه آنکه فضایی که اکنون در مجلس حاکم است، بی شباهت به فضای مدرسه نیست. در زمان مدرسه، دانش آموزان برای اینکه یک روز به مدرسه نیایند، چقدر از اردوهای آموزشی استقبال می کردند. فضای موجود در مجلس امروز نیز بی شباهت به این اردو ها نیست؛ مثلا در صحن علنی مجلس 91 نماینده حاضر نبودند، غایبان اصلی امروز نیز تعدادی از نمایندگان عضو کمیسیون اصل نود بودند که از صبح امروز، رهسپار نطنز و چند سایت هسته ای دیگر شده بودند تا از آن ها بازدید کنند.
در این سفر که سخنگوی سازمان انرژی اتمی آن را تأیید کرد، آقایان محمد علی پور مختار رئیس کمیسیون، داو د محمدی، نا یب رئیس، مصطفی افضلی فرد سخنگو و حسین آذین به همراه چند نماینده دیگر ـ که تعداد آن ها حدود 10 نفر می شد ـ از این مراکز دیدن کردند.
تعداد دیگری از نمایندگان هم گویا در اردو های خارج از کشورند که در قالب هیأت های پارلمانی دوستی در برخی از کشور های اروپای شرقی و یا کشور های دیگر هستند.
این رفتار نمایندگان نشان می دهد که آنان بیش از آنچه مربوط به کار اصلی شان باشد، بیشتر به حاشیه و مسائل دیگر علاقه مند ند، حال آنکه به گفته رهبری، هیچ کاری اولا تر از حضور نماینده در صحن نیست، ولی این گفته ها غالبا از سوی نمایندگان مجلس و اعضای هیأت رئیسه نادیده گرفته می شود و تقریبا نمایندگان هر فرصتی که برای سفر کردن به دست می آورند، مغتنم می شمارند.
نمونه های زیادی از جمله تمایل سفر نمایندگان به برزیل که با واکنش شدید رسانه ها مواجه شد و در نهایت نیز برخی از مجلسیان به آن سفر رفتند و یا سفر هایی نظیر آفریقا گردی به رغم پذیرفته نشدن توسط پارلمان آن کشور و یا سفر به اینچئون برای دیدن بازی های آسیایی، از جمله آن هاست.
اکنون زمان آن رسیده است تا سفر نمایندگان و همچنین حضور یافتن یا نیافتن نمایندگان در جلسات رأی گیری با شدت و دقت بیشتری بررسی شود، حال آنکه ممکن است یک رأی در جای خود ، سرنوشت یک کشور را عوض کند و این امکان هست که این عدم حضور خسارات جبران ناپذیری بر کشور وارد کند.
منبع / تابناک
اول **
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]