تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):من مأمورم كه صدقه (و زكات) را از ثروتمندانتان بگيرم و به فقرايتان بدهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851010992




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

منافع ملی و پرونده وزارت علوم در مجلس


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: منافع ملی و پرونده وزارت علوم در مجلس تهران - ایرنا - شبکه مجازی آستان مقدس امام خمینی (ره) نوشت: منافع ملی! ترکیبی پر طمطراق که کاربردش به نظر می رسد این روزها بیشتر در بازی های سیاسی بروز و ظهور یافته است، تا در معنای تام و تمام خود.


محسن امامی فر نویسنده مطلب افزوده است: به همین جهت هر گروه و نحله سیاسی اجتماعی نسخه های تجویزی خود در باب موضوعات و معضلات بی شمار موجود در متن جامعه و سیاست را با مهر «منافع ملی» و «مصالح ملت» مزین می کند تا لااقل به لحاظ تبلیغاتی نفوذ کلامی داشته باشد.
همین چند روز پیش بود که دومین وزیر پیشنهادی علوم پس از استیضاح فرجی دانا به مجلس معرفی شد. معرفی که با فریاد "دو دو" برخی نمایندگان به نشانه اعتراض همراه بود. حال اینکه این دسته از بهارستانی ها چگونه در حین معرفی وزیر پیشنهادی و بدون علم به برنامه ها و سیاست های مورد نظر وی جهت پیشبرد امور وزارت خانه، مخالفت ها را شروع می کنند، خود جای بسی تعجب و تامل دارد.
نکته جالب تر اینکه این نمایندگان دلیل بیان مخالفت های خود را در نظر گرفتن همان "منافع ملی" عنوان می کنند. در مقابل نیز دولت هم داعیه "منافع ملت" داشته و خود را برآمده از کنه مطالبات مردم می داند. در چنین نقطه ای است که یک مفهوم با قابلیت بهره برداری های چندگانه برای طیف های سیاسی، مورد استفاده قرار می گیرد، با این توضیح که مردم بهترین داور برای تشخیص تعاریف و کاربردهای دلسوزانه و متخصصانه از مغرضانه در مفاهیم متفاوت می باشند.
به هر تقدیر به نظر می رسد جو عمومی مجلس در مواجهه با آقای فخرالدین احمدی دانش آشتیانی معاون وزارت علوم دولت اصلاحات و وزیر پیشنهادی علوم در حال حاضر، چندان مثبت نمی باشد و حتی از سوی برخی نمایندگان، رییس جمهور در این امر متهم به لجبازی شده است. از سوی دیگر دولت تدبیر و امید می گوید "24 خرداد" رای به تغییر بود، در نتیجه وزرای پیشنهادی نیز بر همین اساس و در جهت سیاست هایی خواهند بود که ملت به آن ها اقبال نشان و رای داده است. اما طیف مخالف دولت در مجلس اصرار دارد تا با ارسال سیگنال هایی، اینگونه القا کند که " در بر همان پاشنه قبل از انتخابات می چرخد". برآیند این ها در ذهن مخاطب شائبه زورآزمایی میان این دو نهاد را تقویت می کند.
حسین کنعانی مقدم تحلیلگر سیاسی در این زمینه گفته است:
تحمیل گزینه مورد نظر مجلس؛ بستن دست و پای رییس جمهور است.
وی افزود: به نظر می رسد یک نوع زورآزمایی سیاسی میان مجلس با دولت در حال شکل گیری است. نگاه مجلس نسبت به وزرا و البته همه موضوعات باید فراجناحی باشد. همچنین ملاک رای اعتماد به وزرای پیشنهادی باید برنامه هایشان باشد نه مسائل دیگر. اگر نمایندگان بخواهند گزینه مورد نظر مجلس را به دولت تحمیل کنند، این بستن دست و پای رییس جمهور در تعیین وزراست. افرادی که به عنوان وزیر به مجلس معرفی می شوند چون قبل از آن با نمایندگان هماهنگی نشده است، رای منفی می دهند، نتیجه این می شود که از آن سو دولت اعتدال و تدبیر هم به این مهم برسد که مجلس به دنبال تشکیل کابینه مورد نظر خود می باشد نه کابینه دولت. مسلماً رییس جمهور با توجه به اختیاراتی که دارد، وزرای کابینه را بر اساس برنامه ها و سیاست های اعلامی خود تعیین می کند. به هر حال نوعی کشمکش سیاسی میان مجلس و دولت به وجود آمده است. بنده تمام وزرای پیشنهادی علوم را دورادور و البته آقای دانش آشتیانی را حدود 30سال است که می شناسم. ایشان از موسسین مدرسه مفید بوده اند و از نزدیکان آیت الله موسوی اردبیلی می باشند. بسیاری از کسانی که مسئولیت های اجرایی را در کشور در اختیار دارند، فارغ التحصیل مدرسه مفید هستند و این تاییدیه مناسبی برای ایشان است.
کمال الدین پیر موذن نماینده ی مجلس شورای اسلامی در این زمینه می گوید: مجس به وزیر باکفایت و جهادی علوم رای اعتماد بدهد.
وی ادامه داد: ما نمایندگان نباید کاری کنیم مردم به این باور برسند که رای و نظر آنان در اعمال حاکمیت نافذ نیست و صدای آنان در مجلس شنیده نمی شود. دانشجویان و دانشگاهیان از رییس جمهور محترم به جد طالب هستند که با تغییر وزیر علوم، مسیری که از ابتدای دولت تدبیر و امید آغاز شده، عوض نشود. اما متاسفانه برخی نمایندگان و آنانی که همفکرانشان در انتخابات ریاست جمهوری رای نیاوردند، گوش خود را به ناشنوایی می زنند و نمی خواهند به اراده ملت تمکین کنند، گویی از مردم به خاطر انتخاب دکتر روحانی می خواهند انتقام بگیرند. امام علی (ع) می فرمایند "دست خدا بر سر جماعت است". ما باور داریم که رییس جمهور تبلور اراده ملت است و مظهر اقتدار ملی. مجلس بایستی با انسجام داخلی به وزیر باکفایت، مجرب و جهادی پیشنهادی علوم رای اعتماد بدهد. همانطور که امسال مقام معظم رهبری فرمودند ما به مدیریت جهادی نیازمندیم، ایشان واقعا مدیر جهادی هستند. مثلاً همین ساختمان فعلی وزارت علوم به همت آقای دانش آشتیانی خریداری شد و تا قبل از آن وزارت علوم مستاجر بود. آقای آشتیانی انسانی است اجرایی و دانشگاهی و کاملاً شناخته شده. متاسفانه برخی که کثرتشان در مجلس کم هم نیست، نمی خواهند به رای مردم و مبانی فکری که به رییس جمهور رای داد، تمکین کنند. استنباط من این است که فعلاً جو مجلس در مواجهه با آقای آشتیانی مناسب نیست اما وقتی که اکثریت جز آنانی که منافع جناحی و باندی در مجلس را پیگیری می کنند به برنامه ها، مدیریت و کفایت وزیر علوم پیشنهادی پی بردند، رای اعتماد خواهند داد. ضمن اینکه برخی بزرگان قم به واسطه ارتباط کاری با آقای آشتیانی در دانشگاه مفید قم به طور کامل ایشان را شناخته و تایید می کنند. تردید ندارم چون خود آقای آشتیانی تدوین کننده برنامه استراتژی آموزشی هستند، سطح کیفی آموزش، پژوهش و علمی کشور را تا تراز جهانی دانشگاه های برتر دنیا بالا خواهند برد.
عوض حیدرپور نماینده شهرضا در مجلس گفت: دولت گزینه مورد نظر مجلس معرفی کند.
وی ادامه داد: به نظر می رسد احتمال رای آوری آقای دانش آشتیانی بسیار ضعیف باشد. برداشت عمومی این است که فضای موجود نسبت به ایشان منفی است. من فکر می کنم دولت باید نسبت به اعلام گزینه هایی اقدام بکند که مورد نظر مجلس بوده و نمایندگان نسبت به آن ها نظر مثبت داشته باشند. مثل آقای دکتر صالحی یا دکتر وفایی در دانشگاه خواجه نصیر. تا آنجایی که بنده اطلاع دارم مجلس روی این ها حساسیتی نداشته و برعکس، رای مثبت هم دارد. به هر حال آقای دکتر صالحی فردی معتدل، منطقی و مورد وثوق همه است.
منصور حقیقت پور نایب رئیس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این باره گفت:دولت گزینه های مورد نظر را با مجلس هماهنگ کند.
حقیقت پور گفت: با توجه به شرایط موجود مجلس، عدم رای آوری وزیر پیشنهادی علوم قطعی است و بزرگترین دلیل این مساله، عدم هماهنگی دولت با مجلس است. تمام مجلسی ها خصوصاً کمیسیون آموزش و تحقیقات از مطبوعات خبر معرفی وزیر پیشنهادی علوم را شنیده اند. خیلی کار سختی نبود دولت در ابتدا با مجلس هماهنگ می کرد که فلانی را می خواهد اعلام کند. مثلاً آقای خاتمی وزرای پیشنهادی خود را به کمیسیون های مربوطه در مجلس می فرستاد و اگر آنجا رای می آورد، به مجلس معرفی می کرد. ما نمی گوییم آقای روحانی این کار را کند اما حداقل رییس کمیسیون مربوطه را به دفتر خود دعوت کرده و گزینه پیشنهادی وزارت را با وی در میان بگذارد. حتی به عقیده بنده اگر آقای دکتر روحانی در روز استیضاح آقای فرجی دانا به مجلس می آمد، ایشان هرگز نمی افتاد. افتادن وزیر را گردن مجلس نیاندازند، این دولت است که کوتاهی می کند.
ابراهیم نکو عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این زمینه می گوسد: قضاوت زود است.
وی گفت: قضاوت در رابطه با رای آوری وزیر پیشنهادی علوم در مجلس در حال حاضر زود است. نباید نمایندگان تحت تاثیر تبلیغات روانی و بیرونی قرار گرفته و البته نمی گیرند. آنچه که اتفاق خواهد افتاد این است که نمایندگان رزومه کاری و برنامه پیشنهادی وزیر را مطالعه خواهند کرد و به دور از فضای تبلیغات بیرونی تصمیم خواهند گرفت. نمایندگان هنوز به طور کامل برنامه پیشنهادی وزیر، سوابق و تجربیات وی را بررسی نکرده اند. ما منتظر هستیم بررسی کاملی صورت بگیرد و ببینیم اظهارات موافقین و مخالفین به چه صورت خواهد بود.
هادی حق شناس تحلیلگر سیاسی و نماینده سابق مجلس بر این باور است که دلایل مخالفت طیف اکثریت مجلس با گزینه های پیشنهادی دولت که تا به حال به عنوان سرپرست یا وزرای پیشنهادی علوم معرفی شده اند به لحاظ سیاسی متعلق به طیفی هستند که امروز دولت یازدهم، آن را نمایندگی می کند. به عبارت دیگر این افراد هم به لحاظ سیاسی مواضع بسیار شفاف و آشکاری در مورد مسائل مختلف کشور داشته و هم به جهت جایگاه علمی و اجرایی دارای درجه ای رفیع بوده اند. در واقع شخصیت های گمنامی در مورد مسائل آموزش عالی نبوده اند. اما چرا طیف اکثریت مجلس مخالف این گزینه ها هستند؟ علتش بسیار واضح است. و آن هم اینکه به هرحال فضای سیاسی دانشگاه ها در دولت های نهم و دهم، یک فضای مطلوب و بازی برای طرح اندیشه ها نبود. حتی وزرای علوم دولت قبل، کرسی های آزاد اندیشی که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده اند را نتوانستند اجرایی بکنند. از جهت دیگر طبیعتاً دانشگاه ها دارای مطالباتی هستند و این مطالبات از دولت یازدهم به مراتب بیشتر است (باید توجه داشت بخش عمده فضای باشکوه انتخابات 92 به دلیل حضور فعال و چشمگیر دانشگاه در این انتخابات بود). مسلماً مسیر تحقق این مطالبات قطعاً از طریق همین افرادی هموار خواهد شد که از سوی رییس جمهور معرفی شده اند. اگر غیر از این باشد و مطالبات دانشگاه ها و روشنفکرترین افراد جامعه تحقق نیابد، دولت یازدهم دچار مشکلات جدی شده و این شکستی برای دولت تدبیر و امید محسوب خواهد شد. به نظر می رسد جریان مقابل دولت و اکثریت مجلس هم این مهم را به خوبی تشخیص داده و به همین دلیل است که خیلی راحت با گزینه های مطرح شده دولت یازدهم مخالفت می کنند. از سوی دیگر اگر دولت نتواند وزیر همسوی خود و هم جهت با مطالبات دانشگاهیان را از فیلتر رای اعتماد مجلس عبور دهد، نوعی عقب نشینی از وعده های انتخاباتی محسوب خواهد شد که آقای رییس جمهور محترم به مردم داده است. به همین دلیل این یک پاشنه آشیلی است بین دولت و مجلس که البته امیدواریم در این مرحله ختم به خیر شود.
*شبکه مجازی آستان
اول**


25/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن