تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر در عُمرت دو روز مهلت داده شدى ، يك روز آن را براى ادب خود قرار ده تا از آن بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1871501404




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی عملکرد دولت‌های مختلف در کشور/ گفتمان امام و انقلاب استکبار ستیز بوده است


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: حق‌شناس در میز گرد سیاسی "خط امام و گفتمان استکبارستیزی" مطرح کرد؛
بررسی عملکرد دولت‌های مختلف در کشور/ گفتمان امام و انقلاب استکبار ستیز بوده است
میز گرد سیاسی "خط امام و گفتمان استکبارستیزی" عصر امروز به همت بسیج این دانشگاه در تالار مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، میز گرد سیاسی "خط امام و گفتمان استکبارستیزی" عصر امروز به همت بسیج این دانشگاه در تالار مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، در این میزگرد محمدجواد حق‌شناس به بیان دیدگاه‌های خود پیرامون موضوع استکبارستیزی و با بیان اینکه بحث خط امام و گفتمان استکبار ستیزی از دو منظر نظری و عملی قابل بررسی است، اظهارداشت: گفتمانی که امام خمینی(ره) به عنوان رهبر انقلاب از سال 42 آغاز و تا سال 57 ادامه یافت گفتمانی است که امام خمینی(ره) در قامت یک رهبر سیاسی و نظامی که در چارچوب نظام بین‌المللی قابل بحث است مورد بررسی  نظری قرار داد.
 
وی ادامه داد: در حوزه عملی این تقسیم‌بندی موجود و قابل تفکیک است در حدود 35 سالی که از پیروزی انقلاب می‌گذرد شاهد دوره‌هایی در سیاست خارجی هستیم که جای بحث و بررسی دارد. 

حق‌شناس تصریح کرد: عرصه نظری ادبیات ایجاد شده در آغاز دهه 40 و قیام 15 خرداد که شکل‌گیری نهضت امام خمینی را تشکیل می‌دهد با دو رویکرد مواجه است که بخش بیرونی آن از بخش داخلی اهمیت بیشتری دارد.  
 
وی برای تبیین بهتر این مسئله به مخالفت امام خمینی با احیای کاپیتولاسیون پرداخت و ادامه داد: زمانی که دولت اعلم پیگیر زمینه حضور مستشاران خارجی در ایران بود حضرت امام خمینی با این نگاه مخالفت کردند.
 
حق‌شناس رویکرد دیگر امام را مخالفت با ساخت به شکل محترمانه مطرح کرد و ادامه داد: حضرت امام خمینی حتی در سخنرانی‌هایشان تلاش می‌کردند تا شاه را به اشتباهات خود در مورد حکومت واقف کنند.  
 
وی رویکرد بعدی امام خمینی را رویکردی ضد استکباری مخالفت با اسلام آمریکایی دانست و اظهار داشت: این روند تا انتهای دهه 40 ادامه دارد تا امام در درس خارج فقه که در نجف اشرف بیان می‌کند به تبیین یک نظام ایده آل و مطلوب خود می‌رسد که این گروه تحت عنوان درس‌های ولایت فقیه قبل از انقلاب به چاپ رسید.
 
حق‌شناس برهه سوم را سال‌های 56- 57 دانست و ادامه داد: در آن سال‌ها رفتارهای رژیم پهلوی به سمتی رفته بود که شرایط تزلزل حکومت را ایجاد کرده بود و با حادثه فوت حاج آقا مصطفی و مسائل دیگر انقلاب اسلامی گسترش می‌یابد.  
 
وی اظهار داشت: در آن سال‌ها مجموعه‌ فعالیت‌هایی از امام خمینی(ره) حاکی بر اینکه بیشترین نگاه امام خمینی در این زمان نگاه ضداستبدادی است و بیان فقدان مشروعیت در پهلوی دوم است موجود است.  
 
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی با بیان اینکه شعارهای محوری آن برهه زمانی دو شعار محوری یکی استقلال آزادی جمهوری اسلامی در سیاست داخلی و دیگری شعار نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی در حوزه سیاست خارجی است.  
 
حق‌شناس با تأکید بر اینکه رویکرد نظری کاملا تأیید می‌کند که گفتمان امام  و انقلاب استکبارستیز بوده است ادامه داد: در آن مقطع به خاطر حاکمیت نظام دوقطبی از یک سو و از طرف دیگر حمایت قدرت‌های بین‌المللی و بزرگ از شاه ایران وجه ضد استبدادی انقلاب را که خواهان تغییر حکومت شاه است با چالش روبرو می‌کند. 

وی اضافه کرد: حمایت نظام بین‌المللی از شاه ایران موجب غلبه وجه استکبارستیزی بر وجه استبدادستیزی شد در این دوره کارتر، شوروی، چین، انگلستان و فرانسه از حکومت پهلوی حمایت می‌کنند به طوری که تقریبا تمام دولت‌های بزرگ پشت پادشاه ایران هستند.  
 
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی ادامه داد: شرایط به اینجا ختم نمی‌شود تغییر 4 دولت در کمتر از دو سال و نهایتا خروج شخص شاه در دی ماه و در آخر ورود امام خمینی و پیروزی انقلاب نشان دهنده پوشالی  بودن این حکومت است و در این مقطع هنوز این گفتمان ضد استکباری وجود دارد.  
 
حق‌شناس افزود: حوزه عملی نیز به چند دوره تقسیم می‌شود دولت موقت یا بازرگان دولت جنگ یا میرحسین موسوی، دولت سازندگی یا هاشمی، دولت اصلاحات یا خاتمی گفتمان دولت اصول‌گرایی یا احمدی‌نژاد گفتمان‌هایی است که در حوزه سیاست خارجی عنوان می‌شود.  
 
وی در ادامه به توضیح مختصری در مورد عملکرد هر یک از دولت‌ها پرداخت و ادامه داد: دولت بازرگان دولت موازنه منفی است، دولت جنگ دولت آرمان‌گرایی است که در این دولت استکبارستیزی به اوج خود می‌رسد، دولت سازندگی دولت عمل‌گراست، دولت اصلاح‌طلب دولتی است که در عرصه گفتمان بین‌المللی با تکیه بر منافع ملی ضمن توجه به اهداف مسیر مناسب را پیدا می‌کند دست آخر دولت اصول‌گرایان دولتی است که با تکیه بر شعارهای بازگشت به ابتدای انقلاب موضوع استکبارستیزی را مورد توجه قرار می‌دهد که البته از منظر نظری موفق‌تر عمل می‌کند.   

انتهای پیام/
 








تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن