تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس حقيقت را از طريق قرآن نشناسد، از فتنه ها بركنار نمى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

تسمه تردمیل - روغن تردمیل

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802228627




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کمالوندی: اطلاعات درست به آژانس داده‌ایم |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: کمالوندی: اطلاعات درست به آژانس داده‌ایم
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اصلاحیه آژانس درباره میزان اورانیوم غنی‌شده کمتر از 5 درصد ایران تأکید کرد: ایران اطلاعات درست به آژانس داده و این آژانس بوده است که به درستی اطلاعات را در گزارش وارد نکرده است.
کد خبر: ۴۴۹۲۸۳
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳ - 14 November 2014


سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به اصلاحیه آژانس درباره میزان اورانیوم غنی‌شده کمتر از 5 درصد ایران تأکید کرد: ایران اطلاعات درست به آژانس داده و این آژانس بوده است که به درستی اطلاعات را در گزارش وارد نکرده است.

بهروز کمالوندی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اصلاحیه آژانس بر روی گزارش اخیرش درباره فعالیت‌ها و تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، گفت: اطلاعاتی که ایران به آژانس داده کاملا" درست بوده و ما اشتباهاتشان را یادآوری کردیم و سپس آژانس آنها را اصلاح کرد.

وی با انتقاد از انتشار زودهنگام و در اختیار قرار گرفتن گزارش‌های آژانس در رسانه‌ها و سایت‌های مختلف در حالی که این گزارش نباید تا قبل از ارائه به شورای حکام در نشست فصلی منتشر شود، اظهار کرد: این اولین اشتباه آژانس نیست و آخرین آن هم نخواهد بود مگر این‌که آژانس در روش انتشار گزارش‌هایش تغییری صورت دهد.

وی گفت: بارها نسبت به اصل محرمانه بودن اطلاعات فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان یا دیگر کشورها و آژانس صحبت ‌کرده‌ایم و همچنین درباره اشتباهات آژانس نسبت به انتشار ارقام و آمار غلط نکاتی را گوشزد کرده‌ایم و امیدواریم آژانس با درایت بیشتر بتواند این شرایط را مدیریت کند.

به گزارش ایسنا، در آخرین گزارش مدیرکل آژانس درباره ایران میزان ذخایر اورانیوم کمتر از 5 درصد ایران 8 هزارو 360 کیلوگرم عنوان شده بود که آژانس در اصلاحیه خود اعلام کرد این رقم 8 هزارو 260 کیلو گرم بوده است. همچنین تعداد سانتریفیوژهای IR-6 ،نوزده ماشین عنوان شده بود در حالی که در اصلاحیه اعلام شده است این تعداد 9 ماشین بوده است. به نظر می‌آید آژانس گزارش خود درباره ایران را با توجه به برگزاری مذاکرات ایران و گروه 1+5 و نیز مذاکرات سه‌جانبه وزیران خارجه ایران و آمریکا با حضور کاترین اشتون که معمولا" یک هفته قبل از نشست فصلی منتشر می‌شود چند روز زودتر و برای تأثیرگذاری بر مذاکرات منتشر کرده است که شاهد چنین اشتباه فاحشی در گزارش بالاترین نهاد تخصصی هسته‌ای بین‌المللی بودیم.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی که هفته جاری همراه با علی اکبر صالحی به منظور امضای قرارداد ساخت دو نیروگاه جدید هسته‌ای به روسیه سفر کرده است در تشریح این قرارداد مهم، اظهار کرد: در سفر به مسکو یک قرارداد، یک پروتکل که به قرارداد 1371 میان تهران و مسکو اضافه شده است و نیز یک یادداشت تفاهم به امضا رسید.

وی ادامه داد: سه سندی که در سفر به مسکو میان ایران و روسیه امضا شد بسیار تاریخی و مهم هستند. ایران و روسیه در سال 1371 قراردادی را با یکدیگر به منظور احداث نیروگاه‌های هسته‌ای به امضا رساندند و با توجه به این‌که سال‌های زیادی از این قرارداد می‌گذشت با بازنگری بر روی این قرارداد یک پروتکل الحاقی به آن افزوده شد که به این شکل این پروتکل به توافق سال 71 ملحق می‌شود. در این پروتکل جدید قرار شده است تا نیروگاه‌های هسته‌ای دوتا دوتا ساخته شوند.

وی ادامه داد: در قرارداد سال 71 تعیین شده بود که روس‌ها 4 نیروگاه برای ایران بسازند و با گذشت زمان در چارچوب پروتکل الحاقی بنا شده است تعداد رآکتورهایی که روسیه برای ایران می‌سازد به هشت رآکتور افزایش یابد.

کمالوندی اضافه کرد: قرارداد دیگری درباره احداث دو نیروگاه‌ جدید میان آقای احمدیان و ریمارنکو امضا شد. این قرارداد روند ساخت دو نیروگاه را مشخص می‌کند. وقتی اولین نیروگاه کلنگ آن به زمین زده می‌شود و پایه‌ریزی آن آغاز می‌شود دو سال بعد از آن آغاز به ساخت می‌کند. بنابراین ساخت این دو نیروگاه 10 سال به طول می‌انجامد. این نیروگاه‌ها با قدرت 1050 مگاوات و از نوع آب سبک است و مزیت آن نسبت به نیروگاه بوشهر که الان مشغول به کار است این است که سهم شرکت‌های ایرانی بیشتر شده است و قرار است در ساخت نیروگاه‌های بعدی نیز به همین سطح سهم ایران بیشتر شود و بنا داریم 35 تا 40 درصد نیروگاه دوم را خودمان انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: البته قاعده کلی در این قرارداد این است که هر چه طرف ایرانی قابلیت و توان در ساخت نیروگاه‌ها در بخش‌های خدمات، نصب، ساخت و خرید تجهیزات و... دارد را انجام دهد که البته این موضوع به توانایی و قابلیت شرکت‌های ایران و حضور فعال آنها بستگی دارد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: افق و چشم‌انداز ما این است که در آینده‌ای نه چندان دور بتوانیم در ساخت رآکتورهای هسته‌ای به طور جدی وارد شویم.

وی در پاسخ به این‌که اعتبار ساخت این دو نیروگاه از کجا تأمین شده است، گفت: اعتبارات ساخت این دو نیروگاه تأمین شده و مشکل اعتباری نداریم. هزینه توافق شده برای ساخت این دو نیروگاه بر اساس یک فرمول پیچیده است و هر بخشی هزینه مجزای خود را دارد در عین حال به لحاظ اقتصادی این دو قرارداد به خوبی امضا شده‌اند.

معاون صالحی در پاسخ به این‌که ممکن است قرارداد امضا شده میان ایران و روسیه با فشار کشورهای غربی متوقف شود و یا با قطعنامه‌های شورای امنیت مواجه شود، اظهار کرد: هیچ قطعنامه و اقدامی از سوی مراجع بین‌المللی و یا کشورها نمی‌تواند اهداف و فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای را محدود کند و ما چنین چیزی را قبول نداریم. در عین حال اکنون هیچ محدودیت و ممنوعیتی وجود ندارد. این‌که غربی‌ها دوست ندارند ایران نیروگاه هسته‌ای داشته باشد و یا وارد ساخت رآکتورهای هسته‌ای شود مشکل آنها است.

کمالوندی همچنین درباره چگونگی تأمین سوخت این دو نیروگاه با بیان این‌که سوخت این نیروگاه‌ها توسط روسیه تأمین می‌شود، در عین حال خاطرنشان کرد: یادداشت تفاهمی در سفیر اخیر به مسکو میان ایران و روسیه امضا شده است که بر اساس آن همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های صلح‌آمیز توسعه می‌یابد. طبیعی است همکاری در زمینه نیروگاهی شامل چرخه سوخت نیز می‌شود و یکی از شقوقی که در چارچوب تفاهم مذکور توافق شده است چرخه سوخت و محیط زیست (موضوعاتی که مربوط به سهم فعالیت‌های اتمی در محیط زیست) است و یا موضوعاتی از قبیل پسماندها را شامل می‌شود.

معاون صالحی ادامه داد: یادداشت تفاهم مذکور بر اساس بند 6 از ماده 1 توافق 1371 میان ایران و روسیه است که در آن قید شده است دو طرف در زمینه تولید سوخت برای نیروگاه‌هایی که با طراحی روسیه در ایران ساخته می‌شود با ایران همکاری می‌کنند و این موضوع یک مسأله استراتژیک و مهم است که از سوی دو کشور اتخاذ شده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: البته این یک مزیت برای ما است که طرف سازنده را موظف به تأمین سوخت کنیم که آن را به ما بدهد اما در کنار این، این شرایط برای ما وجود دارد که در زمینه تولید سوخت با یکدیگر طراحی کنیم و چنان‌چه شرایط تأمین سوخت برای ایران فراهم باشد این اتفاق می‌تواند در ایران صورت گیرد. قطعا" برای روسیه هم این مزیت وجود دارد که سوخت این نیروگاه‌ها در ایران تأمین شود.

کمالوندی همچنین در پاسخ به سوال دیگر درباره اجازه ورود ندادن به یک بازرس آژانس از سوی ایران که در برخی رسانه‌های غربی به آن پرداخته شده است، تصریح کرد: خبری که در برخی رسانه‌های غربی منتشر شد مربوط به یک بازرس آژانس نیست بلکه ایران اجازه ورود به یک کارشناس آژانس را نداده است.

وی گفت: این در اختیارات حاکمیتی ایران است که کارشناسی را که تأیید می‌کند به کشور راه دهد. حتی ایران می‌تواند بازرسان را اجازه ورود بدهد یا ندهد و درباره آنها اختیارات کافی دارد. اما مردم باید بدانند که بر اساس قرارداد پادمانی آژانس می‌تواند تعدادی از افراد را به عنوان بازرسان آژانس به ایران معرفی کند و پس از آن ما باید آنها را تأیید کنیم و چنانچه مورد تأیید ما قرار نگیرند نمی‌توانند وارد ایران شوند. بنابراین این حق برای ایران وجود دارد.

به گزارش ایسنا، در یکی دو هفته اخیر برخی رسانه‌های غربی درباره اجازه ورود ندادن به یک کارشناس آژانس از سوی ایران جوسازی‌هایی را در فضای رسانه‌ای ایجاد کردند تا به این شکل بگویند که ایران با آژانس همکاری نمی‌کند در حالی که فرد موردنظر بازرس نبوده و تنها یکی از کارشناسان آژانس است و ایران براساس قوانین پادمانی و ملاحظات داخلی خود اجازه ورود این فرد به ایران را نداده است.

خبرنگار ایسنا اطلاع یافت که کارشناس مورد اشاره دارای تابعیت آمریکایی است.

از آنجایی که رسانه‌های غربی هیچ بهانه‌ای برای متهم کردن فعالیت‌ها و تأسیسات هسته‌ای ایران ندارند سعی دارند با طرح چنین موضوعاتی مسأله هسته‌ای ایران را به موضوع داغ و جنجالی در سطح رسانه‌ها نگه دارند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن