واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![معاون علمي و فناوري رييس جمهوري گفت:](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1485049)
۱۹ آبان ۱۳۹۳ (۱۳:۱۱ب.ظ)
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري: بها دادن به ظرفيت هاي دانش بنيان موتور تحول اقتصاد کشور است معاون علمي و فناوري رييس جمهوري گفت: بها دادن به ظرفيت هاي دانش بنيان و فضا سازي موثر در به ثمر نشستن ايده و طرح هاي علمي، موتور تحول آفريني در اقتصاد کشور است.
به گزارش خبرگزاري موج، سورنا ستاري روز دوشنبه در جمع نخبگان و مديران شرکت هاي دانش بنيان استان مرکزي در محل پارک علم و فناوري اين استان در اراک افزود: يکي از سياستهاي محوري دولت در اصلاح ساختار اقتصادي حمايت قاطع و عملي از حوزه نوآوري و دانش بنيان است.
وي بيان کرد: براي نخستين سال تمامي شرکتهاي دانش بنياني که در سال 92 ايجاد شده بودند در کمترين موعد زماني مشمول معافيت مالياتي شده اند و حمايت هاي قاطع در عرصه اعطاي تسهيلات نيز در دستور کار است.
ستاري اظهار کرد: هم اکنون 900 شرکت دانش بنيان در کشور ثبت شده که مباحث آن با تشکيل کارگروه کلان کشوري با وجود بالا بودن حجم تقاضاها، به شکل روان و سريع در دست پيگيري است.
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري بيان کرد: شرکتهاي دانش بنيان بايستي براي شتاب بخشي به بهره مندي از خدمات و حمايتها، اظهارنامه هاي مالياتي شفافي داشته باشند تا بتوانند در کوتاهترين زمان مشمول بهره مندي از تسهيلات صندوق نوآوري شود.
ستاري اظهار کرد: دولت در اعطاي تسهيلات به ايده پردازان کارافرين و متبکران حوزه صنعت هيچ محدوديت و مشکلي ندارد و صندوق نوآوري براي طرح هاي کوچک تا سقف سه ميليارد ريال، طرح هاي مهم و بزرگ تا يکصد ميليارد ريال تسهيلات با نرخ بازپرداخت 16 و 17 درصد آماده است.
وي بيان کرد: اين صندوق براي طرح ها و ايده هاي بسيار بزرگ که نيازمند حمايتهاي مالي بالاي يکصد ميليارد ريال است آمادگي دارد از محل صندوق توسعه ملي کمک کند و از آذرماه امسال چهار و نيم درصد از اعتبار صندوق توسعه براي طرح هاي دانش بنيان خواهد بود.
وي هدف ايجاد صندوق نوآوري را جهت گيري اقتصاد کشور به سمت دانش بنياني و خروج اقتصاد از تک محصولي و خام فروشي عنوان کرد.
وي اظهار کرد: بانکهاي کشور براي اعطاي تسهيلات به کارآفرينان روشي فيزيکي و شکل محور دارند در حالي که صندوق نوآوري به ايده، انسانهاي نخبه و طرح هاي هايتک( فناوي بالا) به عنوان سرمايه اصلي کشور نگاه مي کند و تسهيلات را براي روان سازي تبديل ايده به عمل اعطا مي کند.
معاون علمي و فناوري رييس جمهوري خاطرنشان کرد: متاسفانه استان مرکزي با وجود اهميت زياد اقتصادي فاقد صندوق نوآوري است که بايد اين ضعف به سرعت جبران شود.
ستاري ادامه داد: دولت با مجلس مباحث جدي را در دست پيگيري دارد تا روند ايجاد زيرساختهاي لازم و تکميل چرخه دانش بنيان در تمامي استانهاي کشور تسهيل شود.
وي گفت: بخشي از تسهيلات صندوق نوآوري با سود پايين تر نسبت به بانکها و بخش ديگر قرض الحسنه است و اين صندوق هدف مهم توسعه سرمايه هاي فکري در عمل و خطرپذيري براي توليد ثروت از فکر را دنبال مي کند.
وي افزود: بايد حلقه هاي واسط تکميل کننده اقتصاد دانش بنيان در کشور تکميل شود و ارتباط ساختاري و حمايت قاطع از پارکهاي علم و فناوري و واحدهاي کسب و کار در اولويت باشد.
معاون علم و فناوري رييس جمهوري توضيح داد: دولت آمادگي کامل دارد که خط اعتباري خاص براي پارک علم و فناوري استان مرکزي و شرکتهاي نوپا ايجاد کند و متخصصين و نخبگان ايده پرداز را به عنوان سربازان تحول اقتصادي حمايت کند.
ستاري گفت: حوزه دانش بنيان با وجود نوپا بودن توانسته امسال صادرات 30 ميليون دلاري دارو به کشور روسيه را داشته باشد و در صورت به بار نشستن نتايج هفت رقم دارويي جديد، پيش بيني مي شود که صادرات اين بخش تا 300 ميليون دلار نيز برسد.
وي ياداور شد: درآمد صادراتي از داروهاي دانش بنيان در صورتي بوده که حجم اين اقلام حدود 80 کيلوگرم بوده است درحاليکه در صادرات محصولات خام و کشاورزي بايستي حجم بالاي کار و صادرات براي چنين رقمي انجام شود.
ستاري اظهار کرد: خاصيت اقتصاد دانش بنيان توليد ثروت به واسطه دانش با ارزش افزوده بالا است و اين چيزي است که بايد در صدر اهداف کلان کشور قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]