واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نقش فرماندهان زبده ایرانی در شکستهای داعش
تشکیل داعش ، جبهه النصره و ارتش آزاد در حقیقت برآیند همکاری جمعی قطر ،عربستان ، ترکیه ، اسرائیل ، امریکا وانگلیس بود که به موجب گزارش رسانه های عربی عربستان و قطر تا کنون مبلغ 36 میلیارد دلار کمک مالی و تسلیحاتی در اختیارداعش قرارداده اند.
حسن هانیزاده- اینکه گروهک داعش محصول مشترک آمریکا، غرب ،رژیم صهیونیستی است هیچگونه شکی درآن وجود ندارد اما سوال اینجاست که نقش بازیگران منطقه ای در شکل گیری داعش چیست؟
شکل گیری داعش اساسا برآیند نگرش های جدید امریکا و غرب برای تغییر ساختار سیاسی خاورمیانه است، زیرا گسترش موج ضد صهیونیستی و افزایش پایگاه مردمی مقاومت اسلامی لبنان و فلسطین برای قدرتهای فرا منطقه ای و منطقه ای قابل قبول نیست.
جنگ 33 روزه لبنان و شکست ارتش رژیم صهیونیستی از حزب الله در این جنگ، آمریکا و غرب را به بازنگری سیاست های خاورمیانه ای خود وادار ساخت.
لذا موضوع سرنگونی دولت سوریه و جایگزینی یک رژیم وابسته به آمریکا و غرب در این کشور منافع رژیم اسرائیل را تامین خواهد کرد. بهمین خاطر موضوع سرنگونی دولت بشار اسد در دستور کار امریکا، غرب و رژیم اسرائیل قرار گرفت و این ماموریت به بندر بن سلطان رئیس سازمان امنیت واطلاعات عربستان واگذار شد.
تشکیل داعش ، جبهه النصره و ارتش آزاد در حقیقت برایند همکاری جمعی قطر ،عربستان ، ترکیه ، اسرائیل ، امریکا وانگلیس بود که به موجب گزارش رسانه های عربی عربستان وقطر تا کنون مبلغ 36 میلیارد دلار کمک مالی وتسلیحاتی در اختیارداعش قرارداده اند.
اندیشه تشکیل داعش در حقیقت از سال 2010 از سوی امریکا و عربستان مطرح شد زیرا ملک عبدالله پادشاه عربستان در پاسخ به سوال باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا که پرسیده بود چگونه میتوان با حزب الله لبنان و دولت سوریه مقابله کرد از یک ضرب المثل دوران جاهلی اعراب استناد کرد.
ملک عبدالله پادشاه عربستان خطاب به رئیس جمهوری آمریکا از این ضرب المثل عربی که می گوید «آهن تنها با آهن پاره می شود» یا همان " لا یفل الحدید الا الحدید " استفاده کرد و موضوع تشکیل یک گروهک تروریستی در منطقه را با استناد به این ضرب المثل مطرح ساخت.
از همان زمان بندر بن سلطان ماموریت یافت مجموعه های تروریستی داعش را از 80 کشور مختلف جهان جمع آوری کند وبرخی رهبران داعش را برای آموزش نظامی به فلسطین اشغالی اعزام کند.
ابوبکر البغدادی به مدت یک سال اموزش های لازم سیاسی ونظامی وجنگ شهری را در فلسطین اشغالی زیر نظر افسران موساد وسازمان سیا طی کرد.
هدف از شکل گیری داعش ارائه یک چهره خشن از اسلام ، مقابله با مقاومت اسلامی لبنان وناامن کردن خاورمیانه برای مدتی طولانی است.
دولت ترکیه به رهبری رجب طیب اردوغان به عنوا ن عضو ناتو وظیفه ارسال سلاح های پیشرفته به داعش را به عهده گرفت وبهمین دلیل سلاح هایی که در دست داعش است تنها در اختیار معدود کشورهای عضو ناتو قرار دارد.
اما هوشمندی حزب الله وهمگرائی دولت و ملت سوریه ماموریت های تعریف شده داعش را با شکست مواجه ساخت، لذا این گروهک به دلیل شکست های پی در پی در سوریه پایگاه های خود را به عراق منتقل ساخت تا از شکل گیری یک نظام دموکراتیک بر خاسته از رای اکثریت ملت عراق جلو گیری کند.
همچنین یکی از مسائلی که موجب شد تا امریکا داعش را به حضور در منطقه بین سوریه وعراق تشویق کند موضوع همکاری مشترک ایرن ، عراق و سوریه در حوزه انرژی است.
ایران عراق وسوریه یک قرار داد همکاری مشترک گاز ونفت امضاء کردند که به موجب آن ایران گاز صادراتی خود را از طریق یک خط لوله به عراق و سوریه و از آنجا به اروپا صادر کند.
این لوله گاز 1500 کیلومتر طول دارد و از عراق به سوریه و دریای مدیترانه و سپس اروپا کشیده خواهد شد که در مجموع 4500 کیلومتر طول این خط لوله است.
هزینه احداث این لوله 10 میلیارد دلار است اما ترکیه ، قطر و عربستان با تقویت داعش تلاش کردند تا از عملیاتی شدن این پروژه مهم گازی جلو گیری کنند.
سفر رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه به دوحه وگفتگوی وی با شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر در این راستا قرار دارد زیرا رجب طیب اردوغان معتقد است که قطر باید به تنهائی مدیریت گاز جهان را در اختیار داشته باشد.
مجموعه این حوادث موجب شد تا ایران برای مقابله با داعش وآزاد ساختن بخش های مهم عراق وارد عمل شود وحضور برخی نیروهای زبده نظامی ایران در مناطق امرلی وجرف الصخر واربیل عراق در راستای خنثی سازی توطئه های مشترک آمریکا ، اسرائیل ، عربستان ، قطر و ترکیه قرار دارد.
لذا ایران ضمن دفع خطر داعش در نزدیکی مرزهای خود به نیروهای مردمی عراق برای مقابله با داعش کمک کرد زیرا فتوای مراجع شیعه عراق برای سرکوب داعش به انسجام طیف های سیاسی ومذهبی عراق کمک کرد.
اکنون بیش از یک میلیون نفر از نیروهای مردمی عراق در کنار نیروهای مسلح با مدیریت و مشورت فرماندهان نیروهای مسلح ایران در حال مبارزه با داعش هستند که این امر عراق را از وجود نیروهای خارجی به بهانه مقابله با داعش بی نیاز خواهد ساخت.
کارشناس و تحلیلگر مسائل بین الملل
۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]