واضح آرشیو وب فارسی:فارس: حال و هوای مازندران در نمایشگاه مطبوعات
غرفه مازندران در نمایشگاه مطبوعات پایتخت جلوهگری میکند
غرفه مازندران که با ابزار و صنایع دستی این خطه، آراسته شده در نمایشگاه مطبوعات کشور، جلوهگری میکند.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، مطبوعات مازندران مانند سالهای گذشته در نمایشگاه مطبوعات کشور حضور یافته تا بخشی از ظرفیتهای رسانههای مازندران را در پایتخت به نمایش بگذارد. غرفه مازندران امسال، حال و هوای دیگری به پایتختنشینان و دیگر بازدیدکنندگان از نمایشگاه مطبوعات، هدیه کرده و با سیمای مازندران، پذیرای بازدیدکنندگان و اصحاب فرهنگ است.
غرفهآرایی امسال غرفه مازندران در نمایشگاه مطبوعات بر عهده سید جلال محمدی و میثم روحی بوده است. سید جلال محمدی مدیر گروه موسیقی "تبری" و از خانواده برادران محمدی است. سید جلال محمدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در شهرستان ساری، درباره غرفه مطبوعات مازندران در نمایشگاه مطبوعات کشور، اظهار داشت: به اتفاق میثم روحی که طراح و صحنهآرا است تصمیم گرفتیم در برنامههای موسیقی طراحی صحنه به گونه انجام شود که فرهنگ مازندرانی در آن دیده شود.
وی افزود: گروهی را تشکیل دادیم تا نسبت به ساخت ابزار و لوازم محلی مازندرانی اقدام کند و بتوانیم در برنامههای مختلف، سیمای مازندران را به نمایش بگذاریم. مدیر گروه موسیقی "تبری" با اشاره به اینکه درباره غرفه مطبوعات مازندران در نمایشگاه مطبوعات کشور هم تصمیم گرفتیم، چهره مازندران را به پایتخت ببریم، ادامه داد: میخواستیم مطبوعات مازندران هم جلوهای از استان خود را در این نمایشگاه داشته باشند.
وی با بیان اینکه با استفاده از صنایع دستی استان، غرفه مازندران آماده شد، افزود: مازندران ویژگیها و ظرفیتهای خاصی دارد و هنوز برخی از این ظرفیتها به خوبی معرفی نشده است. محمدی با اشاره به اینکه هر ایرانی باید بداند مازندران در حفظ تشیع، نقش موثر داشته است، تصریح کرد: باید نسبت به تاریخ و گذشته خود آگاه و حساس باشیم. به گزارش فارس، همزمان با 14 آبان که به نام روز مازندران ثبت شده است، علیرضا یونسی معاون سیاسی استاندار مازندران، پیشنهاد داد هفته فرهنگی مازندران در هر شهرستان برگزار شود. وی در بخش دیگری از این گفتوگو درباره برگزاری هفته فرهنگی مازندران، اظهار داشت: در هر زمینه موسیقی و یا صنایع دستی در برگزاری هفته فرهنگی آمادهایم که تیم برگزار کننده را یاری دهیم. محمدی با اشاره به اینکه وظیفه من ترویج موسیقی بومی است اما اگر با فرهنگ مازندران عجین نشود، فایده ندارد، گفت: فرهنگ مازندران شامل زبان، شعر، تربیت و ... است.
وی با بیان اینکه در گذشته خانوادهها ابزار مورد نیاز خود را میساختند، استقلال خانواده حفظ بود و به جایی وابسته نبودند، ادامه داد: نمیخواهیم در هفته فرهنگی از مردم تقاضا کنیم که در 50 سال قبل، زندگی کنند اما میتوانیم به مرد بگوییم خانواده میتواند نیازهایی را خودش تامین کند و کارآفرین باشد. محمدی با اشاره به اینکه فرهنگ بومی باید در همه زمینههای زندگی ما دخیل باشد، اظهار داشت: هفته فرهنگی مازندران میتواند از رشادتهای شهدا، صنایع دستی، موسیقی و ... باشد و فرهنگ این خطه را به نمایش بگذارد. به گزارش فارس، در ایام عزاداری محرم، خانواده محمدی هم که فعال در عرصه موسیقی هستند، به قول معروف سازها را آویزان میکنند. محمدی با اشاره به اینکه ما هم مانند مردم ایران، در دهه محرم به عزاداری و مرثیه خوانی میپردازیم، اظهار داشت: مردم از ما انتظار دارند همچنان که در عرصه فرهنگ بومی فعالیت میکنیم، برای ایام عزاداری هم به ویژه در محرم، فرهنگ عزاداری را ترویج کنیم و در دهه نخست محرم، خانواده محمدی با قرائت اذان، مرثیه و نوحهخوانی و ... همراه مردم این خطه بودند. وی با بیان اینکه در حال تهیه پروژه "امامخوانی" هستیم که کار مشترکی با حوزه هنری مازندران است، ادامه داد: این کار، پروژهای درباره امامان شیعه است و در مرحله جمعآوری موسیقی و شعر قرار دارد. محمدی خاطرنشان کرد: پروژه نوروزخوانی هم که کار مشترک دیگری با حوزه هنری مازندران است، چهارم آذرماه رونمایی میشود. انتهای پیام/86007/ح40
93/08/19 - 10:17
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]