تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847220210




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باز خوانی حافظه فرهنگی نیاز امروز همدان/داشته های محدود برای احیاء گویش همدانی -


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر بررسی مي كند/
باز خوانی حافظه فرهنگی نیاز امروز همدان/داشته های محدود برای احیاء گویش همدانی

همدان قديم


همدان - خبرگزاري مهر : این روزها هجمه های فرهنگي از هر طرف جامعه را تحت فشار قرار داده که در این زمینه دردمندان فرهنگ در همدان لزوم بازخوانی حافظه فرهنگی را نیاز امروز جامعه همدانی مي دانند تا به داشته ها بیشتر توجه و از اندوخته ها بهره برده شود. به گزارش خبرنگار مهر، برگه‌های آلبوم عکس‌های قدیمی همدان را که آرام آرام ورق می‌زنی، گذر ایام و تغییرات شگرف از انسان‌هایش گرفته تا شهر بیشتر مشهود می‌شود.عکس‌هایی از زنانی با شلیته های رنگ‌ روشن و در حال شستن لباس در رودخانه الوسجرد که الکنون در شهرهمدان روی آن پوشیده شده، کاروانسراها و منازل قدیمی بزرگی که اندرونی و بیرونی دارند، محلات قدیمی که به "چمن" معروف بوده‌اند با چشمه‌های روان وصف حال فرهنگ همدانیان در حدود یک صد سال گذشته همدان است. به درستی که رشد علم و فن آوری که همگی در جهت رفاه بشر در سالهای اخیر روی داده موجب تغییرات ساختاری در فرهنگ مردم ایران زمین شده بطوریکه شاید اکنون در شهر قدیمی همدان به سختی بتوان منازل قدیمی با پلان اندرونی و بیرونی یافت چراکه به جای آن برج‌های سربه فلک کشیده از باغ‌های شهر هزارچشمه، سر برآورده و نمای کوه الوند را  برای ساکنان این شهر ناپدید کرده و حتی اکنون کمتر مردمی به لهجه شیرین همدانی سخن بگویند. استان همدان به دلیل جایگاه خاص جغرافیایی از دیرباز مورد توجه بوده به طوری که یکی از معدود شهرهای ایران است که مقبرهایی زیادی از شعرا تا دانشمندان را در خود جای داده است.ساختار زبانی مردم این بخش از کشور نیز برگرفته از فارسی دری است که از قرن ششم شاهد شکوفایی زبان فارسی با شاعرانی چون فخرالدین عراقی بوده‌ایم، اما با رشد شهر نشینی و به خصوص رواج یکسان سازی فرهنگی در کشور از دوره پهلوی اول، شاهد تغییرات گسترده در پوشش و حتی گویش مردم ایران و به تبع آن همدان هستیم به طوری که اکنون کمتر فردی به این گویش سخن می‌گوید.در این بین امام جمعه همدان با درک این موقعیت خطرناک فرهنگی مجدانه شورای فرهنگ عمومی را در همدان فعال کرده تا به مقابله با هجمه‌های فرهنگی دشمنان بپردازد و زوائد فرهنگی را از جامعه  اسلامی همدان بزداید. معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی همدان که معنی فرهنگ عمومی را فراگیر عنوان می‌کرد به روند شکل گیری شورای فرهنگ عمومی در استان اشاره کرد و بیان داشت: از سال ۸۵ ابلاغیه تشکیل شورا به استان‌ها و شهرستان‌ها صادر شد که در جهت هماهنگی کارها بود و از اهداف و وظایف آن می‌توان به شناسایی فرهنگ عمومی استان همدان و ارتقا آن اشاره کرد.
boalisina-rodkhaneh2.jpg
زنان همدانی در حال شست و شو در رودخانه الوسجردعلی فروتن ادامه داد: اولویت‌هایی شورای فرهنگ عمومی بر عهده دارد که براساس آن نیازهای روز جامعه چون سبک زندگی، تهاجم فرهنگی و رصد کارهای فرهنگی و عدم موزای کاری را پیگیری می‌کند. غنای فرهنگی به غنای تاریخی برسدوی اذعان داشت: حوزه تاریخی فرهنگی استان همدان غنای فرهنگی بالایی دارد و باید غنای فرهنگی به غنای تاریخی برسد چراکه اولویت‌های فرهنگی جامعه همدان مشخص شده و اگر وضعیت موجود را رصد کنیم می‌توانیم به دنبال ارتقا آن باشیم و قطعا پاسخگوی بسیاری از نیازها می‌تواند باشد اما باید در کنار باورها خود را تجهیز کرد و با تجهیزات روز پیام رسانی داشت. فروتن در خصوص تدابیر مقابله با ماهواره، گفت: به دنبال فرهنگ سازی هستیم تا با ایجاد حوزه های کاری دیگر که دنبال تنوع باشند الگو دهی برنامه‌های مخرب ماهواره و آسیب  های آن را هم مهندسی شود اما هنوز آیین نامه اجرایی آن نهایی نشده و تاکنون فقط فرهنگ سازی را در پیش گرفته‌ایم. معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی همدان در خصوص جایگزین ماهواره گفت: شورا به دنبال گسترش رسانه‌های جمعی است و حوزه فرهنگ عمومی به همه ساختارها و نهادها بر می‌گردد و با استفاده از ابزارهای رسانه ای چون افزایش شبکه‌های تلویزیونی و نهادهای رسمی آموزشی می‌توان با آن مقابله کرد. فروتن در خصوص فعالیت کم سینماها در همدان گفت: تجربه نشان داده که اگر فیلمی خوب باشد سینما روها نیز بیشتر می‌شوند و اگر با این مقولات اولویت‌های جامعه مدنظر قرار گیرد، قطعا نیازها برآورده می‌شود. معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی همدان در خصوص لزوم رواج ازدواج آسان در بین جوانان همدانی عنوان کرد: در این مورد یک بعد نهادهای اجرایی و یکی دیگر خود مردم هستند و شورای فرهنگ عمومی وضعیت موجود جامعه را بررسی کرده که موجب شناخت موانع و راهکارها شده اما کار علمی در این حوزه نیازمند یاری دو طیف است. فروتن اذعان داشت: ارزش‌های اجتماعی باید ارتقا یابد.
midanemamhamedan.jpg
ميدان  امام خميني همدان در قديموی با اشاره به لزوم حمایت از نخبگان فرهنگی بیان داشت: آینده نگری از حوزه نخبگان شکل می‌گیرد و شورا به دنبال حمایت است هرچند خیلی از ارزش‌های ما به وادی فراموشی سپرده شده است و وظیفه ما احیا آن است.داشته های محدود برای احیاء زبان و گویش همدانیوی با بیان اینکه بسیاری از آنانی که در این حوزه ها فعالیت می‌کردند در بین ما نیستند، گفت: اکنون که به دنبال احیا زبان و گویش همدانی هستیم داده‌های کمی داریم چراکه داده ها به  نسل جدید به خوبی انتقال نیافته و رسانه‌های جدید موجب فاصله افتادن بین سنت و مدرنیته شده‌اند. یک جامعه شناس نیز معتقد است که مردم همدان از  فرهنگ اصیل و گذشته خود فاصله گرفته‌اند. علی افشار که فرهنگ عمومی را شیوه زیستن و خلاصه قواعد زندگی بیان می‌کرد، گفت: فرهنگ عمومی ارزش‌های عام یک جامعه را شامل می‌شود اما باید به  دنبال کم کردن شکاف بین نخبگان و هویت سازی برای یک جامعه بود. وی بیان داشت: در استان همدان باید به دنبال بازسازی هویت باشیم اما از طریق رسانه این هویت سازی انجام نشده و به بیان بعد مسائل اخلاقی و زندگی نامه بزرگان قبل و بعد از اسلام توجه لازم نشده است. وی ادامه داد: از لحاظ فرهنگ عمومی و باز تولید آن کار کمی کردیم درحالیکه توجه به اهمیت خانواده و دگرگونی مسائل جنسیتی در جامعه می‌تواند ارزش‌های دینی ما را تغییر دهد.فرهنگ مغز هوشیار هر جامعه استافشار با اشاره به اینکه هیچ وقت انسان نمی تواند بی فرهنگ باشد بلکه  فرهنگ او دچار دگرگونی می‌شود، گفت: در زمانی که از الگوهای مرجع فاصله بگیریم شیوه زیست تغییر می‌کند.وی گفت: از سوی دیگر ساختارهای اجتماعی اهمیت فراوانی دارند و ساختار شغلی می‌تواند زمینه تغییرات را ایجاد کند و اگر فرهنگ می‌خواهد اقتصاد را سامان دهد باید با بن مایه باشد چراکه فرهنگ مغز هوشیار هر جامعه است. افشار با اشاره به اینکه باید تعداد شبکه‌های سیمای جمهوری اسلامی افزایش یابد و تنوع نیز در آن مورد توجه قرار گیرد، افزود: نخبگان تولید کننده علم در جامعه هستند و هویت چیز مهمی در جهان است که بازشناسی آن  می‌تواند هویت ما را تعریف کند.
epdaishohada.jpg
خيابان شورين سابق و امروز شهدااین جامعه شناس تاکید کرد: همدان نیازمند بازخوانی حافظه فرهنگی خود است.یک دانشجو نیز که از فعالان فرهنگی همدان است فرهنگ هر جامعه را نماد همان جامعه معرفی کرد و بیان داشت: فرهنگ عمومی وابسته سیاست دولت‌هاست و در  هر جامعه ای هر نوع سیاستی داشته باشیم فرهنگ نیز از همان تبعیت می‌کند اما برای ارتقا فرهنگ عمومی باید آن را شناخت و با برنامه ریزی به دنبال پاک کردن زوائدش بود. اکبرحمیدی عنوان کرد: فرهنگ همدانی‌ها باید به ایرانیان بازشناسی شود چراکه همدان نقاط قوت وجه علمی و مذهبی مناسبی دارد. وی ادامه داد: مردم همدان از لحاظ فرهنگی یکی از غنی‌ترین‌ها هستند و باید از لحاظ نگهداری فرهنگ عمومی و حفظ و حراست از اماکن فرهنگی قدم بردارند و مسئولین نیز در این بین نقش مهمی دارند تا به آگاهی بخشی بپردازند. آنچه مسلم است اینکه اکنون در کنار لزوم بازشناسی ظرفیت‌های تاریخی، گردشگری همدان، احیا گویش همدانی، بازسازی محلات قدیمی و بازشناسی ادب و سنن مردمان قدیم در همدان و در یک کلام بازشناسی فرهنگی باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوان به الگو سازی و هویت سازی برای آیندگان این شهر  پرداخت. بدون شک می‌توان آثار تاریخی و گردشگری را دوباره بازسازی کرد اما نمی‌توان زخمی که بر فرهنگ همدان با توسعه ارتباطات و شهر نشینی و تغییرات آن در فرهنگ شهر را با کاری کوتاه مدت التیام بخشید اما انتظار همه فرهنگ دوستان از مسئولان نهادهای فرهنگی این است که از خواب غلفت بیدار شده و دردی برای درمان این درد که هر روز نیز در حال گسترش است، بیابند.        
 




یکشنبه ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن