محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843346559
اصلاحطلبان دلواپس انسجام اصولگرايان
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اصلاحطلبان دلواپس انسجام اصولگرايان
طي ماههاي اخير بارها عنوان شد كه «چندپاره كردن اصولگرايان» در پوششهاي مختلف يكي از چند استراتژي جريان تجديدنظرطلب براي فائق آمدن بر رقيب در آوردگاههاي پيش رو است.
نویسنده : سعيد همتي
طي ماههاي اخير بارها عنوان شد كه «چندپاره كردن اصولگرايان» در پوششهاي مختلف يكي از چند استراتژي جريان تجديدنظرطلب براي فائق آمدن بر رقيب در آوردگاههاي پيش رو است.
چندپاره كردن اصولگرايان با هدف چند ليسته شدن جريان نزديك به گفتمان انقلاب اسلامي صورت ميگيرد به اين معنا كه با استفاده بهينه از قدرت اثرگذاري رسانهها، اختلافات گروههاي مختلف اصولگرايي دامنهدارتر شده تا آنجايي كه در آستانه آوردگاه مجلس دهم در اسفندماه 94 هيچ يك از دستههاي مختلف اين جريان حاضر به آن نشده كه در كنار ديگر گروه خودي يك ليست واحد را براي كسب كرسيهاي مجلس دهم ارائه دهند و در مقابل جريان دوم خرداد با همگرايي بتواند يك ليست واحد و منسجم را گردآوري كند.
بر اساس همين استراتژي روز پنجشنبه رسانههاي پرتعداد طيف دوم خرداد به استقبال گسترده از خبري پرداختند كه خبرگزاري تحت حمايت آنها – ايلنا- آن را پوشش خبري داده بود و در آن تأكيد كرده بود كه علي لاريجاني رئيس كنوني مجلس شوراي اسلامي تصميم دارد حزبي فراگير را تشكيل داده و به صورت انفرادي در انتخابات پيشرو شركت كند. روزنامههاي وابسته به اين جريان با درج تصوير علي لاريجاني تلاش كردند تا ضمن حمايت از رفتارهاي سياسي وي و حاميانش در مجلس اينگونه القا كنند كه براي اصولگرايان گريزي جز تفرقه و چنددستگي ندارند.
استقبال تجديدنظرطلبان از رويكرد جديد حاميان لاريجاني
ابتكار يكي از روزنامههايي است كه با درج تيتر «تأسيس حزب براي مهار تندروها» با ادبياتي خاص به استقبال از رويكرد جديد حاميان علي لاريجاني پرداخته و نوشته است: حزب فراگير علي لاريجاني خبري بود كه هراز گاهي توسط نزديكان لاريجاني منتشر ميشد ولي اطلاعات دقيقي از جزئيات آن در دسترس نبود. يك چهره نزديك به علي لاريجاني از چگونگي تشكيل اين حزب و جزئيات آن به خبرنگار ايلنا گفت: قرار بر آن بود اين كار توسط اصولگرايان معتدل و ميانهرو و به محوريت علي لاريجاني انجام پذيرد.
اين روزنامه همچنين بدون اشاره به اينكه جلساتي هماهنگ با حضور بزرگان و چهرههاي تأثيرگذار جريان اصولگرايي در حال انجام است و شخصيتهاي اين جريان همگي بر وحدت درون جرياني تأكيد كردهاند ادامه ميدهد:... پس از فقدان مرحوم عسگراولادي و همچنين آيتالله مهدويكني، نياز به حزب فراگيري كه بتواند همه اصولگرايان يا اكثريت آنها را در بر بگيرد، بيش از گذشته احساس ميشد. به همين دليل سعي بر اين شد تا جديتر براي تشكيل اين حزب اقدام كنيم. اين اتفاق در مجلس هم ميتواند باعث تغييراتي شود.
... در عين حال حزب علي لاريجاني با هدف متحد كردن نيروهاي معتدل اصولگرا در مقابل تندروها و همچنين اعمال رويه واحد در مقابل دولت تشكيل ميشود. اما ذوقزدگي اين روزنامه در اين پاراگراف وضوح بيشتري به خود ميگيرد:... با اين حال اين خطكشيهاي مطرح شده در تشكيل دو حزب جديد مطرح شده در جناح اصولگرايان، رويكرد جديد و جالبتوجهي در سياست ايران است....
يكي ديگر از رسانههاي پرشمار اين طيف در همين رابطه با خوشحالي از حركت لاريجاني ياد ميكند و مينويسد: كلاف سردرگم اصولگرايي باز ميشود؟ اين سؤالي است كه اين روزها به مهمترين دغدغه نحلههاي مختلف اصولگرا تبديل شده و آنان را به تكاپو واداشته است.... جالب آنكه يكي از نزديكان علي لاريجاني نيز خبر از تشكيل حزب فراگير با عنوان احتمالي حزب رهروان ولايت و با محوريت علي لاريجاني داده است؛ حزبي كه وي در گفتوگو با ايلنا شاخصههاي آن را چنين عنوان كرده است: قرار بر آن بود اينكار توسط اصولگرايان معتدل و ميانهرو و به محوريت دكتر لاريجاني انجام پذيرد.
تعريف لاريجاني در گفتمان اصلاحات
دو ماه پيش بود كه رسانههاي دوم خردادي در كنار شخصيتهاي اين طيف تلاش كردند تا مواضع لاريجاني از تريبون مجلس را كه در مخالفت با برخي از نمايندگان اصولگرايي مجلس اتخاذ شده بود، دليل بر اين بدانند كه لاريجاني ميتواند به عنوان سرليست اصلاحطلبان در انتخابات آينده مجلس باشد.
اين تحرك سياسي كه از آن به عنوان ياركشي از درون اصولگراها توسط دومخرداديها نامگذاري شد با تيتر يكي از روزنامههاي زنجيرهاي با عنوان «شكلگيري ائتلاف نانوشته اصلاحطلبان با لاريجاني؟» شكل تازهتري به خود گرفت.
در بخشي از اين مطلب آمده بود: «دست دوستي اصلاحطلبان به سمت لاريجاني دراز خواهد شد؟ آيا اين دست به گرمي فشرده ميشود يا اينكه با نگاهي و تكان سري فداي مصلحت خواهد شد؛ مصلحتي كه گويا ظرف چندين سال افراد زيادي از دو طيف ميانهرو و اصلاحات را كنار گذارده است. چند وقتي است كه اصلاحطلبان در ائتلافي نانوشته با اصولگرايان ميانهرو هستند؛ ائتلافي كه نه در سال 91 براي نيل به پيروزي در سال 92 بلكه از سالهايي آغاز شد.»
در ادامه اين مطلب به صراحت از بحران هويتي دگرانديشان اينگونه ياد ميشود:«در عصر خاموش اصولگرايان ميانهرو و اصلاحطلبان آنچه اين دو جريان را به هم وصل كرد بزرگاني بودند كه خود سالهاي سال از تندرويها آسيب ديده و ضرر كرده بودند اما اين ضرر متوجه آنها نبود بلكه نگراني امثال آيتالله هاشمي، ناطقنوري و سيدمحمد خاتمي بيش از همه براي جلوگيري از برهم خوردن آرامش كشور بود.»
تشديد اختلافات ميان 2 فراكسيون رهروان و اصولگرايان
البته از همان آغاز روي كارآمدن دولت يازدهم فرصتي مناسب براي رسانههاي جريان تجديدنظرطلب فراهم شد تا با عملياتي خاص تحولات مجلس اصولگرايي نهم را زير ذرهبين خود برده و با بازيهاي مختلف ضمن به تخاصم كشاندن روابط اصولگراهاي اين قوه «مجلس نهم را سرعتگيري در مسير دولت يازدهم» القا كنند.
طي اين مدت «جوان» در قالب تحليلهاي متفاوت يادآوري ميكرد كه «تشديد اختلافات بين فراكسيون اصولگرايان و رهروان ولايت در مجلس نهم» يكي از ترفندهاي جريان دوم خرداد براي به چالش كشيدن رقيب و نزديك شدن به قدرت رسمي است؛ موضوعي كه به هيچ عنوان جدي گرفته نشد و امروز بعد از گذشت چند ماه از آن هشدارها جريان مقابل اصولگرايان از يك سو زمينه و تمهيدات «زدوخورد بين اصولگرايان» را فراهم ساخته و از سوي ديگري با «برجستهسازي اين اختلافات» تلاش دارد آن را به گسلي غيرقابل ترميم در جناح رقيب تبديل كند.
مانور تبليغاتي- رسانهاي روزنامههاي زنجيرهاي طي آخرين روزهاي تابستان روي اختلافات علي لاريجاني با برخي از نمايندگان اصولگرا در مجلس در موضوعاتي مانند انتخاب عضو شوراي نظارت بر سازمان صداوسيما و استيضاح وزير علوم وارد مرحلهاي جديد شد. اختلافاتي كه با عمليات رواني يك سال اخير طيف تجديدنظرطلب هر روز شكل تازهتري به خود گرفته و ميرود تا نيروي محركهاي شود براي پيشبرد نقشههاي طيف دگرانديش در مقابله با انقلاب اسلامي.
نگاه به علي لاريجاني
به عنوان فرصتي دست نيافتني
يارگيري دوم خرداد از رقيب ديرينهشان هر چند كه در نگاه اول با هدف به تفرقه كشاندن طيف رقيب صورت ميگيرد اما دقيق شدن در اين طراحي ميتواند ابعاد پنهاني آن را هم آشكار سازد.
اهداف
بر اساس آنچه عنوان شد جريان تجديدنظرطلب نيازمند چندپاره كردن اصولگرايان بوده و درصدد است تا به هر طريق ممكن جريان نزديك به گفتمان انقلاب اسلامي را در آستانه انتخابات دهم مجلس به سمت چند ليستهشدن بكشاند و تأكيد بر تشكيل حزب حاميان علي لاريجاني و جداسازي وي از اصولگرايان هم بر همين اساس صورت ميگيرد.
به باور نظريهپردازان تجديدنظرطلب، جداسازي لاريجاني از اصولگرايان و كشاندن وي و افراد نزديك به وي به منازعات و درگيريهاي سياسي ميتواند بخش قابلتوجهي از توان نيروهاي اصولگرايي - به خصوص دو فراكسيون اصولگرا و رهروان - را به موضوعات مورد چالش معطوف كرده و از تحركات رقيب غافل نماييد.
البته همانطور كه قبلاً بارها هم عنوان شده بود، هواخواهان ليبراليسم در داخل با توجه به آنكه رهبران طيف متبوعشان از فقدان ويژگيهايي نظير «توان انسجامبخشي به بدنه جناح دوم خرداد»، «داشتن استطاعت براي ايجاد همگرايي در بين گروههاي منسوب به اين دسته»و «تزريق روحيه اميد و خودباوري در رأس و بدنه» رنج ميبرند به دنبال آن بوده تا پس از سال 84 با رويگرداني از افرادي نظير خاتمي، موسوي خوئينيها و عبدالله نوري به سمت هاشمي رفسنجاني رويآورده تا هم ضعف رهبري خود را جبران كنند و هم با توجه به ويژگيهاي خاص شخصيتي هاشمي بتوانند بخشي از اهداف خود را به وسيله وي پيش ببرند.
تئوريسينهاي اين جناح به خوبي آگاهند كه خوردن «برچسب براندازي» بر پيشاني مهرههاي اصلي اين جريان و همچنين «نبود توان رأيآوري» در بين وابستگان كه بخشي از بحران كنوني را بهوجود آورده است ميتواند شكست ديگري در انتخابات آتي را به اين طيف تحميل كرده و پاياني باشد براي حيات سياسي آنها.
برهمين اساس لازم است شخصيتهاي جايگزيني كه عملكرد و مواضع آنها طي سالهاي اخير بخشي از اهداف دگرانديشان را پوشش داده است مورد حمايت قرار داده و از هماكنون تبليغات رسانهاي خود را براي رأيآوري آنها در انتخابات پيش رو متمركز كنند. آنها معتقدند كه اكثر نامزدهاي مورد حمايت آنها در انتخابات دهم مجلس رد صلاحيت شده و به همين دليل علي لاريجاني و افراد وابسته به وي ميتوانند اولويتهاي اين جناح را در مجلس آتي- درصورتي كه نتوانند كرسيهاي قابل توجهي را تصاحب كنند- پيش ببرند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
ضرورت اجماع بین اصولگرایان معتدل و اصلاحطلبان
ضرورت اجماع بین اصولگرایان معتدل و اصلاحطلبان رییس فراکسیون اصلاح طلبان مجلس نهم معتقد است بهترین سازوکار انتخاباتی برای اصلاح طلبان آن است که به حداقلها اکتفا کنند و بین همه تشکل ها و گروههای اصلاح طلب باز هم اجماع ایجاد شود آفتاب محمدرضا تابش ریس فراکسیون اصلاح طلبان مجلسفراخوان حمله حامیان احمدینژاد به اصولگرایان و اصلاحطلبان
فراخوان حمله حامیان احمدینژاد به اصولگرایان و اصلاحطلبان پایگاه خبری میدان 72 طی مطلبی با عنوان فراخوان ارسال آثار به مناسبت پاسداشت خادم ملت از دوستداران احمدینژاد خواست تا با رعایت اصول اخلاقی همه سخنان درد و دل ها و انتقادات و مطالب مد نظر خود را آزادانه با احمدی نژاداصولگرایان محتاج فوری توبه اصلاحطلبان
اصولگرایان محتاج فوری توبه اصلاحطلبان لبخند بر لب واکنش اصلاحطلبان به نیاز اصولگرایان برای توبه آنها بود شاید کاملترین پاسخ را خاتمی داد اصلاحطلبی گرچه اهل انتقاد است اما تعامل را نیز مورد توجه قرار میدهد ولی تعامل به معنی توبه و دست برداشتن از هویت خود نیست آفتاب ررسولی: اصلاحطلبان باید«استراتژی» اجماع را زیر نظر شورای مشورتی خاتمی دنبال کنند /جریان اصلاحات یک قدم جلوتر ا
رسولی اصلاحطلبان باید استراتژی اجماع را زیر نظر شورای مشورتی خاتمی دنبال کنند جریان اصلاحات یک قدم جلوتر از اصولگرایان هستند عضو بنیاد باران و از مشاوران محمدرضا عارف بر این عقیده است از آنجایی که همه احزاب سیاسی اصلاح طلب رهبری خاتمی را قبول دارند میتوانند زیر چتر شورای ماصولگرایان به فکر ردصلاحیت اصلاحطلبان نباشند
عارف اصولگرایان به فکر ردصلاحیت اصلاحطلبان نباشند خبرگزاری پانا رئیس بنیاد امید ایرانیان خطاب به اصولگرایانی که در اندیشه رد صلاحیت اصلاحطلبان در انتخابات مجلس آینده هستند گفت که در جایگاه مدعی العموم قرار نگیرند و حکم صادر نکنند ۱۳۹۳ شنبه ۳ آبان ساعت 15 11 به گزارش خبرگزارعارف: اصولگرایان به فکر ردصلاحیت اصلاحطلبان نباشند
عارف اصولگرایان به فکر ردصلاحیت اصلاحطلبان نباشند وی با تاکید بر اینکه سهم تفکر اصلاحطلبی در انقلاب به مراتب بیش از دیگر جریانات سیاسی است تاکید کرد دوران تصمیم گیری عدهای معدود برای اکثریت در یک تشکل سیاسی-اجتماعی به پایان رسیده است رئیس بنیاد امید ایرانیان خطاب به اصولگرااصولگرایان محتاج توبه اصلاحطلبان! |اخبار ایران و جهان
اصولگرایان محتاج توبه اصلاحطلبان حدادعادل 25 اردیبهشت 92 گفت درِ توبه برای اصلاحطلبان همیشه باز است در این صورت با شرط اعتقاد به نظام و قانون اساسی میتوانند در چارچوب قانون فعالیت کرده و در چرخه رقابتها باقی بمانند کد خبر ۴۴۷۱۶۶ تاریخ انتشار ۱۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۶ ۵۴ - 06فراخوان حمله حامیان احمدینژاد به اصولگرایان و اصلاحطلبان+تصویر
فراخوان حمله حامیان احمدینژاد به اصولگرایان و اصلاحطلبان تصویر خبر به اصطلاح فراخوان حامیان محمود احمدینژاد در ادامه با حمله به جناح اصولگرا اعـتدالیون کارگزاران و اصلاحطلبان از انتقاد و سیاه نمایی علیه محمود احمدی نژاد و دولتهای نهـم و دهم به عنوان تنها ویژگی مشـتربازی اصلاحطلبان در پازل دلواپسان / کلید روحانی چه زمانی قفل سیاست داخلی را باز میکند؟
بازی اصلاحطلبان در پازل دلواپسان کلید روحانی چه زمانی قفل سیاست داخلی را باز میکند برخی از رای دهندگان به روحانی خصوصا آنهایی که از جنس اصلاحات هستند از رفتار دولت در زمینه سیاست داخلی رضایت ندارند مصطفی داننده روحانی با سه شعار اصلی پای به نهاد ریاست جمهوری گذاشت بتابش: اصلاحطلبان باید افرادی که از فیلترها رد میشوند را معرفی کنند/ ضرورت اجماع بین اصولگرایان معتدل و اصلاح
تابش اصلاحطلبان باید افرادی که از فیلترها رد میشوند را معرفی کنند ضرورت اجماع بین اصولگرایان معتدل و اصلاحطلبان رییس فراکسیون اصلاح طلبان مجلس نهم معتقد است بهترین سازوکار انتخاباتی برای اصلاح طلبان آن است که به حداقلها اکتفا کنند و بین همه تشکل ها و گروههای اصلاح طلب بازاصولگرایان به فکر ردصلاحیت اصلاحطلبان نباشند/اصلاحطلبان در اندیشه تحریم انتخابات نیستند
شنبه ۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۶ رئیس بنیاد امید ایرانیان خطاب به اصولگرایانی که در اندیشه رد صلاحیت اصلاحطلبان در انتخابات مجلس آینده هستند گفت که در جایگاه مدعی العموم قرار نگیرند و حکم صادر نکنند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محمدرضا عارف در دیدار اعضایخباز: ریش و قیچی تصمیمگیری در جریان اصلاحات باید در دست خاتمی باشد /اهمیت امضای هاشمی پای لیست اصلاحطلبان!
خباز ریش و قیچی تصمیمگیری در جریان اصلاحات باید در دست خاتمی باشد اهمیت امضای هاشمی پای لیست اصلاحطلبان معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رییسجمهور مهمترین سازوکار انتخاباتی اصلاح طلبان را حفظ وحدت و پرهیز از تفرقه دانست و تاکید کرد اصلاح طلبان برای رسیدن به وحدت افراد بایدشیخ ناطق و علی آقا؛ خیمه وحدت اصولگرایان را دوباره برپا میکنند؟ /اصولگرایان در انتظار رنسانسی دیگر
شیخ ناطق و علی آقا خیمه وحدت اصولگرایان را دوباره برپا میکنند اصولگرایان در انتظار رنسانسی دیگر سیاسیون معتدل میتوانند جایگزین رهبران معنوی جریان اصولگرایی یعنی آیتالله مهدوی کنی و عسگراولادی شوند یا مصطفی داننده بعد از پایان عصر حزب جمهوری اسلامی در فضای سیاسی ایفرمول همگرایی اصولگرایان از نظر انبارلویی
فرمول همگرایی اصولگرایان از نظر انبارلویی رئیس مرکز سیاسی حزب مؤتلفه با بیان اینکه فتنه همچنان در دستور کار دشمنان در خارج و داخل کشور است گفت فرمول همگرایی اصولگرایان باید تنازل در سلایق و پایداری در اصول باشد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش جام نیوز به نقل از تسنیمخباز: ریش و قیچی تصمیمگیری نهایی در جریان اصلاحات باید در دست خاتمی باشد / اهمیت امضای هاشمی پای لیست اصلاحط
خباز ریش و قیچی تصمیمگیری نهایی در جریان اصلاحات باید در دست خاتمی باشد اهمیت امضای هاشمی پای لیست اصلاحطلبان معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رییسجمهور مهمترین سازوکار انتخاباتی اصلاح طلبان را حفظ وحدت و پرهیز از تفرقه دانست و تاکید کرد اصلاح طلبان برای رسیدن به وحدت افراحمدي نژاد باوري به نقش اصولگرايان در پيروزي اش نداشت
۲ آبان ۱۳۹۳ ۱۶ ۵۱ب ظ دبيرکل حزب مؤتلفه احمدي نژاد باوري به نقش اصولگرايان در پيروزي اش نداشت دبيرکل حزب مؤتلفه گفت بعد از مدتي که از انتخابات گذشت فهميديم احمدي نژاد و اطرافيانش هر دو به اين باور رسيدند که اصولگرايان نقشي در رياست جمهوري وي نداشتند به گزارش خبرنگار خبرگزارياخبار ویژه روزنامه کیهان اعتراف بیبیسی به نقش مهم ژنرال سلیمانی/ خوابگردی فانتزی اصلاحطلبان!
اخبار ویژه روزنامه کیهاناعتراف بیبیسی به نقش مهم ژنرال سلیمانی خوابگردی فانتزی اصلاحطلبان خبرنگار شبکه بیبیسی با اشاره به نقش پررنگ سرلشکر قاسم سلیمانی در مقاومت عراق مقابل تروریستهای داعش نوشت او مرد قدرتمندی است که دیده نمیشود ولی احساس میشود روزنامه کیهان در بخش اخب-
گوناگون
پربازدیدترینها