تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):پشیمانی از گناه برای توبه کافی است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837660067




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا خالکوبی باعث بیماری هپاتیت می شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



آیا خالکوبی باعث بیماری هپاتیت می شود؟
خالکوبی را برخی از افراد دلیلی برای ابتلا به هپاتیت می دانند. بیماری که بعد از ایدز یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیاست. حال برای اینکه بدانید خالکوبی هپاتیت می اورد یا نه به گفته های متخصصان توجه کنید.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس علمی جام نیوز به نقل از نمناک، پروفسور بولمبرگ در سال 1956 ويروس هپاتيت B را کشف کرد و موفق به دريافت جايزه نوبل شد. با کشف اين ويروس و ساختن واکسن، از بروز موارد جديد بيماري در دنيا و حتي کشور ما به نحو چشمگيري کاسته شده است اما همچنان حاملان جديدي وارد اين چرخه مي‌شوند.

هپاتيت چيست؟
بیماری هپاتیت  از نظر لغوي به معناي «التهاب کبد» است. اين بيماري در اثر خوردن بعضي از داروها، بيماري‌هاي ژنتيکي، بيماري‌هاي خودايمني و ورود ويروس به بدن ايجاد مي‌شود اما آن هپاتيتي که عموم مردم با آن آشنايي دارند، هپاتيت ويروسي است.   شايد انسان‌ها چندان نقشي در پيشگيري از هپاتيت‌هاي غيرويروسي نداشته باشند ولي ابتلا به نوع ويروسي آن در اثر ناآگاهي است.

انواع ويروسي کدامند و انسان‌ها چگونه به آن مبتلا مي‌شوند؟
8 نوع ويروس هپاتيت شناخته شده است که 3 نوع از آنها يعني A، B و C اهميت بيشتري دارند چون علامتدار هستند. البته دو نوع B و C خطرناک‌اند. اين دو نوع از ويروس در کبد جايگزين شده و به‌تدريج بافت آن را از بين مي‌برند و بيماري خطرناک و مهلکي به نام سيروز کبدي ايجاد مي‌کنند.

چرا ابتلاي انسان به اين دو نوع ويروس به‌دليل نداشتن آگاهي است؟
ويروس هپاتيت‌هاي B و C از فردي به فرد ديگر منتقل مي‌شود. اين ويروس‌ها در خون و ترشحات انسان زندگي مي‌کنند بنابراين با شناخت راه‌هاي انتقال و رعايت بهداشت مسير انتقالي مسدود مي‌شود.   انتقال هپاتيت از طريق سرنگ آلوده (در معتادان تزريقي) و همين‌طور خالکوبي، حجامت، تاتوکردن، سوراخ کردن گوش، خدمات دندان‌پزشکي آلوده، دريافت خون يا عضو اهدايي آلوده (قبل از سال 1375)، مادر آلوده به ويروس هپاتيت C به نوزادش (در موارد نادر)، تماس کارکنان پزشکي با خون آلوده به ويروس و از راه جنسي است.
ويروس در ترشحات مهبل، مايع مني و بزاق وجود دارد و بيماري در افرادي که داراي بي‌بندوباري‌هاي جنسي هستند، بيشتر ديده مي‌شود فراموش نکنيم اين ويروس از طريق دست دادن، روبوسي يا رفتن به استخر منتقل نمي‌شود اما با عطسه کردن فرد ناقل، ممکن است مقداري از بزاق وارد چشم فرد مقابل شود که در اين‌صورت احتمال آلوده شدن او به ويروس وجود دارد.

ويروس چه مدت می تواند در محيط بيرون زنده مي‌ماند؟
ويروس هپاتيت C در خون خشک‌شده به مدت 3 ماه و ويروس هپاتيت B در دماي منفي 20 درجه تا 15 سال و در دماي اتاق تا 6 ماه زنده مي‌ماند بنابراين اگر لباسي به خون آلوده آغشته شود، ابتدا بايد دستکش پوشيده و خون با آب سرد کاملا شسته شود سپس براي ضدعفوني کردن لباس يا هر شيء ديگر، از مواد ضدعفوني‌کننده مانند گلوتارآلدئيد يا فرمالين استفاده يا به مدت 3 تا 5 دقيقه در آب 100 درجه جوشانده شود.

آيا ورود ويروس هپاتيت به بدن علامتي هم دارد؟
ممکن است هيچ علامتي نداشته باشد ولي با ورود ويروس هپاتيت B، اغلب افراد بعد از يک هفته دوره نهفته بيماري دچار علائم خستگي، احساس کسالت، تب، درد عضلاني، بي‌اشتهايي و گاهي بثورات جلدي مي‌شوند که شباهت زيادي هم به نشانه‌هاي سرماخوردگي دارد.   زردي پوست، ادرار پررنگ و مدفوع کمرنگ از ديگر علائم هپاتيت B هستند اما هپاتيت C دوره نهفته طولاني‌تري دارد و بيشتر بيماران تا وقتي که دچار آسيب کبدي نشده‌اند، از وجود آن در بدن بي‌اطلاع‌اند.

چگونه مي‌توان در همان مراحل ابتدايي ويروس را شناسايي کرد؟
شناسايي ويروس با آزمايش خون امکانپذير است. البته هر کسي نبايد خواهان اين آزمايش باشد شرح حال بيمار و معاينه او نيز بايد مد نظر قرار گيرد. افرادي که معتاد تزريقي هستند يا علائمي که ذکر کرديم دارند و به طور کلي افراد مشکوک، بهتر است به پزشک مراجعه کنند.

تزريق واکسن مي‌تواند مصونيت ايجاد کند؟
بهترين راه مقابله با هپاتيت B و C پيشگيري و رعايت نکات بهداشتي است ولي تزريق واکسن در همه نوزادان و افراد در معرض خطر مانند کارکنان بهداشتي، مبتلايان به بيماري‌هايي که بايد خون دريافت کنند و افرادي که با بيمار مبتلا به هپاتيت زندگي مي‌کنند، بهترين راه مقابله با بيماري است. البته براي هپاتيت C واکسني ساخته نشده است.

آيا مي‌توان ويروس را در بدن از بين برد؟
گاهي ويروس تا آخر عمر نهفته و بدون علامت باقي مي‌ماند ولي نتايج تحقيقات انجام شده در ايران نشان مي‌دهد از هر 100 نفر ايراني مبتلا به هپاتيت B، ويروس از بدن يک نفر به دلايل ناشناخته پاک مي‌شود و2 تا 3 نفر هم طي چند سال دچار عود بيماري مي‌شوند.   تا وقتي ويروس غيرفعال است؛ درمان خاصي براي بيماران انجام نمي‌شود. داروها داراي عوارض جانبي و گرانقيمت هستند پس بايد وقتي مصرف شوند که پزشک آنها را براي بيمار تجويز کند.
در انتها باید خاطر نشان کرد که مبتلايان بايد براي بررسي وضعيت کبد هر 6 ماه به پزشک مراجعه و از نوشيدن مشروبات الکلي و استعمال سيگار پرهيز کنند و علاوه بر مراقبت از خود، مراقب اطرافيان نيز باشند و هميشه از وسايل شخصي خود مانند تيغ و حوله و... استفاده کنند. ناقلان هپاتيت مي‌توانند مانند مردم عادي جامعه زندگي کنند.   2017  




۱۶/۰۸/۱۳۹۳ - ۰۷:۱۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن