واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس از مراسم عاشورای حسینی در قم گزارش میدهد
این گنج پربها را ارزان نمیدهم
زائران و مجاوران حرم کریمه اهلبیت (س) در روز عاشورا در قالب هیئتهای عزاداری بر سر و سینه خود زدند و ارادت خود را به خاندان اهلبیت (س) نشان دادند.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، شهر یکپارچه سیاهپوش شده، آسمان تاب و قرار ندارد، بغضی گلوی آسمان را گرفته است، هر از گاهی اشک آسمان، شهر را سیراب میکند، ولی آسمان خودش نیز شرمنده است که در صحرای کربلا نتوانسته امام حسین (ع) و یارانش را سیراب کند. مراسمهای عزاداری و سوگواری سید و سالار شهیدان در مساجد، تکایا و حسینیههای استان هیاهویی به راه انداخته، عزاداریها در تاسوعا و عاشورای حسینی به اوج خودش رسیده است. به گفته حجتالاسلام محمد چهلاخترانی، رئیس شورای هیئتهای مذهبی استان قم 930 هیئت از روز هفتم محرم با حرکت دستههای خود با عزاداری باشکوهی ویژه سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) ارادت خود را به این امام همام نشان میدهند. سینهزنی مردم و عاشقان ولایت با آمدن ماه محرم مانند خونی در رگهای تکایا و حسینیهها جریان پیدا کرده و حیاتی دوباره به آنها بخشیده است. هرکس به قصدی در این عزاداریها شرکت میکند و با خروش در دستههای سینهزنی و عزاداری نوکری و ارادت خود را به شاه کربلا نشان میدهد. شهر را چه شده است، همگان در تب و تاب هستند؛ «باز این چه شورش است که در خلق عالم است» در شهر قم تجلی عملی پیدا کرده و مردم از این غم جانکاه بر سر و سینه خود میزنند.
عزاداران حسینی با طبل و زنجیر خود را به حرم کریمه اهلبیت (س) رساندند و با سینهزنی ارادت خود را نشان میدهند و به ندای حسین فاطمه (س) لبیک میگویند. تاسوعا یادآور زمزمههای عباس (ع) با مشکش است که از او تقاضای وفاداری و یاری دارند تا بتواند با مشک آبی در پیشگاه زهرای مرضیه (س) رو سفید باشد ... من وعده آب تو به اصغر دادم ای مشک نگاه کن تو به بالای سرم زهرا بنشسته آبرو داری کن مراجع تقلید قم نیز در سوگ پسر فاطمه (س) به عزاداری پرداخته و در بیوت آنها مراسم عزاداری برگزار میشود، بیوت آیات عظام صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی و سبحانی و جوادی آملی نیز پذیرای عزاداران حسینی هستند. آسمان گرفته، روز اشک، گریه و حزن و اندوه آلالله است، روزی است که امام حسین (ع) در میدان نبرد به چپ و راست نگاه کرد ولی کسی را مشاهده نکرد، همه اصحاب و یارانش در خون غلتیده و پیشانیهایشان به خاک ساییده شده بود. امروز پس از یکهزار و 400 سال مردم قم همصدا با همه ملت ایران بر سر و سینه خود میزنند و پا در رکاب آمدهاند و در دستههای یکپارچه به سینهزنی میپردازند تا به حضرت ولی عصر (عج) به مناسبت این واقعه که زمین و آسمان در سوگ آن میگرید، عرض تسلیت داشته باشند. چگونه زمین و زمان در چنین روزی آرام و قرار داشته باشد روزی که حسین فاطمه (س) در حالی که یار و یاوری نداشت، دلاورمردانه جنگید. هیئتهای عزاداری با عشق وارد حرم حضرت معصومه (س) میشوند و با نوحهخوانی و سینهزنی این مصیبت را به کریمه اهلبیت (س) تسلیت میگویند و در سوگ این حادثه بزرگ تاریخی بر سر و سینه خود میزنند. مردم عزادار قم با شور و خروش حسینی وارد حرم حضرت معصومه (س) میشوند و لحظه به لحظه شور هیئتهای عزاداری بیشتر میشود.
تجمعی از فارس، عرب، ترک و ... در روز عاشورا فریاد «لبیک یا حسین» را سر میدهند که پاسخ «هل من ناصر ینصرنی» امام حسین (ع) در صحنه کربلاست و اینگونه در عزا و ماتم ابا عبداللهالحسین (ع) خود را شریک میدانند. حضرت زینب (س) در تحمل سوگ عاشورا تنها نیست و عزاداران آمدهاند تسلا و مرهمی بر دل داغدیده زینب کبری (س) باشند؛ چشمانی که نظارهگر تشنگی کودکان کربلا بود و کاری از دستش برنمیآمد و پرواز علیاصغر (ع) و حسینش را مشاهده کرد اما همچون سروی استوار ماند. هیئت محله سیدان نیز برای عرض تسلیت و عزاداری به حرم کریمه اهلبیت (ع) وارد شدند و سادات این هیئت در غم سالار شهیدان بر سر و سینه خود زدند و بر معنویت حرم کریمه اهلبیت (س) افزودند. هر چه ظهر عاشورا نزدیکتر، شوق شهادت در چهره ابا عبداللهالحسین (ع) نمایانتر میشد و امروز هم هیئتها و دستههای عزاداری با نزدیک شدن به ظهر عاشورا با سینهزنی و گریه غم خود را از این مصیبت عظیم بیشتر نشان میدهند. هدف سیدالشهدا (ع) مبارزه با ظلم بود، تقارن عاشورای امسال با 13 آبان بیارتباط نیست؛ مردم قم نیز پس از اقامه نماز ظهر عاشورا در اجتماعی باشکوه انزجار خود را از یزیدیان زمان ابراز میدارند. در پاسخ به عشق و ارادت زائران و مجاوران حرم کریمه اهلبیت (س) تنها میتوان بیان کرد که «مهر تو را به عالم امکان نمیدهم/این گنج پربهاست و ارزان نمیدهم». انتهای پیام/78003/م40
93/08/13 - 12:08
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]