تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اگر پنج خصلت نبود، همه مردم جزوِ صالحان مى شدند: قانع بودن به نادانى، حرص به دنيا، بخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827520825




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گنجشک و جبرئیل و ماه به روایت آه/معنای حقیقی سلوک عاشورایی چیست؟ -


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: کتابخانه محرم:
گنجشک و جبرئیل و ماه به روایت آه/معنای حقیقی سلوک عاشورایی چیست؟

کتابخانه محرم


خوانش داستان «ماه به روایت آه» و مجموعه شعر «گنجشک و جبرئیل» در کنار روایت مرحوم آیت‌الله مجتبی تهرانی از سلوک عاشورایی پیشنهاد مطالعه برای هفتمین روز از ماه محرم است. به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با هفتمین روز از ماه محرم خبرگزاری مهر ششمین بسته پیشنهادی خود برای مطالعه را ارائه می‌کند. این بسته پیشنهادی گلچینی است از میان آثار متعدد داستانی و پژوهشی نوشته و منتشر شده در ایران است که به موضوع واقعه عاشورا می‌پردازد و بدیهی است که انتخاب یک اثر در آن به معنی نفی سایر آثار نیست.داستان:
ماه به روایت آهداستان ماه به روایت آه را ابوالفضل زرویی نصرآباد شاعر و طنز نویس نامدار ایرانی نوشت تا نخستین کار جدی خود را که در فضایی غیر طنز نوشته و در آن برای نخستین بار در ادبیات فارسی، داستانی درباره فراز‌های زندگی حضرت عباس(ع) از تولید تا پیش از واقعه عاشورا را روایت می‌کند.زرویی در این کتاب و در قالب دوازه فصل از زبان دوازده راوی سعی کرده تا زوایای ناپیدا از زندگی قمر بنی‌هاشم را تا پیش از شهادت در روز عاشورا به تصویر بکشد که این شخصیت‌ها به ترتیب شامل مسلم‌ بن عقیل، ام البنین، عبدالله بن ابی محل، کزمان، لبابه، حضرت زینب (س)، زید بازرگان، شبث بن ربعی، ام کلثوم، امام حسین(ع)، سرجون و عبیدالله بن عباس بن علی می‌شوند.
کتاب عاشورایی
زرویی برای تالیف این کتاب به بیش از ۶۰ منبع پژوهشی تالیف شده در ارتباط با زندگانی حضرت عباس (ع) رجوع کرده است و به گفته خود سعی می‌کند از میان استنادات تاریخ آنانی را که از اعتبار و مقبولیت بیشتری در میان راویان برخوردار بوده‌اند، بهره ببرد.بخشی از فصل حسین (سلام بر او) از این کتاب را در ادامه می‌خوانیم:کجاست برادرم؟ کجاست یاورم؟ کجاست عباس؟امروز پیش از همه، اجازه نبرد خواستی. گفتم: عباسم! اذا مضیت تفرق عسکری... اگر از دستم بروی، سپاهم از هم می‌گسلد.نورچشمم علی‌اکبر، یادگار برادرم قاسم، تمام یاران، برادران، برادرزادگان و خواهرزادگانمان را پیش تو فرستادم. عزیزترینم! تا تو بودی امید و رغبت و انگیزه حیات هم بود...آنگاه که همه رفتند با چشمانی اشکبار و لحنی ملتمسانه آمدی که: «مولای من! به خدا که جگرم از داغ رفتگان می‌سوزد و زندگی را بی‌اینان خوش نمی‌دارم. آقای غریب و بی‌کسم، بگذار بجنگم!»بگذارم بجنگی؟ تو آخرین امید و عزیزترین کس حسینی. تو ماه خاندان بنی‌هاشمی. تو جگربند و تکیه‌گاه منی. اگر گزندی به وجود نازنینت برسد چه؟ اگر زنان و اطفال خیمه‌گاه خبردار شوند که به تو چشم زخمی رسیده، بند دل و رشته امیدشان پاره می‌شود... نه برادرم، نه امیدم، نه... جنگ نه، اما کودکان تشنه‌اند. اگر می‌توانی، تنها قدری آب...آه، آه، آه...عباسم! آیا در خوابی که امید بیداریت را داشته باشم. بر من دشوار است که تو را به زمین تفته غرقه به خون بنگرم.الان انکسر ظهری و قلت حیلتی و شمت بی عدوی.حال، کمرم شکست و رشته تدبیرم گسست و دشمنم به زبان شماتت در بست ...شعر:
گنجشک و جبرئیلاین مجموعه شعر شامل سروده‌های سپید مرحوم سید حسن حسینی، شاعر برجسته انقلاب اسلامی است که همگی با مضمون محرم و عاشورا سروده شده است و در زمان انتشار خود در سال ۱۳۶۴، نخستین دفتر شعر سپید عاشورایی ادبیات انقلاب به شمار می‌رفت.شعرهاى نو، تخیل و احساس قوى، مضامین و تعابیر تازه، موسیقى بیرونى و درونى مناسب با ساختار شعر، و انسجام عناصر شعرى از جمله عوامل موفقیت این مجموعه و نفوذش بر مخاطب محسوب می‌شود. حسینى در این مجموعه كوشیده است با نگاهى تازه به شعر مذهبى، فضایى نو ترسیم كند و از شعارزدگى رایج در حوزه شعر مذهبى دورى جوید.
کتاب عاشورایی
یکی از سروده‌های حسینی در این کتاب و در وصف حضرت عباس(ع) به ای شرح است:تو آن راز رشیدی که روزی فراتبر لبت آوردو ساعتی بعددر باران متواتر پولادبریده بریدهافشا شدیو بادتو را با مشام خیمه گاهدر میان نهادو انتظار در بهت کودکانه ی حرمطولانی شدتو آن راز رشیدیکه روزی فراتبر لبت آوردو کنار درک توکوه از کمر شکست.پژوهش:
سلوک عاشوراییاین مجموعه کتاب شامل‌‌ مباحث آیت الله مجتبی تهرانی درباره عاشوراست که با عنوان «سلوک عاشورایی» در چهار دفتر «تعاون و همیاری، امر به معروف و نهی از منکر، هجرت و مجاهدت و دین و دینداری» منتشر شده است.آیت الله مجتبی تهرانی در این کتاب‌ها با مروری بر کلمات و جملات امام حسین (ع) در مسیر حرکت از مدینه به کربلا، چارچوبی از اهداف و ابعاد قیام ایشان را با تکیه بر منابع و معارف اسلامی مانند قرآن کریم و روایات اهل‌‌بیت (ع) بیان می‌کند.
کتاب عاشورایی
شیوه‌‌ علمی مباحث این کتاب را می‌توان «تفسیر روایت به آیات و روایات» دانست که در آن جملات کلیدی امام حسین(ع) مبنای «تئوری‌‌پردازی علمی» قرار گرفته و سپس به کمک آیاتی از قرآن کریم و سایر روایات اهل‌‌بیت(ع) تشریح می‌‌شود.بیان این کتاب به شکلی است که در آن مخاطب، در خلال این مباحث ضمن دست‌‌یابی به فهمی عمیق‌‌تر و دقیق‌‌تر از کلمات و جملات امام حسین(ع)، متوجه می‌‌شود که هر یک از اهداف قیام عاشورا را می‌‌توان از ابعاد گوناگون فقهی، سیاسی، اجتماعی، اخلاقی و عرفانی مورد بررسی قرار داد.مقتل:
مقتل الحسین(ع) در میان مقاتلی که پیرامون ماجرای کربلا نوشته شده کمتر مقتلی را می‌توان یافت که با نگاه نقادانه یک فقیه نوشته شده باشد و همین نکته «مقتل الحسین(ع) » نوشته عبدالرزاق الموسوی المقرم را که به «مقتل مقرم» شهرت دارد، تمایز بخشیده است. مرحوم مقرم مقتلی در مقتل خود تلاش کرده تا ماجرای عاشورا را با نگاهی فقهی تحلیل کند و برای همین منظور از مسئله خروج امام (ع) با وجود علم به شهادت و تعارض ظاهری آن با حرمت القاء نفس در هلاک و چرایی استحباب تباکی تا تعرض به مسائلی حاشیه‌ای را در این کتاب مورد توجه قرار داده است.
کتاب عاشورایی
اما یکی از مهم‌ترین نکات در این مقتل، بخش نخست آن است، مرحوم مقرم به عادت دیگر مقتل‌نویسان دو بخش از کتاب خود را به حوادث کربلا و مقدمات پیش از آن و حوادث پس از واقعه شهادت اختصاص داده، اما در بخش نخستین کتاب به تفصیل به شرح مسائل تاریخی، کلامی و معرفتی مانند نگاه اهل سنت به یزید و ماجرای کربلا، خاستگاه و آثار قیام سید الشهدا (ع)، فضیلت زیارت، گریه و تربت کربلا و مسائلی از این دست پرداخته است.در بخش روایی کتاب نیز داستان از جانشینی یزید و خروج امام (ع) از مدینه شروع و به ورود اسرا به مدینه پایان می‌پذیرد. مولف در تمام این روایت، روند داستانی را حفظ کرده و در پاورقی‌های بسیاری که بر کتاب نوشته به منابع گسترده مورد رجوع خود اشاره کرده و بسیاری از نقل‌ها را در همان پاورقی‌ها به نقد کشیده است.



شنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن