تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، بى شرم، كودن، چاپلوس و بدبخت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843322748




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دبیرستان فیروز بهرام | معرفی جاذبه های گردشگری ایران


واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: دبیرستان فیروز بهرام (تاسیس ۱۳۱۱ خورشیدی) یکی از دبیرستان‌های قدیمی و زرتشتی شهر تهران واقع درخیابان میرزا کوچک خان است و به یادگار فیروز بهرامجی بیکاجی، فیروز بهرام نام گرفته‌است. از مشاهیر این دبیرستان می‌توان به افراد زیر اشاره کرد: سیّد حسین نصر (ریاست دانشگاه شریف) پرویز شهریاری (ریاضی دان و از چهره های ماندگار) عزّت الله نگهبان کمال الدین جناب(فیزیکدان) حسن‌علی منصور (نخست‌وزیردوران پهلوی) جواد منصور هوشنگ نهاوندی (وزیر علوم و ریاست دانشگاه تهران در دوران پهلوی) ایرج افشار (ریاست کتابخانه ملی ایران و مرکز اسناد دانشگاه تهران) ابراهیم ویکتوری (پژوهشگر فضایی، نویسنده ) هژبر یزدانی (سرمایه دار مشهور در دوران پهلوی ) بوذرجمهر مهر (پزشک و نماینده مجلس) احمد شاملو(شاعر) محمد نوری (خواننده) مسعود برزین (روزنامه نگار و رئیس سابق رادیو و تلویزیون ملی ایران)
بیژن جلالی (شاعر)
سروش حبیبی (مترجم)
مهرداد بهار (نویسنده و پژوهشگر) پیشینه دبیرستان فیروز بهرام از دهش رادمنش بهرامجی بیکاجی به یادگار از فرزندش فیروز که در آغاز شهریور ۱۲۷۴هجری خورشیدی (۱۸۹۵ میلادی) در هندوستان زاییده شده و در هشتم دیماه ۱۲۹۴ (۱۹۱۵) جهان را بدرود گفته‌است بنام دبیرستان فیروز بهرام نامگذاری گردید. این دبیرستان در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۱۱ خورشیدی بر روی زمین انجمن زرتشتیان پایه گذارده شد و به سرپرستی نیک اندیش اردشیر کیامنش و به رهنمونی و دستیاری ارباب کیخسرو شاهرخ آغاز و انجام و در دوم دی‌ماه همان سال گشایش یافت. به هنگام ورود به ساختمان دبیرستان، سنگ مرمرینی که در سینه دیوار جای گرفته است، توجه را جلب می‌کند. این سنگ به طول تقریبی ۱/۵ متر و عرض ۱متر است و در آن متن زیر با خط نستعلیق حک شده است: اهورا این دبیرستان که از دهش رادمنش بهرام‌جی بیکاجی بیادگارِ فرزند روانشادش فیروز که در آغاز شهریور ۱۲۷۴ خورشیدی برابر ۲۲ آگست ۱۸۹۵ میلادی در بمبئی زاییده شده و در هشتم دیماه ۱۲۹۴ برابر با ۲۹ دسامبر ۱۹۱۵ جهان را بدرود گفته است، بنام دبیرستان فیروز بهرام در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۱۱ خورشیدی بر روی زمین انجمن زرتشتیان پایه‌گذارده شده و بسرپرستی نیک اندیش اردشیر کیامنش ساخته و به رهنموني و دستياري اين بنده آغاز و انجام و در دوم ديماه ۱۳۱۱ خورشيدي گشايش یافته‌ برای برخورداری نونهالان و پاس و پایندگی جاویدانی به انجمن زرتشتیان تهران برگزار شد. معماری طرح این مدرسه از جعفرخان معمارباشی است که از اسلوب‌های هخامنشی استفاده کرده است. معماری این اثر همچون کاخ شهربانی و سردر باغ ملی تلفیقی از معماری اروپایی و معماری کهن ایرانی است.
بازسازی در سال ۱۳۷۵ خورشیدی این دبیرستان با یاری ارباب فریدون و ارباب مهربان زرتشی ، و با همت آقای رستم فرخنده و همیاری انجمن زرتشتیان تهران ، زیر نظر سازمان میراث فرهنگی کشور به طور کامل بازسازی شد.
جشن هشتاد سالگی در ۷ دی ماه۱۳۹۱، جشن هشتاد سالگی بنیان گذاری فیروز بهرام در تالار این دبیرستان برگزار شد.در این جشن تعداد زیادی از مدیران ،استادها،کارمندان، دانش آموختگان پیشین و دانش آموزان این دبیرستان حضور داشتند.
امکانات در حال حاضر این دبیرستان مجهز به کتابخانه، تالار گردهمایی، آزمایشگاههای فیزیک و شیمی، سیستم های صوتی،تصویری و کامپیوتری پیشرفته است.کارگاه رایانه آن در سال ۱۳۹۲ بازسازی و بازگشایی شد. کتابخانه:کتابخانه فیروزبهرام حدود ۲۵۰۰ جلد کتاب دارد و موضوعات گوناگونی چون علوم ریاضی و فیزیک ، ادبیات ،فلسفه ، هنر و رمان را شامل میشود.قسمتی در این کتابخانه به نگهداری نشریات داخلی منتشر شده در دبیرستان ، پایان نامه و تحقیقات دانشجویان رشته های معماری و مرمت آثار تاریخی با موضوع دبیرستان فیروزبهرام اختصاص داده شده است. این کتابخانه در سال ۱۳۷۷ با دهش مهربان و گلی فرهنگی و بنامگه روانشاد مهربان رستم فرهنگی بازگشایی شد.
دبیرستان فیروز بهرام

دبیرستان فیروز بهرام

دبیرستان فیروز بهرام

دبیرستان فیروز بهرام






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سیری در ایران]
[مشاهده در: www.seeiran.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن