تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860389346
![نمایش مجدد: دلایل قابل لمس نبودن رشد اقتصادی در زندگی مردم چیست؟ refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
دلایل قابل لمس نبودن رشد اقتصادی در زندگی مردم چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دلایل قابل لمس نبودن رشد اقتصادی در زندگی مردم چیست؟
یک دکتری اقتصاد معتقد است: اگر رشد اقتصادی اخیر را مردم لمس نکردند به این دلیل است که رشد اقتصادی در بخشهایی صورت گرفته است که با زندگی مردم ارتباط مستقیم نداشته است، به همین دلیل است که مردم این رشد را احساس نمی کنند.
آفتاب: دکتر علیرضا شکیبایی در گفتوگو با ایسنا، با تشریح دو تئوری رشد متوازن و رشد نامتوازن در بحث رشد اقتصادی گفت: رشد متوازن؛ رشدی است که همه بخش ها با یک نگاه حرکت و رشد می کنند. تغییراتی که در این رشد اتفاق می افتد، ملموس و همه مردم درکش میکنند. اما در رشد نامتوازن، یک حوزهای از اقتصاد به حرکت در می آید و انتظار می رود، در آینده، بخش های دیگر را بطور غیر مستقیم به حرکت در آورد و رونق ایجاد کند.
دولت گذشته و دولت جدید؛ انتخاب دو راهبرد کاملا متفاوت با یکدیگر
وی افزود: هنوز زود و سخت است در زمینه رشد اقتصادی ایجاد شده از سوی دولت قضاوت کرد.
شکیبایی تصریح کرد: دولت گذشته؛ برای رشد اقتصادی، دست به یکسری اصلاح ساختارها زد. چون اصلاح ساختاری بود، آن تغییرات در همه بخش ها احساس می شد و همه مردم آن را درک می کردند. اما دولت جدید؛ بیشتر روی صنایع بزرگ مثل پتروشیمی ها و خودروسازی ها تمرکز پیدا کرده است و از طریق آنها می خواهد رشد اقتصادی را به سایر بخش ها سرایت دهد پس چون به طور غیر مستقیم می خواهد تاثیر بگذارد، خیلی زود این تغییرات احساس نخواهد شد.
این عضو هیئا علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: در دولت گذشته؛ بخش مسکن به عنوان یک بخش پیشرو انتخاب شد و در کنار سایر بخش های اقتصادی وظیفه رشد اقتصادی را به عهده گرفت. اما دولت جدید اعلام کرد آن روش، روش مناسبی نبوده و باید تجدید نظر شود.
وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید معتقد است باید در بخش مسکن تجدید نظر کرد و همین امر سبب شد بطور طبیعی یک رکودی را به بخش مسکن وارد کند. از طرفی چون این بخش با سایر بخش ها ارتباط دارد، شاید نزدیک به 1000 فعالیت اقتصادی را درگیر خود کرد، پس وقتی چشم انداز رکود در بخش مسکن پدیدار شد. بخشهای مرتبط با بخش مسکن، خود به خود وارد رکود شدند و به همین علت، شاید این تغییرات رشد اقتصادی، برای مردم ملموس نیست.
شکیبایی در ادامه تصریح کرد: بخش هایی هستند که تاثیر اقتصادی زیادی دارند، ولی اشتغال زا نیستند. اما در مقابل بخشهایی وجود دارند که می توانند تاثیر کمی در رشد اقتصادی داشته باشند، ولی اشتغال زا هستند. دولت گذشته و دولت جدید، دو راهبرد متفاوت انتخاب کردند. به همین علت این رشد اقتصادی برای مردم محسوس نیست و مردم آن را لمس نمی کنند.
درآمد قابل تصرف مردم به شدت کاهش پیدا کرده است
این دانشیار دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به اینکه، عرضه، تولید و تقاضا از عوامل رشد اقتصادی است گفت: اگر توان تولید، بالا رود اما تقاضا بالا نرود، رشد اتفاق نمی افتد. با توجه به مجموعه سیاستهایی از جمله هدفمندی یارانه ها، بیمه، مالیات، قیمت آب، برق، تلفن و ... که در کشور اتفاق افتاد، متاسفانه دولت متوجه آن نیست که درآمد قابل تصرف مردم، (یعنی درآمدی که مردم خودشان اختیار دارند در موردش تصمیم بگیرند و خرید بکنند) به شدت کاهش پیدا کرده است. ممکن است درآمد مردم کاهش پیدا نکرده باشد، ولی درآمد قابل تصرف مردم کاهش پیدا کرده است و دولت باید به این موضوع توجه ویژه کند.
وی در ادامه توضیح داد: شما از درآمد اولیه خودتان، به طور معمول پولی را صرف برق، بنزین، گاز، آب، تلفن، بیمه، بیمه اتومبیل می کنید که در مجموع، یک رقم قابل توجهی است، که معمولا این پرداخت به بخش های دولتی و یا شبه دولتی است در نتیجه این پول در جیب مردم نیست و مردم قدرت خریدشان کاهش پیدا می کند.
شکیبایی افزود: متاسفانه هنوز بخشهایی از اقتصاد که رشد و رونقشان وابسته به طرف تقاضاست، (یعنی باید تقاضا ایجاد شود تا رونق ایجاد کند) اتفاق نیفتاده و مردم آن را لمس نمی کنند. دولت باید یک فکری کند تا این درآمد قابل تصرف که به شدت کاهش پیدا کرده را جبران و تقاضا ایجاد کند.
این دکتری اقتصاد با بیان اینکه، در دنیا این تئوری وجود دارد که مشکل رشد اقتصادی طرف عرضه اقتصاد نیست تصریح کرد: در ایران ظرفیتهای زیادی در زمینه اقتصادی بوجود آمده است که نشان می دهد مشکل، طرف عرضه اقتصاد نیست. بلکه مشکل، طرف تقاضای اقتصاد است. در هر کشوری، تقاضا کاهش پیدا کند، رشد و رونق نیز کاهش پیدا می کند.
شکیبایی معتقد است: نگاه دولت، همان نگاه گذشته است. مشکل را طرف عرضه می داند. به نظر دولت اگر چرخ تولید راه بیفتد، اقتصاد رونق پیدا می کند. این یک طرف قضیه است، ولی باید به طرف تقاضا نیز توجه کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه، باید برای خارج شدن از رکود، یک تجدید نظر در سیاستهای اقتصادی انجام شود ادامه داد: مردم به تقاضا و خریدهایشان نگاه می کنند. تقریبا سطح قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده است، درآمد قابل تصرف مردم با درآمد سرانه شان اختلاف خیلی زیادی پیدا کرده است در نتیجه این رشد اقتصادی و خروج از رکود را هیچوقت احساس نخواهند کرد.
بهترین راه؛ شرایط انبساطی یا انقباضی است؟
وی با بیان اینکه، دولت باید سیاستهای طرف تقاضای اقتصاد را اجرا کند و در شرایط رکودی، شرایط انبساط پولی یا مالی را پیشنهاد کند، تاکید کرد: متاسفانه در یک سال اخیر، سیستم بانکی و بانک مرکزی به سمت شرایط انقباضی رفته اند تا به سمت شرایط انبساطی و این یک اشتباه بزرگ است
شکیبایی تصریح کرد: نرخ بهره بانک ها بالا است. این یک نوع روش انقباض کردن اقتصاد است و صنایع و بنگاههای اقتصادی شدیدا مشکل نقدینگی و تامین مالی دارند. نمی توانند با این نرخ های بهره منابع مالی خود را تامین کنند پس نقدینگی و چرخشان نمی چرخد و در نتیجه باید بانکها سیاست انبساطی را اجرا کنند.
این دکتری اقتصاد گفت: دولت باید سیاستهای انبساطی را در شرایط رکود تجربه کند و از آن نترسد بلکه با مدیریت، اقتصاد را به رونق در بیاورد.
این دانشیار دانشگاه گفت: اقتصاد پول، سیاستهای پولی و منابع بانکی همانند خونی در رگهای بدن یک انسان هستند پس اگر این رگ را قطع کنید و سپس وصلش کنید، دیگر آن آسیبی که باید بزند زده است. اکنون جریان منابع به نظر می رسد فقط در اختیار صنایع بزرگ و بانکها است. صنایع کوچک که کارآفرین و اشتغال آفرین هستند و بیشتر تغییراتشان در زندگی مردم محسوس تر است اکنون در مضیقه هستند. با این سیستم بانکی و سیاستهای بانکی نمی توانند خودشان را اداره کنند و تاثیرشان در اقتصاد و زندگی مردم می گذارند، که باید تجدید نظر شود.
سیاستهای بانکی، سریعا تغییر پیدا کند
وی در ادامه تاکید کرد: سیاستهای بانکی، حداقل در کوتاه مدت باید سریعا تغییر پیدا کند. متاسفانه سیستم بانکی مقاومت می کند و فعلا کوتاه نمی آید. چون منافع بانکیشان در خطر است. باید ساختار بانکی تغییر پیدا کند. همان چیزی که در دنیا اتفاق می افتد، نرخ های بهره و سودهای بانکی را در حدی تعیین کنند که چرخ اقتصاد بچرخد.
شکیبایی افزود: امروز برای یک فعال اقتصاد سالم، هیچ توجیه اقتصادی ندارد که از تسهیلات بانکی استفاده کند به غیر از اینکه، آن فعال اقتصادی، انحصارگر باشد. اگر انحصار گر نباشد، به هیچ وجه نمی تواند از این منابع استفاده کند. وقتی از منابع بانکی نتوانست استفاده کند، مثل آن خونی است که به بدنش نرسیده است. به صورت موج وار روی سایر بخشهای دیگر(روی تقاضا، اشتغال ودرآمد قابل تصرف)، اثر می گذارد. در نتیجه اقتصاد ملموس نیست. لمس اقتصاد برای مردم و تغییراتی که اتفاق افتاده قابل درک نیست.
کم شدن نقدینگی
این استاد اقتصاد دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: کم یا زیاد شدن نقدینگی، بستگی به شرایط اقتصادی دارد. مدیریت نقدینگی مهم است، اگر نقدینگی به سمت دلالی، خرید سکه، خرید ارز و این نوع موارد برود، این نقدینگی یک مقدار خطرناک است. اما اگر نقدینگی در شرایط سالم خودش باشد نه ترس از اینکه، نقدینگی برود در بخش مسکن یا دلالی و در بخش زمین، طلا و ارز نقدینگی را از بنگاههای اقتصادی دریغ بکنید، دچار خود کنترلی شدهاید که عواقب آن برای اقتصاد مفید نیست.
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
دلایل قابل لمس نبودن رشد اقتصادی اخیر در زندگی مردم
پنجشنبه ۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۵ یک دکتری اقتصاد معتقد است اگر رشد اقتصادی اخیر را مردم لمس نکردند به این دلیل است که رشد اقتصادی در بخشهایی صورت گرفته است که با زندگی مردم ارتباط مستقیم نداشته است به همین دلیل است که مردم این رشد را احساس نمی کنند دکتر علیرضا شکیبایی در گفتوگو باچرا مردم رشد اقتصادی اخیررا لمس نکردند؟
چرا مردم رشد اقتصادی اخیررا لمس نکردند یک دکتری اقتصاد معتقد است اگر رشد اقتصادی اخیر را مردم لمس نکردند به این دلیل است که رشد اقتصادی در بخشهایی صورت گرفته است که با زندگی مردم ارتباط مستقیم نداشته است به همین دلیل است که مردم این رشد را احساس نمی کنند به این مطلب امتیاز دهآگاهی کم مردم را یکی از عوامل اسلامی نبودن سبک زندگی مردم
آگاهی کم مردم را یکی از عوامل اسلامی نبودن سبک زندگی مردم خبرگزاری پانا عضو کارگروه روانشناسی شورای تحول و ارتقای علوم انسانی شورای عالی انقلاب فرهنگی آگاهی کم مردم را یکی از عوامل اسلامی نبودن سبک زندگی مردم دانست و گفت سوء رفتار برخی از الگوهای جامعه یکی از عوامل دور بودن جامرشد اقتصادی بالای 7 درصد راهکار مقابله با تحریمها
یک کارشناس اقتصادی معتقد است رشد اقتصادی بالای 7 درصد راهکار مقابله با تحریمها محمدباقر صوری گفت در شرایط رشد اقتصادی بالای 7 درصد و بهرهوری حداقل 3 درصد می توانیم در برابر تحریمها عدم خرید نفت مشکلات نقل و انتقالات پول و آثار رشد منفی سالهای گذشته مقابله کنیم محمدبنگاهی متفاوت به رشد اقتصادی بهار/ ابهام زدایی از یک رشد قابل دفاع در اقتصاد
نگاهی متفاوت به رشد اقتصادی بهار ابهام زدایی از یک رشد قابل دفاع در اقتصاد اقتصاد > اقتصاد کلان - اعلام رقم رشد4 6 درصدی توسط بانک مرکزی به عنوان برآورد اولیه و مقدماتی از نرخ رشد اقتصادی فصل نخست سال 1393 طیفی از واکنشها و انتقادات را به دنبال داشت سعید مسگری امدیرکل اطلاعات آذربایجانشرقی مطرح کرد از دستگیری افراد آلوده به مسائل اقتصادی تا تدارک زندگی با آرامش و راحت
مدیرکل اطلاعات آذربایجانشرقی مطرح کرداز دستگیری افراد آلوده به مسائل اقتصادی تا تدارک زندگی با آرامش و راحت برای مردمتدارک زندگی با آرامش و راحت برای مردم دستگیری افراد آلوده به مسائل اقتصادی و رشوه و از جمله مواردی بود که مدیرکل اطلاعات آذربایجانشرقی مطرح کرد به گزارش خبنماینده مردم زنجان و طارم در مجلس: رشد اقتصادی متوازن تنها از طریق توجه به روستاها میسر است
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس رشد اقتصادی متوازن تنها از طریق توجه به روستاها میسر استنماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیاست غلط دولتها در زمینه توسعه ناتوازن گفت رشد اقتصادی متوازن تنها از طریق توجه به روستاها میسر است به گزارش خبرگزاری فارس از زهدف دشمن فشار اقتصادی بر مردم و دولت است
چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۱ رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با رئیس و اعضاء کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی دیدار کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در نشست با رئیس و اعضاء کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامیدوارم شرمنده مردم بوشهر و تنگستان نشویم سرخاب: مربیگری مقابل پرسپولیس برایم افتخار است
امیدوارم شرمنده مردم بوشهر و تنگستان نشویمسرخاب مربیگری مقابل پرسپولیس برایم افتخار استسرمربی تیم فوتبال کارگربنه گز بوشهر گفت مربیگری مقابل پرسپولیس برایم افتخار است به گزارش خبرگزاری فارس عباس سرخاب در نشست خبری پیش از بازی با پرسپولیس در جام حذفی گفت خوشحالم که با تیم روستشکیل کمیتههای دفاع مردمی در فلسطین در مقابل شهرکنشینان اسرائیلی
تشکیل کمیتههای دفاع مردمی در فلسطین در مقابل شهرکنشینان اسرائیلینخستوزیر دولت توافق ملی فلسطین از مردم خواسته است تا در مقابل حملات شهرک نشینان صهیونیستی کمیتههای دفاع مردمی تشکیل دهند به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس رامی الحمدالله نخستوزیر دولت توافق ملی فلسطین اصندوق بین المللی پول اعلام کرد پیش بینی رشد اقتصادی منفی 2.7 درصدی عراق در 2014
صندوق بین المللی پول اعلام کردپیش بینی رشد اقتصادی منفی 2 7 درصدی عراق در 2014صندوق بین المللی پول اعلام کرد اقتصاد عراق در سال جاری برای اولین بار از سال 2003 رشد منفی ۲ ۷ درصد را تجربه خواهد کرد به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز صندوق بین الملنماینده مردم دشتستان در مجلس: کمبود معلم و تعطیلی برخی مدارس از دلایل استیضاح وزیر آموزش و پرورش است
نماینده مردم دشتستان در مجلس کمبود معلم و تعطیلی برخی مدارس از دلایل استیضاح وزیر آموزش و پرورش استنماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی گفت کمبود معلم و تعطیلی برخی مدارس از دلایل استیضاح وزیر آموزش و پرورش است به گزارش خبرگزاری فارس از دشتستان حجتالاسلام سیدمهدی موسوینایران بالاخره از رکود اقتصادی عبور کرد؟/ رشد اقتصادی و چگونگی محاسبه آن
ایران بالاخره از رکود اقتصادی عبور کرد رشد اقتصادی و چگونگی محاسبه آن بر اساس گزارش بانک مرکزی و بر اساس محاسبات اولیه اداره حسابهای اقتصادی این بانک در سهماهه نخست سال ۱۳۹۳ تولید ناخالص داخلی کشور به قیمتهای ثابت سال 1383 به ۴۸۰۴۹۱ میلیارد ریال رسید که این مقداررشد4 6 درصدمدیرکل حمل و نقل و پایانههای گیلان: حمل و نقل پویا موجب تحقق رشد اقتصادی گیلان است
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای گیلان حمل و نقل پویا موجب تحقق رشد اقتصادی گیلان استمدیرکل حمل و نقل و پایانههای گیلان گفت حمل و نقل پویا و فعال موجب تحقق رشد اقتصادی گیلان است به گزارش خبرگزاری فارس از رشت ناصر آل محمدی بعد از ظهر امروز در نشست نقش حمل و نقل در توسعه استان اظتصویری کمتر دیده شده از چارلی چاپلین در مقابل مردم نیویورک
تصویری کمتر دیده شده از چارلی چاپلین در مقابل مردم نیویورک تصویری کمتر دیده شده از چارلی چاپلین در مقابل مردم نیویورک در سال 1918 تصویری کمتر دیده شده از چارلی چاپلین در مقابل مردم نیویورک در سال 1918مشرق نیوزمطالب مرتبط عکس جالب از چارلی چاپلین که تا به حال ندیده اید دختر چارلیکارشناس مسائل اقتصادی: نرخ اعلام شده رشد اقتصادی اغراق آمیز است/ 50 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم/ لایحه
کارشناس مسائل اقتصادی نرخ اعلام شده رشد اقتصادی اغراق آمیز است 50 هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم لایحه خروج از رکود تورم زاستعضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان گفت تا زمانی که بودجه دولت دچار کسری واقعی است برنامه ریزی برای عدم وابسته شدن به نفت امکان پذیر نخواهد بود هوشنگ شجرمردم وزارت اطلاعات را حافظ منافع خود می دانند/ موضوعات اقتصادی در دستور کار وزارت اطلاعات
استانها مرکز البرز آیت الله حسینی همدانی مردم وزارت اطلاعات را حافظ منافع خود می دانند موضوعات اقتصادی در دستور کار وزارت اطلاعات کرج - خبرگزاری مهر نماینده ولی فقیه در استان البرز با اشاره به فعالیت سربازان گمنام در وزارت اطلاعات گفت مردم در ارائه اطلاعات به این وزارتخان-
گوناگون
پربازدیدترینها