واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان مطرح کرد
لزوم اهمیت آمادهسازی مردم برای مقابله با بحرانها
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در اطراف ما همیشه تهدیداتی وجود دارد که نحوه آمادهسازی مردم برای مقابله با این تهدیدات از اهمیت زیادی برخوردار است.
![خبرگزاری فارس: لزوم اهمیت آمادهسازی مردم برای مقابله با بحرانها خبرگزاری فارس: لزوم اهمیت آمادهسازی مردم برای مقابله با بحرانها](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/08/03/13930803000545_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، رشید رمضانزاده ظهر امروز در همایش زیست محیطی پدافند غیرعامل در سنندج با بیان اینکه واکنش جدی و صحیح در یک شرایط غیرعادی اهمیت زیادی دارد، اظهار کرد: در طول تاریخ کشورهای مختلفی برای مقابله با دشمنان و یا از بین بردن جوامع دیگر از روشهای گوناگونی استفاده میکردند. رمضانزاده افزود: در گذشته جنگ قدرت میان کشورهایی برقرار بود که به توانایی ساخت و ذخیره بمب اتم دست یافته بودند، اما امروزه تلاش برای نابودی جمعیت زیادی از انسانها با سر و صدای بسیار و بر جای گذاشتن تصاویر ضدبشری مشابه آنچه آمریکاییها در هیروشیما و ناکازاکی، از خود برجای گذاشتند دیگر مورد توجه نیست. وی با بیان اینکه کماکان تلاش برای نابودی بشریت در اولویت برنامههای دفاعی قدرتهای بزرگ قرار دارد و اقدامات مختلفی برای دستیابی به این قدرت از سوی آنها طراحی و اجرا میشود، گفت: ویروس و میکروبهای بیماریزا به عنوان یک سلاح برای از بین بردن جمعیت انسانی و ضربه وارد کردن به اقتصاد یک جامعه در کشورهای و جوامع مختلف نیز مورد استفاده قرار گرفته است. به گفته وی، این ویروس و باکتریها به دلیل اینکه از قدرت تخریبی زیادی برخوردار است و به راحتی میتواند جمعیت زیادی از انسانها را بدون ایجاد سر و صدا و یا صرف هزینههای فراوان از بین ببرد، همواره مورد توجه بود است. رمضانزاده تصریح کرد: عوامل بیوتروریسم از نظر اقتصادی نیز برای کشورهایی که از این سلاح استفاده میکنند مقرون به صرفه بوده چرا که تنها 50 کیلوگرم از ذرات معلق باسیل سیاهزخم میتواند 100 هزار نفر را از پا بیندازد. به گفته وی، پایداری این میکروب بسیار زیاد بوده و بیرون کردن آن به راحتی امکان پذیر نیست. رمضانزاده با بیان اینکه دوره نهفتگی این نوع بیماریها بیشتر بوده و در این زمان نیز به راحتی بیماری از فرد به افراد سالم منتقل میشود، گفت: علائم کلینیکی از بیماری گاهی هفتهها و حتی ماهها کاملا مخفی میماند. وی همگانی بودن سیستم بهداشتی در زمان حملات بیوتروریستی را ضروری دانست و گفت: وقتی در یک جایی نوعی از بیماری و یا حساسیتهای تنفسی یا بروز نوعی زخم برای عدهای زیادی ایجاد میشود باید نسبت به آن حساس و مراتب را گزارش داد. مدیر گروه باکترییولوژی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: در اطراف ما همیشه تهدیداتی وجود دارد که نحوه آمادهسازی مردم برای مقابله با این تهدیدات از اهمیت زیادی برخوردار است. وی بالا رفتن آمار مرگ و میر را از مشخصههای حملات بیوتروریستی دانست و افزود: مشاهده عواملی که شایع نیستند نیز میتواند یکی از مشخصهها در این حوزه باشد. رمضانزاده تصریح کرد: افزایش مرگ و میر در منابع غذایی و بروز بیماریهای تنفسی در گروههای سالم، بروز یک نوع بیماری به صورت همزمان در چند کشور و بیماریهای دستگاههای گوارشی نیز زنگ خطری برای ما در زمینه حملات بیوتروریستی است. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان شناسایی به موقع مضنون حامل این بیماری را در نقطه نخست ضروری دانست و افزود: شناخت کافی از تاریخچه بیماری نیز در مقابله با آن نیازی ضروری است. وی در پایان برگزاری جلسات آموزشی برای طیفهای مختلف به منظور هوشیارسازی آنها در زمان بحران را ضروری خواند و تصریح کرد: در زمان بحران باید همه دستگاهها و واحدهای مختلف برای مقابله با حملات بیوتروریستی آماده باشند. انتهای پیام/79002/ر30
93/08/08 - 14:19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]