واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1477146)
۷ آبان ۱۳۹۳ (۱۶:۴۷ب.ظ)
تهيه طرح جامع صنعت زنبورداري در دستور کار وزارت جهاد کشاورزي قرار گرفت صنعت زنبورداري با 73 هزار و 533 نفر بهره بردار، 6 ميليون و 600 هزار کلني زنبور عسل و 74 هزار و 570 تن توليد عسل با ميانگين 11.5 کيلوگرم يکي از زيربخش هاي مهم صنعت دامپروري در بخش کشاورزي است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي معاونت امور توليدات دامي رضا ترکاشوند، مدير کل دفتر امور طيور و زنبور عسل، درخصوص طرح جامع صنعت زنبورداري گفت: صنعت زنبورداري با 73 هزار و 533 نفر بهره بردار، 6 ميليون و 600 هزار کلني زنبور عسل و 74 هزار و 570 تن توليد عسل با ميانگين 11.5 کيلوگرم يکي از زيربخش هاي مهم صنعت دامپروري در بخش کشاورزي است. مهمترين کارکرد اين صنعت گرده افشاني است که فارغ از حجم توليدات و ارزش افزوده آن مسأله اي حياتي براي محيط زيست کشور، بخش جنگل ها و مراتع و توليدات کشاورزي است.
ترکاشوند گفت: در واقع اين صنعت با کارکرد گرده افشاني نقش بسزايي در افزايش کمي و کيفي محصولات کشاورزي دارد که ارزش آن بسيار بالاتر از توليدات مستقيم کندو مي باشد و بايد به اين صنعت فرابخشي نگاه دگر بخشي داشته باشيم تا توليدکنندگان و بهره برداران اين عرصه در جايگاه واقعي خود قرار گيرد.
همچنين ادامه داد: به عبارت ديگر فعاليت گرده افشاني از منظر ارزش هاي زيست محيطي و امنيت غذايي فرايند ملي است که نيازمند توجه و نگرش شايسته در برنامه ريزي، سياستگذاري است.
وي افزود: از اين رو معتقديم صنعت زنبورداري براي رسيدن به جايگاه شايسته خود بايد طرح جامع، نقشه راه و يا طرحي راهبردي داشته باشد که اين طرح گويا و ترسيم کننده حرکت آن در آينده در مصاف با چالش هاي دروني و بيروني، تبديل تهديدها به فرصت ها، اولويت دادن ارگانها و سازمان هاي منتفع از او به حمايت هاي فرابخشي و سهم بري از اعتبارات و تسهيلات بخش کشاورزي است. اين طرح نبايد تنها يک طرح درون سازماني باشد، بلکه در چالش و چکش کاري با اولويت هاي ديگر بخش ها به محک ارزيابي در آيد و نهايتاً طرحي باشد که قدر و منزلت صنعت زنبورداري به قدر سهم و جايگاه آن در کارکردهاي زيربنايي خود باشد.
مدير کل دفتر امور طيور و زنبورعسل معاونت امور توليدات دامي در ادامه صحبت هاي خود گفت: صنعت زنبورداري با مهمترين کارکرد آن؛ يعني گرده افشاني يک فعاليت فرابخشي است از عمليات گرده افشاني محصولات کشاورزي افزايش مي يابد و بازار پسند مي شود، جنگل ها و مراتع تنوع زيستي و ژنتيکي شان افزايش مي يابد. محيط زيست غني و پربار مي شود و فرسايش خاک را کاهش مي دهد ضمن آنکه توليدات زنبور عسل به عنوان فرآورده هاي دارويي مطرح هستند.
ايشان افزود: صنعت زنبورداري از 30 سال پيش به اين سو داراي برنامه و براي هر سال اهداف کمي و کيفي آن مطابق با برنامه هاي 5 ساله توسعه بوده است و سعي و تلاش شده که به پيش بيني هاي هر ساله دست يابد.
وي يادآور شد: براساس همين برنامه ها طي ساليان گذشته اغلب کندوها مدرن شدند. فعاليت هاي علمي رشد داشته و در زمينه اصلاح نژاد ملکه فعاليت هاي تحقيقاتي خوبي در حال انجام است. در اين تحقيقات سعي شده زنبوري آرام تر با رفتار مناسب، زمستان گذراني بهتر و مقاوم به جرب واروا تهيه و توليد شود.
مدير کل دفتر امور طيور و زنبورعسل معاونت امور توليدات دامي گفت: سازماندهي خوبي به لحاظ تشکيلات بخش خصوصي انجام پذيرفته که در کشور حدود 206 تعاوني زنبورداري و 21 اتحاديه استاني و يک اتحاديه سراسري فعال و قوي در قالب تشکل هاي بخش خصوصي فعاليت دارند. انجمن زنبور عسل نيز تشکيل شده که فعاليت هاي خوبي را در حال پيگيري دارد. صندوق حمايت از توسعه صنعت زنبورداري با سرمايه مناسب در حال فعاليت است که خدمات و سرمايه گذاري هاي توسعه اي را در برنامه و دستور کار دارد. اين موارد طي 30 سال گذشته صورت گرفته، اما؛ معتقديم کافي نيست و کماکان جاي فعاليت هاي کيفي و کمي وجود دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]