واضح آرشیو وب فارسی:سیری در ایران: تاریخ خبر: ۱۳۹۳/۰۸/۰۷ – گروه گردشگری: معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در مراسم افتتاحیه سومین مجمع جهانی اقتصاد گردشگری با طرح پیشنهادهایی برای احیای جاده ابریشم گفت: در حال حاضر در مسير جاده ابريشم هشت مسير و كشور اصلي گردشگري وجود دارد كه هركدام از آنها داراي موضوعات خاص تاريخي، فرهنگي، تجاري، قوميتي و مناظر طبيعي هستند؛ تورهای تاریخی و فرهنگی ایران، تركيه، چين، كشورهاي آسياي مركزي، قزاقستان، ازبكستان، هند و روسيه از جمله این موارد است. به گزارش «دنیای اقتصاد» به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مسعود سلطانیفر در این مجمع در ماکائو چین که با موضوع راه ابریشم در حال برگزاری است، ایران را تنها كشوري دانست كه راههاي دريايي و زميني ابريشم در آن از طريق خليج فارس برخورد پیدا میکرد و خاطرنشان کرد: بندر گوآنگجو چين يكي از محورهاي اصلي دادوستد دريايي جاده ابريشم به ديگر نقاط جهان بهشمار ميرفته است. قرار گرفتن ايران در بخش مركزي جاده ابريشم حكايت از ارتباط ديرينه ايران با چين دارد؛ بهطوریکه مقصد حركت از چين به ايران، بندر هرمز بود. از سوی دیگر دريانوردي ايرانيان صرفا به يك راه دريايي بين چين و «سوماترا» منحصر نميشد بلكه تا سيلان نيز كشيده شده بود. معاون رئیسجمهور ضمن بیان پیشنهادهایی برای احیای جاده ابریشم تصریح کرد: پايهريزي بستر مناسب جهت تشريك مساعي و همكاريهاي بينالمللي و دو جانبه در زمينه گردشگري، راهاندازي اتحاديه جهت ايجاد امنيت در گردشگري كشورهاي كمربند اقتصادي جاده ابريشم، راهاندازي پروازهاي مستقيم بينالمللي بين شهرهاي مسير و نيز تشويق شركتهاي هواپيمايي در ايجاد رقابت و ارائه پروازهاي ارزان قيمت، ايجاد مقاصد بينالمللي گردشگري از طريق ايجاد مقاصد تفريحي، گردشگري فرهنگي و گردشگري سلامت، مبادله تفاهمنامه چند جانبه ميان كشورهاي مسير جاده ابريشم دريايي بهمنظور كاوش و باستانشناسي زير بستر دريا، ثبت مشترك «تردد در جاده ابريشم دريايي» بهعنوان ميراث ناملموس در يونسكو و احياي تجارت دريايي در مسير راه ابريشم دريايي، ميتواند منجر به احيای جاده ابريشم و توسعه گردشگري در اين مسير شود. ایجاد بازارهای اقتصادی در حوزه جاده ابریشم
مسعود سلطانیفر بهرهگيري از قابليتهاي جاده كهن ابريشم زميني و دريايي در زمينههاي فرهنگي و تجاري كه نماد مناسبات تاريخي و مسير دوستي ايران و چين است را بسيار حائز اهميت عنوان کرد و گفت: احيای جاده ابريشم دريايي براي افزايش مبادلات فرهنگي، اقتصادي و ديپلماتيك بين دو كشور ايران و چين بسيار موثر خواهد بود.
معاون رئیسجمهور با تاکید بر اینکه احيا و باززندهسازي جاده ابريشم و «يادمان»هاي باستاني بازمانده در پيرامون اين جاده ميتواند باعث توسعه گردشگري و اقتصادي جوامع محلي شود، گفت: اشتراكات و بنيانهاي فرهنگی، اقتصادي و سياسي مطلوب كشورهاي واقع در اين مسير و براساس خواست مشترك مردم، راهاندازي اين راه آبي را امكانپذير ميكند. سلطانیفر با بیان اینکه همكاري متقابل باعث نزديكي اين كشورها به يكديگر و همچنين موجب گسترش روابط آنها با جهان ميشود، یادآور شد: كشورهاي واقع در مسير و آسياي جنوب شرقي بازارهاي اقتصادي بزرگ و مكمل هستند كه با ايجاد كانالهاي جديد همكاري ميتوانند به بازارهاي موفق اقتصادي براي منطقه و جهان تبديل شوند و اين همكاري از اهميت راهبردي و جهاني برخوردار است. وی افزود: با اتصال راهآهن ايران به آسياي مركزي و چين و اتصال آن به آبهاي خليج فارس، زمينههاي توسعه همكاريهاي اقتصادي و فرهنگي منطقه تقويت ميشود؛ با اجراي اين طرحها، روابط دو جانبه چين با اتحاديه آسياي جنوب شرقي، روسيه، اروپا و آسياي مركزي، منطقه خاورميانه و آسياي جنوبي تقويت شده و ساز و كارهاي همكاري چند جانبه راهاندازي ميشود و همچنين شبكه راه و ترابري سه بعدي بين كشورها شكل مييابد و بسياري از مراكز لجستيكي و شهركهاي صنعتي و مناطق تجارت آزاد ايجاد شده و به شكوفايي اقتصادي، پيشرفت اجتماعي و امنيت منطقه كمك خواهد كرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: در شرايطي كه دنيا با بحرانهاي مالي مختلفي روبهرو است، نزديكتر شدن كشورهاي واقع در مسير راه ابريشم و كشور چين با كشورهاي آسياي جنوب شرقي و راهاندازي راه جديد دريايي ابريشم به منزله يك گام بزرگ در توسعه ساختارهاي اقتصادي و رشد اقتصادي پايدار اين كشورها خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه طرح جاده ابريشم دريايي جديد و ايجاد بانك سرمايهگذاري زيرساختي آسيا و مركز تبادلات فرهنگي بين چين و كشورهاي آسيايي منجر به شكوفايي اقتصادي منطقه خواهد شد، تصریح کرد: ايجاد راه ابريشم جديد دريايي آينده روشني را پيش روي كشورهاي منطقه خواهد گشود. سلطانیفر تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بهعنوان امنترین کشور منطقه که همواره در مسیر صلح و هم زیستی مسالمت آمیز گام برداشته، با بهرهگیری از ظرفیتهای فراوان تاریخی، فرهنگی و طبیعی، برنامهریزی گستردهای را برای سرمایهگذاری در بخش گردشگری با استفاده از منابع بخش خصوصی داخلی و خارجی بهعمل آورده و گسترش تعاملات دوجانبه و چند جانبه با کشورهای مختلف خصوصا کشورهای مسیر راه ابریشم را در دستور کار خود قرار داده و دستیابی به جذب 20 میلیون گردشگر خارجی در سال 2025 میلادی را هدفگذاری کرده است.
به گزارش «دنیای اقتصاد»، سومین مجمع جهانی اقتصاد گردشگری با حضور نمایندگانی از کشورهای حوزه جاده ابریشم دریایی از 5 تا 7 آبانماه در ماکائو چین برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیری در ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]