واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رخشان بنیاعتماد:
برای جشنوارههای خارجی فیلم نمیسازم/ تماشاگر ایرانی برایم مهم است
رخشان بنی اعتماد که با فیلم «قصه ها» در جشنواره فیلم ابوظبی حضور دارد در جلسه پرسش و پاسخ این فیلم عنوان کرد که مخاطب ایرانی برایش در اولویت قرار دارد و هیچگاه برای جشنواره های خارجی فیلم نمی سازد. به گزارش خبرگزاری مهر، فیلم سینمایی «قصهها» با حضور رخشان بنیاعتماد کارگردان و تهیهکننده این فیلم در جشنواره بینالمللی فيلم ابوظبي روی پرده رفت.فیلم سینمایی «قصهها» در دومین نمایش خود در بخش رقابتی اصلی هشتمين جشنواره بینالمللی فيلم ابوظبي با حضور رخشان بنیاعتماد کارگردان و تهیهکننده این فیلم، ساعت 15:30 بعدازظهر روز دوشنبه 4 آبان ماه (26 اکتبر) در سالن شماره 6 وکس مركز سينمايي «مارینا مال» شهر ابوظبی در كشور امارات متحده عربي به نمایش درآمد و مخاطبان در پایان نمایش این فیلم، سؤالات زیادی از کارگردان ایرانی این فیلم کردند که وی نیز به تمام آنها پاسخ گفت.
وی در پاسخ به سوال یکی از تماشاگران خارجی در مورد تمرکز این فیلم روی کاراکترها گفت: ساختار هر فیلم بستگی به موضوع و خود قصه دارد. بعضی از فیلمها متمرکز بر کاراکتر و ارتباط میان کاراکترها هستند. همچنین موضوعات مختلف میتواند ساختار متفاوتی را برای هر فیلم ایجاب کند که کارکاترها در فضا و تنوع مکانی وقایع ساختار را شکل دهند. ولی از زاویه دیگر، میتوانم حرف شما را تأیید کنم که فیلمهایی که نگاهشان به روابط انسانی است طبیعتاً تمرکزشان روی کاراکترها بیشتر است. بنیاعتماد در پاسخ به سوالی در مورد ساخت این گونه فیلمها برای حضور در جشنوارههای جهانی و یا نمایش برای عموم مردم در ایران گفت: یقینا برای حضور در جشنوارههای جهانی فیلم نمیسازم و شخصاً برایم مهمترین مسئله این است که فیلمم توسط مخاطب ایرانی در داخل ایران دیده شود و تماشاگر ایرانی برایم در اولویت اول قرار دارد. این فیلم هم، قرار است تا اواخر پاییز امسال در سینماهای ایران اکران بشود.کارگردان و تهیهکننده فیلم سینمایی «قصهها» در مورد مدت زمان ساخت این فیلم گفت: سه سال پیش این فیلم ساخته و آماده شد و سال پیش بعد از دریافت مجوز نمایش و قرارگرفتن در نوبت اکران آن را به جشنوارههای خارجی فرستادم. بنیاعتماد در پاسخ به سوال دیگری در مورد شیوه کارکردن با بازیگران فیلم سینمایی «قصهها» برای رسیدن به نقششان گفت: قبل از فیلمبرداری بیش از چهار ماه تمرین با بازیگران این فیلم انجام شد و بعضی از قسمتها مثل قصه آخر و قصهای که در مینیبوس اتفاق میافتد زمان طولانیتری برای تمرین گرفت.
وی در پاسخ به سوالات متعدد تماشاگران فیلم، در مورد چگونگی ساخت بخش آخر فیلم و کنجکاوی در مورد باورپذیری دیالوگها که بداههگویی را متصور میکند، گفت: نوشتن این بخش، شیوه خاصی غیر از بقیه قسمتهای دیگر داشت، به این معنا که روند موقعیت بین دو پرسوناژ تابع یک منحنی حساب شده نوشته شد و در طول تمرینهای مداوم هر اوج و فرود، بارها توسط دو بازیگر اجرا شد و تغییرات گفتاری براساس مضمون از پیش نوشته شده بازنویسی شد. در نسخه نهایی دیالوگها به اصلاح (از آنِ خود بازیگران) شد و تا جایی پیش رفتیم که تصور بداههگویی در اجرا به نظر میآید.بنیاعتماد در ادامه افزود: واقعاً کارکردن در این بخش، به اندازه کل یک فیلمنامه سینمایی وقت و انرژی گرفت تجربه تازهای برایم بود و از نتیجه آن بسیار راضیام. بیشک رسیدن به این نتیجه، مدیون جدیت کار مداوم و صبوری هر دو بازیگر یعنی پیمان معادی و باران کوثری است.کارگردان و فیلمنامهنویس فیلم سینمایی «قصهها» در پاسخ به یکی دیگر از تماشاگران خارجی در مورد استفاده از بداههگویی توسط بازیگران این فیلم گفت: همان طور که اشاره کردم هیچ بخشی متکی بر بداههگویی نیست و همه بخشها طبق سناریوی نوشته شده و تغییرات و دوبارهنویسی در مرحله تمرین بوده استرخشان بنیاعتماد در پایان در مورد شیوه نگارش فیلمنامه آثار سینمایی خود گفت: آن چه که مهم است فکر و انگیزه اولیه است. رسیدن به مرز آمادگی برای شروع نوشتن، پروسه طولانیای دارد که ممکن است سالها ایدههایی در ذهن باشد ولی هیچ وقت به نوشتن نیانجامد و گاهی برعکس، جرقه یک ایده که مطمئنا سابقه قدیمی در دغدغههایم دارد، زمینه شروع به نوشتن باشد. تحقیق و درک و شناخت نزدیک از موقعیت کاراکترها مهمترین اصل برای نوشتن فیلمنامه است.فیلم سینمایی «قصهها» برای تصاحب جایزه بزرگ و تندیس «مروارید سیاه» بخش رقابتی اصلی هشتمين جشنواره فيلم ابوظبی با 17 فیلم از کشورهای فرانسه، ایتالیا، انگلستان، چين، ژاپن، مراکش، روسيه، کره جنوبی، دانمارک، هنگ کنگ، قطر، امارات، موریتانی، لبنان، آلمان، و اقلیم کردستان عراق به رقابت میپردازد.عکس و خبر از منصور جهانی
دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۵:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]