واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ آبان ۱۳۹۳ (۹:۳۶ق.ظ)
ميراث ديداري و شنيداري به حافظه مشترک بشريت کمک مي کند ايرينا بوكووا، مدير کل سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي سازمان ملل متحد (يونسکو)، در پيامي به مناسبت روز جهاني ميراث ديداري و شنيداري ابراز اميدواري كرد تا ميراث ديداري و شنيداري جهان تحت حفاظت مناسب قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري موج، بوكووا در مراسم گراميداشت ثبت چهار ميراث مستند ايران در فهرست منطقه آسيا و اقيانوسيه حافظه جهاني در ادامه پيام خود اعلام كرد: اسناد ديداري و شنيداري مانند فيلم ها، برنامه هاي راديويي داراي محتوايي هستند كه سوابق مهمي از قرن بيستم و بيست و يكم را ارائه مي دهند و به حافظه مشترك بشريت كمك مي كنند.
بوكووا در اين پيام ضمن اين که خواستار حفظ آرشيوها را از گزند آسيب هاي موجود شد، عنوان کرد: بايد ابتدا چالش ها را شناسايي كنيم و سپس به ارتقاء آگاهي در مورد آنها بپردازيم. راهبرد بهينه در حوزه حفاظت و دسترسي ميراث ديداري و شنيداري بايد تدوين شود و تلاش جمعي ما امروز بايد متضمن بهره مندي نسل هاي آينده از ميراث مشترك ديداري شنيداري بشريت باشد.
مدير کل سازمان آموزشي و علمي و فرهنگي سازمان ملل متحد (يونسکو) ابراز اميدواري كرد كه دولت ها تلاش خود را براي دسترسي همگان به ميراث ديداري و شنيداري انجام دهند.
محمدرضا سعيدآبادي، دبير کل کميسيون ملي يونسکو در ايران، نيز در ادامه اين برنامه که به مناسبت روز جهاني ميراث ديداري شنيداري برگزار شد، گفت: کميسيون ملي يونسکو در ايران براي ثبت آثار ديداري و شنيداري از ايران در حافظه جهاني تمام تلاش خود را به کار مي گيرد.
سعيدآبادي افزود: يكي از راه هاي جلوه گري تنوع و تكثر فرهنگي، حفظ و ثبت ميراث ديداري و شنيداري است و اين مسأله نيازمند تلاش ماست.
سعيدآبادي تأکيد کرد: اگر بخواهيم حافظه جهاني را حافظه متوازن و دقيق نماييم، همه كشورها و فرهنگ ها بايد در آن حضور داشته باشند و تعلل در اين عرصه پذيرفتني نيست.
وي در زمينه اهميت ميراث ديداري و شنيداري گفت: اين ميراث، نه فقط گذشته و دستاوردهاي ما را نشان مي دهد، بلكه نقشه راه آينده ما را ترسيم مي كند. تاريخ دستاوردها و رنج ها و خوبي هاي بشريت تكرار نشدني است پس براي اين حادثه تكرار نشدني ميراث ديداري و شنيداري مهم است.
دبير کل کميسيون ملي يونسکو در ايران تخريب ميراث ديداري شنيداري را از آسيب هاب جدي تلقي كرد و خواستار حفظ منابع ديداري شنيداري به نحو مطلوب شد.
در ادامه اين نشست حجت الاسلام والمسلمين ابهري، نايب رئيس كميته ملي حافظه جهاني، گزارشي از نحوه شكل گيري كميته ملي حافظه جهاني، برگزاري كارگاه هاي آموزشي و دستاوردهاي اين كميته ارائه كرد.
ابهري همچنين از برگزاري كارگاه هاي آموزشي جديد كميته ملي حافظه جهاني در استان ها خبر داد.
معصومه ابتکار، رئيس سازمان محيط زيست، نيز در اين مراسم گفت: جهان امروز دچار بحران هويت است ادامه اين روند موجب مي شود، هويت انساني،فرهنگي و تاريخي خود را از دست مي دهد.
وي با اشاره به ميراث تاريخي و طبيعي ايران عنوان کرد: ظرفيت کشور ما در بخش آثار ميراثي و فرهنگي مناسب است، اما؛ نتوانسته ايم از اين ميراث براي فرهنگ و تاريخ معاصر استفاده نماييم.
ابتکار افزود: اين ميراث براي تحول فرهنگي، فکري و اجتماعي جامعه ضروري است، خشونتي که امروز در جهان شاهدش هستيم، ظلمي که انسان به خود و طبيعت روا مي دارد، نتيجه بي توجهي به ميراث تاريخي و فرهنگيي است.
وي در ادامه گفت: آن چه به عنوان ميراث ديداري و شنيداري يا فرهنگي و تاريخي داريم بايد به نحو شايسته اي به نسل آينده معرفي کنيم.
رئيس سازمان محيط زيست سپس به آثار گذشتگان اشاره کرد و گفت کتاب قانون ابن سينا که بررسي کنيد مي بينيد اين دانشمند عالي قدر زماني که بحثي از آلودگي هوا نبوده، آن را پيش بيني کرده و بخش از کتاب خود را به آن اختصاص داده است، اين در حالي است که بحث آلودگي هوا طي 120 سال اخير وارد اسناد جهاني و ادبيات علمي شده است.
وي ابن سينا را ميراث فرهنگي و معنوي ايران دانست و گفت: با اشاعه نظرات ابن سينا مي توان جهان را از انديشه هاي او آگاه کرد، در عين حال که مقوله محيط زيست يک مقوله جهاني است و اقدام هر کشوري بر ساير کشورها تأثير خواهد گذاشت.
در پايان اين مراسم کتاب هاي المسالک الممالک، ونديداد، اسناد و تصاوير کربلا و فيلم مستند جان مرجان گواهي ثبت گرفتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]