واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ آبان ۱۳۹۳ (۹:۲ق.ظ)
بزرگداشت روز جهاني معماري در رشت مراسم بزرگداشت روز جهاني معماري در رشت برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين مراسم به همت گروه تخصصي معماري سازمان و با حضور رئيس سازمان، تعدادي از اعضاي هيأت مديره سازمان، اساتيد معماري، پيشکسوتان و جمع کثيري از مهندسين معمار عضو اين سازمان در سالن اجتماعات بانک صادرات استان گيلان برگزار شد.
در ابتداي مراسم، مهندس مهرداد کاظمي، رئيس گروه تخصصي معماري سازمان، ضمن خير مقدم به حضار با اشاره به برگزاري منظم مراسم بزرگداشت روز معمار و مجامع تخصصي معماري گفت: امروز افتخار اين را داريم که در خدمت دو تن از اساتيد برجسته اين رشته دکتر اصغر ساعد سميعي و دکتر سيد مجيد مفيدي شميراني باشيم.
مهندس کاظمي با توضيح شهر سالم-شهر شاد به عنوان موضوع روز جهاني معماري در سال 2014 ادامه داد: بر اساس آمار هاي جهاني در حال حاضر بيش از 54% از جمعيت جهان شهرنشين هستند و بر اساس برآوردها اين آمار به 60% در سال 2050 خواهد رسيد.
عضو هيأت مديره سازمان در رشته معماري افزود: وظيفه معماران توجه به طراحي کالبد شهري مناسب و فعاليت بر اساس وظايف حرفه اي، علمي و رعايت اخلاق حرفه اي در حوزه طراحي معماري و نظارت معماري است و اصلاح معماري شهر و استان در گرو توجه معماران به اين اصول است.
در ادامه دکتر اصغر ساعد سميعي، عضو هيأت علمي دانشگاه تهران با قدرداني از سازمان نظام مهندسي ساختمان گيلان در برپايي اين مراسم گفت: امروز بعد از سال ها در ميان جمعي از مهندسين معمار گيلاني در شهر خودم رشت هستم و زحمات مهندس هادي الماسي، رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان گيلان و اعضاي هيأت مديره براي برگزاري اين مراسم قابل تقدير است.
وي در ادامه با اشاره به مشکلات معماري در استان گيلان و خصوصا شهر رشت گفت: اين معماران و شهرسازان هستند که با خلاقيت خود به هويت شهرها شکل مي دهند، اما؛ رشت امروز دچار وضعي شده است که نمي دانيم با ساخت و سازهايي که در آن اتفاق مي افتد چند سال آينده با چه چهره اي از رشت رو به رو خواهيم شد.
دکتر ساعد سميعي تصريح کرد: طراحي معماري صرفا رعايت اصول و قوانين نوشته شده نيست، بلکه بايد در اين طراحي به خلوت، امنيت، آسايش، اعتلاء شخصيت فرد در فضا و فضاي خصوصي به عنوان عوامل آفرينش شهر سالم و شهر شاد توجه کرد.
وي در پايان از سازمان هايي نظير شهرداري، ميراث فرهنگي و نظام مهندسي ساختمان استان گيلان که در امر ساخت و ساز شهري دخيل هستند خواست تا با استفاده از پتانسيل هاي بومي جهت طراحي فضاي شهري، نگاه ويژه اي به هويت شهرهاي استان گيلان، به ويژه رشت داشته باشند.
سپس دکتر سيد مجيد مفيدي شميراني عضو هيأت علمي دانشگاه هاي علم و صنعت و علوم و تحقيقات تهران به ارائه مباحثي با موضوع مباني مقدماتي ساختمان صفر- انرژي در معماري پايدار پرداخت.
وي با اشاره به چشم اندازها و ضرورت هاي طراحي معماري، توجه معماران را به دو نکته اساسي جلب کرد و گفت: معماران بايد با اين ديدگاه در حرفه خود فعاليت کنند که چه چيزي باعث تغيير در اقليم در چارچوب معماري شده است و با شناخت اين عوامل به اين توجه کنند که حالا براي حل آن چه کار مي توانند انجام دهند که مبحث معماري پايدار هم در آن لحاظ شود.
در پايان مراسم از دکتر ساعد سميعي، دکتر مفيدي و چهار نفر از اعضاي سازمان که در آزمون ورود به حرفه مهندسان حائز رتبه هاي برتر در طراحي معماري شده بودند تقدير شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]