تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837505637
روانشناس و روانپزشک چه تفاوت هایی با هم دارند؟ کی به روانپزشک مراجعه کنیم، کی به روانشناس؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
روانشناس و روانپزشک چه تفاوت هایی با هم دارند؟ کی به روانپزشک مراجعه کنیم، کی به روانشناس؟
امروزه روانشناسی و روانپزشکی با همه جنبه های زندگی انسان در ارتباط است و هر اندازه که جامعه پیچیده تر می شود، روانشناختی نیز نقش مهم تری در حل مشکل ها برعهده می گیرد.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، اغلب دیده یا شنیده اید که بسیاری از مردم، بعد از اینکه با مشکلات روحی-روانی مواجه می شوند و با پیشنهاد بعضی از اطرافیان که می گویند به «مشاور» یا «روانشناس» مراجعه کن، مقاومت کرده و بعضاْ چنین اظهاراتی می کنند.«من سالمم»، «مگه من دیوانه ام که بروم پیش روانشناس». طبق آماری پیش از این اعلام شده حدود ۴۰ درصد ایرانی ها به انواع مختلفی از اختلالات روانی مبتلا هستند. همچنین طبق یافته های علم روانشناسی شخصیت افراد مختلف در دوره های مختلف به یکی از اختلالات روانی مبتلا می شوند. اینها یعنی هر آدمی نیاز به مشاوره های روانشناسی وجود دارد.
اگر ضرورت داشتن خانواده، جامعه و روابط سالم را بدانیم، مسلماْ از کنار چنین خدمات مشاوره به شرطی که توسط افراد ورزیده و حرفه ای انجام شود به سادگی نخواهیم گذشت. اما روانشناس و روانپزشک چه تفاوت هایی با هم دارند؟ کی به روانپزشک مراجعه کنیم، کی به روانشناس؟ دکتر حامد محمدی کنگرانی، عضو کمیته رسانه انجمن روانپزشکان ایران و کمیته روان درمانی (دبیر بخش خانواده درمانی) دراین باره به خبرآنلاین می گوید: روانشناسی و روانپزشکی بحث قدیمی است، این دو رشته کاملا جدا از هم هستند که در کشور ما اخیراْ باعث دردسرهای بیشتری شده است. یک نکته خیلی مهم درباره بیماری ها (شناخت و تشخیص بیماری) است. در همه جای دنیا تشخیص بیماری و اینکه بگوییم آیا فرد بیماری خاصی دارد یا نه برعهده پزشک است. به همین دلیل پزشک مسئولیت های قانونی هم دارد که باید مقابل آن هم حتما جوابگو باشد. او می گوید: همانطور که فقط یک پزشک می تواند تشخیص بدهد مثلاْ فرد بیماری قلبی یا سکته قلبی کرده یا نه، فقط یک روانپزشک است که می تواند تشخیص بدهد کسی بیماری افسردگی یا اختلال اضطرابی به معنای علمی را دارد یا ندارد. دلیلش هم این است که خیلی از اختلالات جسمانی مانند کم کاری یا پرکاری تیروئید، بیماری قلبی، اختلالات هورمونی مربوط به غده های فوق کلیه، مربوط به بیماران جنسی در خانم ها و... می تواند مربوط به اختلالات روانپزشکی باشند. به همین دلیل در مورد تشخیص بیماری قطعا این موضوع برعهده روانپزشک است و درمان دارویی حتما توسط روانپزشک انجام می شود. به گفته محمدی کنگرانی موضوعی که مورد مناقشه، بحث و دردسرساز است، بحث روان درمانی است: در تمام کشورهای دنیا کسی می تواند روان درمانی یا همان مشاوره را انجام دهد که دوره آموزشی موارد خاص از روان درمانی را گذرانده باشد، این دوره ها می تواند شناخت درمانی، رفتار درمانی، خانواده درمانی، روان درمانی تحلیلی و... باشد. این موارد به روانشناس یا روانپزشک بودن فرد ارتباطی ندارد، متأسفانه موضوعی که اکنون باعث دردسر شده است، نبود اعتماد روانپزشک ها و روانشناسان به یکدیگر است. او می گوید: خیلی از همکاران ما اعتقاد دارند درمان یک اختلال روانی فقط باید با دارو انجام شود در صورتی که اکنون ثابت شده بهترین نوع درمان در اختلالات روانشناختی و بهترین روش، تلفیقی از روانشناسی و روانپزشکی (روان درمانی و دارو درمانی) است. در بعضی موارد دارو درمانی بیشتر کاربرد دارد و در بعضی موارد روان درمانی. مهم این است که تلفیقی از این دو باشد. نکته مهم اینجاست که تشخیص بیماری، برعهده روانپزشک است. اکنون در همه جای دنیا روانشناس و روانپزشک باید با هم همکاری کنند، ممکن است بیماری مراجعه کند که اختلال دارو درمانی و نوع خاصی از روان درمانی داشته باشد که روانپزشک به تنهابیی توانایی انجام آن را نداشته باشد. در اینجا روانپزشک بیمار را تحت دارو درمانی قرار می دهد و بعد از آن بیمار را ارجاع می دهد به روانشناس برای اینکه نوع خاص از روان درمانی را انجام دهد.
تفاوت روانشناسی و روانپزشکی اما سوالی که برای بسیاری از افراد پیش می آید، این است که روانشناسی و روانپزشکی چه تفاوتی با یکدیگر دارند. این تفاوت باید شناخته شود چون عدم شناخت آن، بعضی افراد را به بیراهه می کشاند. حتی بسیاری از افراد تحصیل کرده هم به طور دقیق از این اختلاف آگاه نیستند و گاهی در بسیاری از رسانه ها هم این ۲ به اشتباه به کار می روند. دکتر افشین یداللهی، متخصص اعصاب و روان درباره تفاوت روانشناسی و روانپزشکی به خبرآنلاین می گوید: روانپزشکان باید دوره پزشکی عمومی را بگذراند و بعد در تخصص اعصاب و روان یا روانپزشکی مطالعه کنند. بعد از گذراندن این دوره ها که حدود ۴ سال طول می کشد، در واقع روانپزشک اجازه درمان و تجویز دارویی دارد. ضمن اینکه اگر دوره های مشاوره را گذرانده باشد علاوه بر تجویز دارو در صورت لزوم اجازه بستری کردن بیمار را هم دارد. روانپزشکان علاوه بر این در مورد مشاوره و درمان های غیردارویی هم می توانند فعالیت کنند. اکثر روانپزشکان علاوه بر درمان دارویی، درمان روانی اعم از شناخت درمانی، رفتار درمانی، روان شناختی یا تحلیل رفتارهای متفاوت و... نیز انجام می دهند. اما روانشناسان اول لیسانس روانشناسی می گیرند شامل روانشناسی بالینی، عمومی و انواع روانشناسی های دیگر و بعد از آن مقطع فوق لیسانس را باید بگذرانند. به گفته او در روانشناسی بالینی یا همان رشته مشاوره روش های مختلف مشاوره و درمان های غیر دارویی آموزش داده می شود: روانشناس و روانپزشک باید این دوره را به صورت طبی در دوره های آموزشی تکمیل کنند. در روانشناختی یک درمان روانکاوی و تحلیلی هم هست که متخصص بهتر است خودش هم مورد روانکاوی و تحلیل قرار گرفته باشد تا بتواند این کار را انجام بدهد. روانکاو باید خودش مورد تحلیل قرار گرفته باشد تا بتواند به روانکاوی و تحلیل مراجعان بپردازد تا مشکلی در روند درمان بیمار ایجاد نشود.
تحلیل و شناخت مهم ترین گام برای تصمیم گیری یداللهی درباره مراجعه افراد به روانشناس یا روانپزشک می گوید: هر کسی نیاز به مشاوره و تحلیل شدن دارد. بعضی از مسائل در مسیر ناخودآگاه افراد انجام می شود و برای دست پیدا کردن و شناختن آن حتما باید تحلیل شود تا به شناخت برسد و در واقع با مشاوره، شناخت وتحلیل افق های جدیدتری به روی فرد باز می شود، همچنین مسائلی مطرح می شود که شاید قبل از تحلیل مطرح نشده باشد و این موضوع باعث می شود خیلی راه ها برای فرد گشوده شود. بنابراین مهم ترین گام برای تصمیم گیری در مراحل مختلف زندگی تحلیل و مشاوره است. از این دیدگاه افرادی که در مراحل و دوره های تحلیل قرار می گیرند در واقع افرادی هستند که مشکلات خاصی هم ندارند ولی برای شناخت عمیق تر و بیشتر خودشان نیاز به گذراندن این دوره ها دارند. با توجه به اینکه همه افراد با مشکلات متعددی روبه رو هستند و ما نمی توانیم بگوییم هیچ آدمی بدون مشکل نیست، این دوره های تحلیلی برای تمام افراد توصیه می شود.
گرفتن مشاوره و انتخاب های مناسب افراد در مسیر زندگی مانند دوران بلوغ، انتخاب همسر، تربیت فرزند، تعامل اجتماعی با افراد مختلف و همه این مراحلی که در زندگی شخص اهمیت دارد اینطور نیست که بتواند همه راه و مسیرها را بدون اینکه مطالعه یا اطلاعاتی داشته باشد به درستی بدانند و انتخاب کنند، مثلا برای انتخاب همسر و تربیت فرزند حتما باید مشاوره قبلی داشته باشد. یداللهی در این باره می گوید: افراد در تمام مراحل زندگی مثل استعداد یابی و انتخاب شغل که متناسب با روحیات فرد باشد و بتواند به آرامش و آسایش نسبی برسد، نیاز به گرفتن مشاوره دارد. مشاوره می تواند از سوی روانپزشک یا روانشناس باشد. این گونه افراد بیمار نیستند و ممکن است به دلایل متفاوتی نیاز به روانپزشکی و روانشناسی داشته باشند. گروه دیگر افرادی هستند که برای گرفتن تصمیم خاصی یا مدیریت مسائل معمولی زندگی خود برای مشاوره مراجعه می کنند. از طرفی زندگی پیچیده امروزی، امکانات و انتخابات متعددی که انسان ها دارند و از طرف دیگر میل به بهتر شدن و کمال طلبی انسان زمینه ای می شود تا افراد برای انتخاب برتر با فردی که در این زمینه تخصص دارد مشاوره کنند. مشاوره در زمینه چگونگی رفتار با فرزند نوجوان، مشاوره های ازدواج و... از جمله دلایل دیگری است که مردم به روانپزشک و یا روانشناس مراجعه می کنند.
مراجعه بیماران به روانشناس و روانپزشک یداللهی درباره علت های دیگر مراجعه افراد به روانشناس یا روانپزشک می گوید: افرادی که دچار اضطراب یا علائم افسردگی خفیف، وسواس، فوبیا یا خیلی از مشکلات دیگر روانشناختی باشند نیازمند مراجعه به روانشناس یا روانپزشک هستند. بعضی از این موارد در حدی که خفیف یا بعضا تا متوسط باشد با روان درمانی و مشاوره هایی که متناسب با روحیه و دیدگاه فرد باشد، انجام می شود. در موارد متوسط و شدید ممکن است نیاز به مداخله درمان دارویی باشد که در کنار آن مشاوره ها هم می تواند کمک بسزایی کند. در مواردی دیگر فرد دچار روان پریشی است و علائمی مثل توهم های متعددی با افت عملکرد، توهم های مختلف دیداری، شنیداری و انواع دیگر مانند بدبینی های شدید، پرخاشگری های غیرقابل کنترل، وسواس های شدید، اضطراب های شدید و... نیاز به درمان های دارویی است که توسط روانپزشک تجویز می شود. او می گوید: در مواردی که خیلی شدیدتر می شود و ممکن است برای دیگران و خود فرد هم خطر ایجاد کند و نگرانی هایی ایجاد کند، مثلا آسیبی به خود یا دیگران وارد کند یا مواردی که فرد در یک محیط پر تنش است و این محیط باعث استرس و تشدید جلوگیری از بهبود علائم می شود، ممکن است لازم به بستری بیمار باشد که این موضوع هم در اختیار حیطه روانپزشک است. یداللهی می گوید: در شرایطی که بیمار بستری می شود حضور یک روانشناس و مددکار اجتماعی در کنار روانپزشک بسیار موثر و ضروری است. این تیم پزشکی باعث درمان چند جانبه ای می شود و درمان قطعی تری را برای بیمار رقم می زند. درمان های تحلیل هم خیلی در شناخت بیمار کمک می کند البته کسانی باید این کار را انجام بدهند اعم از روانشناس و روانپزشک که دوره های آموزشی را گذرانده باشند و تجربه کار داشته باشند و زیر نظر یک متخصص مجرب دوره ها را به صورت عملی گذرانده باشند تا بتوانند به مراجعه کنندگان این خدمات را ارائه دهند.
منبع: خبر آنلاين
تاریخ انتشار: ۰۴ آبان ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
امام جمعه موقت یاسوج: داعش و آل سعود واژههایی که یک معنا دارند
امام جمعه موقت یاسوج داعش و آل سعود واژههایی که یک معنا دارندامام جمعه موقت یاسوج گفت داعش و آل سعود یکی هستند که برای نابودی امت اسلامی دست به هر کاری میزنند به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج حجتالاسلام سید امانالله حسینیصدر ظهر امروز در خطبههای نماز جمعه این هفته مرکز اعضو انجمن خیریه بهروران زنجان تأکید کرد ضرورت توانمندسازی فردی، اجتماعی و شغلی بیماران روانپزشکی در جامعه
عضو انجمن خیریه بهروران زنجان تأکید کردضرورت توانمندسازی فردی اجتماعی و شغلی بیماران روانپزشکی در جامعهعضو انجمن خیریه بهروران زنجان گفت توانمندسازی فردی اجتماعی و شغلی بیماران روانپزشکی یکی از اهداف این انجمن بوده و ضروری است پریوش قزلباش امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس درپوشش بیمه ای خدمات روانپزشکی در بیمارستانهای دولتی/ افزایش مدت زمان بستری بیماران
اجتماعی بهداشت و سلامت پوشش بیمه ای خدمات روانپزشکی در بیمارستانهای دولتی افزایش مدت زمان بستری بیماران رئیس اداره سلامت روان وزارت بهداشت اظهارداشت تعداد زيادي از خدمات بخش سلامت روان كه قبلا بيمه نبودند با اجرای طرح تحول نظام سلامت تحتپوشش قرار گرفتند و تمامي خدمات روانپدر شیراز چه شغل هایی هنوز رواج دارند؟
در شیراز چه شغل هایی هنوز رواج دارند چند رسانهای > عکس - تصاویر زیر بازارهای قدیمی شیراز و مشاغل سنتی را نشان می دهد بازارهای قدیمی شیراز بازارهای قدیمی شیراز بازارهای قدیمی شیراز بازارهای قدیمی شیراز بازارهای قدیمی شیراز بازارهای قدیمی شیراز بازارهای قدیمی شیرازرازهایی که هکرهای وایرلس دوست ندارند شما بدانید! |اخبار ایران و جهان
رازهایی که هکرهای وایرلس دوست ندارند شما بدانید شما از شبکه وایرلس استفاده میکنید که البته با یک رمزگذاری محافظت شده است و شما حدس میزنید که همه چیز در امن و امان است اما اشتباه میکنید هکر ها امیدوارند که شما تصور کتی همه چیز تحت کنترل و امن است تا در دنتیجه این تصور خام نفوذاز هر 4 نفر يکي مبتلا به اختلالات روانپزشکي است
۲۰ مهر ۱۳۹۳ ۱۲ ۵۱ب ظ در آستانه برپايي سي و يکمين کنگره سالانه انجمن روانپزشکان ايران از هر 4 نفر يکي مبتلا به اختلالات روانپزشکي است رييس انجمن روانپزشکان ايران گفت از هر 4 يا 5 نفر در جهان و از جمله در ايران يک نفر از انواع بيماري هاي رواني از قبيل افسردگي اضطراب بيماري دویک نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی: نظامیان اسرائیلی با تروریستهای داعش تفاوتی ندارند
یک نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی نظامیان اسرائیلی با تروریستهای داعش تفاوتی ندارندیک نماینده پارلمان رژیم صهیونیستی نظامیان وزارت جنگ این رژیم را با تروریستهای داعش یکسان دانست به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس حنین زعبی سربازان وزارت جنگ رژیم صهیونیستی را با تروریستهمدیرعامل بنیاد تعاون و حرفهآموزی زندانیان کشور: دستگاههایی که در تولید زندانی نقش دارند به بحث اشتغال آنها ت
مدیرعامل بنیاد تعاون و حرفهآموزی زندانیان کشور دستگاههایی که در تولید زندانی نقش دارند به بحث اشتغال آنها توجه زیادی نمیکنندمدیرعامل بنیاد تعاون و حرفهآموزی زندانیان کشور گفت دستگاههایی که در تولید زندانی نقش دارند به بحث اشتغال آنها توجه زیادی نمیکنند ما قصد سیاهنمایی نچه فیلمهایی در جشنواره فجر امسال حضور دارند؟
چه فیلمهایی در جشنواره فجر امسال حضور دارند تاریخ انتشار جمعه 25 مهر 1393 ساعت 18 04 | شماره خبر 1685150861085393763 تعداد بازدید 5 پ پ جشنواره فیلم فجر امسال هم شاهد حضور نامهای شناخته شده در عرصه سینماست و هم قرار است سنگ محکی برای جوانترها باشد جوانهایی که تا امروزکشورهایی که بیشترین بازیکنان را در الکلاسیکو دارند+عکس
کشورهایی که بیشترین بازیکنان را در الکلاسیکو دارند عکسکشورهای اسپانیا برزیل و آلمان به ترتیب بیشترین بازیکنان را در الکلاسیکو دارند به گزارش خبرگزاری فارس کشورهایی که بیشترین بازیکنان را در الکلاسیکو دارند به صورت تصویری مشخص شده است و بر این اساس کشورهای اسپانیا برزیل و آانجمن علمی روانپزشکان: اکثر مراجعات به مراکز زیبایی جنبه روانی دارد
انجمن علمی روانپزشکان اکثر مراجعات به مراکز زیبایی جنبه روانی داردبسیاری از مراجعهها به مراکز درمانی زیبایی صرفاً جنبه روانی دارد میتوان با تشخیص و درمان این علل روانی از بسیاری درمان های غیر ضروری زیبایی پیشگیری کرد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی انجمن علمی رقرآن هایی که اشتباه چاپی دارند + تصویر
قرآن هایی که اشتباه چاپی دارند تصویر نسخه قرآن دارای اشتباه چاپی و در اندازههای مختلف در شهر عفیف عربستان کشف و ضبط شد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس دینی جام نیوز روزنامه الکترونیک الوئام درباره جمع آوری نسخه های قرآنی که در عربستان پخش شدند نوشت 36 نسخه قرآن&zwnjنتایج پیمایش ملی سلامت روان در کنگره انجمن روانپزشکان ایران اعلام شد افزایش افسردگی در زنان، شهرنشینان، افراد
نتایج پیمایش ملی سلامت روان در کنگره انجمن روانپزشکان ایران اعلام شدافزایش افسردگی در زنان شهرنشینان افراد بیکار و طلاق گرفتهمتاسفانه60 درصد افراد افسرده به روانپزشک مراجعه نمیکنند و از میان 40 درصد باقیمانده نیز یک سوم به درمانهای سنتی و طب مکمل مانند عطاریها طب سوزنیطلا با اشاره به گزارش وزارت علوم درباره بورسیهها: بورسیههایی که آبرویشان لکهدار شده حق شکایت از وزارت علوم
طلا با اشاره به گزارش وزارت علوم درباره بورسیهها بورسیههایی که آبرویشان لکهدار شده حق شکایت از وزارت علوم را دارندنماینده مردم تهران در مجلس گفت امروز آبروی بسیاری از نخبگان به واسطه انتشار نامشان از سوی وزارت علوم رفته و همه آنان را به چشم مجرم نگاه میکنند در حالی که طبقلاریجانی: کشورهایی که فکر میکنند تعداد سانتریفیوژ باعث ساخت بمب میشود، نظر عوامانهای دارند
لاریجانی کشورهایی که فکر میکنند تعداد سانتریفیوژ باعث ساخت بمب میشود نظر عوامانهای دارند سیاست > دیپلماسی - رئیس مجلس با اشاره به اقدامات صورت گرفته در منطقه برای مبارزه با گروه داعش گفت از قبل هم قابل پیشبینی بود که صرفاً با بمباران هوایی نمیتوان با این گروتصاویر/ مقامات کشور، چه خودروهایی دارند؟
تصاویر مقامات کشور چه خودروهایی دارند سایت دویچه وله در گزارشی به خودروهای مقامات ایران پرداخته است این سایت به گران قیمت بودن برخی از ماشینها اشاره کرده است آفتاب به گزارش نامه نیوز سایت دویچه وله در گزارشی به خودروهای مقامات ایران پرداخته است این سایت به گران قیمت بودنمقامات کشور، چه خودروهایی دارند؟/ از بنز شیک قالیباف تا بنز قدیمی هاشمی رفسنجانی را ببینید
مقامات کشور چه خودروهایی دارند از بنز شیک قالیباف تا بنز قدیمی هاشمی رفسنجانی را ببینید سیاست > احزاب و شخصیتها - نامه نیوز نوشت سایت دویچه وله در گزارشی به خودروهای مقامات ایران پرداخته است این سایت به گران قیمت بودن برخی از ماشینها اشاره کرده است آیت&z-
گوناگون
پربازدیدترینها