واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ آبان ۱۳۹۳ (۱۳:۳ب.ظ)
توصيه هاي ايمني ماه محرم ويژه مساجد و حسينيه ها مسيرهاي عمومي و امداد رساني به شهروندان در هرنقطه از شهر، در روزهاي عزاداري و برگزاري مراسم هاي خاص بايدکاملا باز بوده و درصورت مشاهده ماشين هاي امداد به خصوص آتش نشاني، نهايت همکاري پيرامون بازگشايي مسير اعمال شود.
به گزارش خبرگزاري موج، در آستانه ماه محرم و آغاز مراسم عزاداري سالار شهيدان حضرت اباعبدالله الحسين(ع) به پيوست توصيه هاي ايمني ويژه مساجد، حسينيه ها، و تکايا جهت استحضار و دستور مقتضي به منظور اطلاع رساني ارائه مي شود.
توصيه هاي ايمني ويژه مساجد، حسينيه ها و تکاياي عزاداري محرم
1. براي محل تجمع عزاداران حتما بايد معبر خروج اضطراري با عرض کافي و شرايط مناسب علاوه بر ورودي اصلي پيش بيني شود
2. براي افراد سالخورده و اطفال و بانوان حتما بايد مکاني در نزديکترين نقطه به خروج بي خطر پيش بيني شود. ضروري است جهت بازشوي دربهاي خروج از نقطه اسکان تا معبر اصلي در جهت خروج باشد
3. در مواقعي که نياز است هنگام عزاداري روشنايي ها قطع شود حتما بايد سر در معابر خروج از تکايا و راههاي منتهي به خارج روشن باشد به نحوي که معابر خروج کاملا رويت شود.
4. رعايت فاصله مناسب سيم – اتصالات – ادوات و تجهيزات الکتريکي از مواد و مصالح قابل اشتعال (پرده، پرچم، فرش، تابلو و . . . ) الزامي است.
5. هر يک از دستگاهها و ادوات برقي علاوه بر داشتن فيوز مستقل بايد داراي يک پريز مختص به خود نيز باشد و از اخذ انشعابات متعدد از يک پريز نيز خودداري شود. تاکيد مي شود به هيچ عنوان سيم يا کابل برق از زير فرش عبور داده نشود.
6. فيوز برق بايد استاندارد بوده و از استفاده از فيوزهاي تقويت شده و غيراستاندارد جداً خودداري شود.
7. استفاده از لامپ هاي برق با توان بالا و بدون حباب و حفاظ در داخل تکايا ممنوع است.
8. قبل از استفاده از وسايل گرمازا از استاندارد و سالم بودن آنها اطمينان حاصل شود.
9. از بخاري هاي کارگاهي، بدون دودکش، هيزم سوز، شعله عريان و بدون حفاظ و امثالهم در داخل تکايا استفاده نشود، جهت گرم کردن فضاي داخل چادرها و تکايا، از بخاري هاي دمنده با استقرار در خارج از چادر که هواي گرم را به داخل مي دمند استفاده شود
10. در صورت استفاده از بخاري هاي نفتي بايد قبل از پرکردن منبع سوخت آن اقدام به خاموش کردن آن کرد، در هنگام روشن بودن بخاري از ريختن نفت در مخزن آن خودداري شود.
11. عبور دادن دودکش بخاري ها از سقف هاي برزنتي و يا مصالح قابل اشتعال ممنوع است.
12. در اخذ انشعاب از لوله کشي گاز حتما از شيلنگ هاي فشار قوي مخصوص و بست مناسب استفاده شود، حداکثر طول شيلنگ ١,٥ متر است.
13. رعايت حداقل يک متر فاصله بين وسايل گرمازا و لوازم قابل اشتعال پشتي، فرش، پرچم و . . . الزامي است.
14. قسمت طبخ نذورات در مکان مناسب و دور از محيط تکايا انتخاب شود.
15. در قسمت طبخ حتما بايد معابر خروج سريع خدمه تدارک ديده شود.
16. براي طبخ غذا با وسائل گازسوز بخصوص گاز مايع حتما بايد از رگلاتورهاي فشار قوي و يا متناسب با شعله پخش کن اجاق ها بهره گيري شود.
17. قسمت پخت و پز نبايد در مسير عبور و مرور افراد و محل پارک اتومبيل ها باشد.
18. در کليه قسمت ها به ويژه محل طبخ غذا حتما بايد به اندازه کافي کپسول هاي آتش نشاني متناسب با محل و سيار موجود باشد و کارکنان با طريقه استفاده از آنها آشنا باشند.
19. در صورتيکه از هيزم براي پخت و پز استفاده مي شود حتما بايد آب کافي و حداقل يک شيلنگ براي اطفاء آتش سوزي هاي احتمالي پيش بيني شود.
20. از ورود کودکان و سالخوردگان به قسمت طبخ غذا جلوگيري شود.
21. از نگهداري مواد نفتي و مايعات قابل اشتعال در داخل سالن و محل طبخ غذا خودداري شود.
22. در صورتي که نياز به نگهداري مواد نفتي و سيلندرهاي گاز مکان مناسب خارج از فضاي عمومي در نظر گرفته شود.
23. قبل از برگزاري مراسم ، شبکه برق، لوازم الکتريکي و وسايل گرمازا مورد بازرسي متخصصين صلاحيت دار قرار گيرد.
24. از دود کردن اسپند و عود و امثالهم با استفاده از ذغال و منقل در داخل هيئت و تکايا خودداري شود
25. از استعمال دخانيات در داخل تکايا جلوگيري شود.
26. حريم چادرهاي تکايا بايد جهت جلوگيري از تردد افراد غيرمسئول و يا احتمال انتقال آتش سوزي از بيرون کنترل شود.
27. مديران، مسؤولين و کارکنان تکايا با مراجعه به نزديکترين ايستگاه آتش نشاني محل، مسائل ايمني و نحوه مقابله با حريق ها و حوادث را آموزش ببينند.
ضروري است مسيرهاي عمومي و امداد رساني به شهروندان در هر نقطه از شهر، در روزهاي عزاداري و برگزاري مراسم هاي خاص کاملا باز بوده و در صورت مشاهده ماشين هاي امدادي به خصوص آتش نشاني و نهايت همکاري پيرامون بازگشايي مسير اعمال شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]