واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1470856)
۳۰ مهر ۱۳۹۳ (۲:۱۱ق.ظ)
لزوم فرهنگسازي بحث مديريت بحران و پدافند غيرعامل مدير کل دفتر مديريت بحران و پدافند غيرعامل وزارت نيرو با تأکيد بر لزوم فرهنگسازي بحث مديريت بحران و پدافند غيرعامل گفت: حوادث غيرطبيعي حالت مبهم و ناشناخته دارند که در اين حوزه تمرکز خود را بر مهندسي تهديدشناسي قرار دادهايم.
به گزارش خبرگزاري موج، ميثم جعفرزاده در آستانه هفته پدافند غيرعامل با تاکيد بر اصل آموزش در استقرار پدافند غيرعامل، اظهار داشت: اين موضوع، اصلي زمانشمول و براي هميشه است که بايد در تمامي مسائل فني و توسعهاي در شرکتهاي زيرمجموعه وزارت نيرو مدنظر قرار بگيرد؛ در دو سال گذشته به همت کارگروههاي تخصصي، دستورالعملهاي لازم براي اين موضوع تهيه شده است که از جمله اين دستورالعملها تهيه و تصويب مطالعههاي توجيهي پدافند غيرعامل براي ماده 215 قانون برنامه پنجم توسعه است.
وي با تأکيد بر لزوم فرهنگسازي بحث مديريت بحران و پدافند غيرعامل، ادامه داد: در چند سال گذشته تلاش خوبي در زمينه آموزش و نهادينه کردن بحث پدافند غيرعامل در وزارت نيرو انجام شده است و خوشبختانه هماکنون با تکميل بخش آموزش عمومي براي تمامي کارکنان، به سمت شناسايي و مقابله با تهديدهاي جديد حرکت کردهايم.
جعفرزاده با بيان اينکه هماکنون در مانورهاي مديريت بحران و پدافند غيرعامل در شرکتها سناريوهاي جديد طراحي و اجرا ميشود، ادامه داد: در شرايطي که هر روز زمينه تهديدها و خطرها در صنعت آب و برق در حال افزايش است، هدف اصلي ما شناسايي و کنترل اين تهديدها، ايجاد توان بازدارندگي و ارائه مستمر و مطلوب خدمات به مردم است و در اين راستا با آيندهنگري و آيندهپژوهي بهدنبال قالببندي و نظم بخشيدن به اين فعاليتها هستيم.
وي با بيان اينکه از نظر عملکرد کنوني مديريت بحران و پدافند غيرعامل، شرکتهاي وزارت نيرو جزو ارگانهاي برتر در ميان دستگاههاي اجرايي کشور هستند، ادامه داد: در حوادث اخير همچون طوفان تهران يا زلزله مورموري ايلام، سريعترين واکنش در بين دستگاهها متعلق به شرکتهاي وزارت نيرو بود و در برخي موارد سرعت رسيدگي اين گروههاي عملياتي همپاي مراکز امداد و نجات ثبت شده است.
جعفرزاده بحث بحران را شامل دو بعد سازهاي و غيرسازهاي عنوان کرد و افزود: در بحث سازهاي تدابير لازم در تمامي تأسيسات و مراکز مهم انديشيده شده، اما؛ در بعد غيرسازهاي و فرهنگسازي راه نرفته بسيار است و نخستين و مهمترين اقدام ترويج اصول مديريت بحران و پدافند غيرعامل در بين مردم است.
وي ادامه داد: در اين مورد بايد به جايي برسيم که مردم کمکرسان خود باشند؛ همانند سونامي اخير ژاپن که مردم بيشترين نجاتدهنده بودند و مديريت آن بحران بزرگ، بدون همراهي مردم ناممکن بود.
جعفرزاده با تأکيد بر آمادگي وزارت نيرو براي حوادث غيرمترقبه در کلانشهرها، گفت: اين نهاد تمامي امکانات خود را براي هرگونه حادثه و بحران در کشور برنامهريزي کرده است؛ نمونه بارز اين آمادگي برگزاري مانور بحران در شهر تهران بود که با 70 سناريو و با مشارکت استانهاي معين برگزار شد که برخي از اين سناريوها بهصورت پاکت بسته بود، اما؛ نتيجه بسيار رضايتبخش بود.
وي ادامه داد: تمام تاسيسات وزارت نيرو طبقهبندي شده و نقاط ضعف آن در حال بهروزرساني است تا بانک اطلاعاتي جامعي در اينباره داشته باشيم؛ در کلانشهرهاي بزرگ همچون تهران به جايي رسيدهايم که اين شهرها درموقع بحران ميتوانند بهصورت جزيرهاي اداره شوند و هر منطقه يا ناحيه شهر ميتواند بهصورت مستقل اداره شود.
مدير کل دفتر مديريت بحران و پدافند غيرعامل وزارت نيرو بر لزوم شناخت و برنامهريزي براي حوادث غيرطبيعي تاکيد کرد و گفت: حوادث غيرطبيعي حالت مبهم و ناشناخته دارند و در اين حوزه بهروز بودن و مهندسي تهديدشناسي کليد حل مشکلات است و ما بايد به روششناسي تهديد مسلط باشيم.
وي به داشتن نگاه نرمافزاري به حوزه تهديدها اشاره کرد و افزود: اينکه ما خود را هميشه در معرض اطلاعات تهديدشناسي و روشهاي نوين پدافند غيرعامل قرار دهيم، اولويت ماست؛ چراکه ما از بحثهاي ساختاري عبور کردهايم.
جعفرزاده به بحران کمبود آب و برق در سالجاري اشاره کرد و افزود: امسال در 517 شهر با بحران آب و در کل کشور نيز گاهي با کمبود برق در مواقع پيک مواجه بوديم و حوزه مديريت بحران شرکتها حضور مؤثري در اين مقطع داشت، اما؛ با همت کارشناسان و همراهي مردم اين مشکلات در آرامش کامل سپري شد.
مدير کل دفتر مديريت بحران و پدافند غيرعامل وزارت نيرو در پايان تصريح کرد: هر اندازه که در حوزه پيشبيني و پيشگيري هزينه کنيم، از هزينههاي تحميلي آينده مديريت بحران جلوگيري کردهايم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]